Last news in Fakti

18 Март, 2020 12:03 13 257 15

Пет вида гориво в резервоара: Ще върви ли колата? (ВИДЕО)

  • lada-
  • 2107-
  • експеримент-
  • гориво

Как би се отразил на работата на двигателя коктейл от пет различни вида горива? Отговор на този въпрос са се заели да търсят калпазаните от новосибирския YouTube-канал Garage 54.

Пет вида гориво в резервоара: Ще върви ли колата? (ВИДЕО)

Идеята за експеримента се ражда, след като Влад и момчетата му попадат на снимка на шофьор, който зарежда камиона си от всички пистолети на бензиноколонката наведнъж. В ролята на опитно зайче влиза изтормозен ВАЗ-2107 без един фар.

Пет вида гориво в резервоара: Ще върви ли колата? (ВИДЕО)

Менюто от различни видове бензин не би трябвало да се опре особено на старата Lada. Бензиновите двигатели обаче не понасят никак добре нафтата. Тя е по-тежка, утаява се и навлиза в горивната система първа, макар да е сипана последна в резервоара на многострадалната "седмѝца".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За 2.20 литър нафта и 30$ барел нефт

    61 14 Отговор
    как да върви , на борисоффф джоба му няма дъно няма наяждане другаря , без пари да ни дават петрола в България под 2лв за литър гориво цената не пада понеже не можем да закърпим бюджета
  • 2 Психиатър от Курило

    17 64 Отговор
    А какво ти е виноаен Борисов бе смърчок, той ли определя цените на горивата ? Мини довечера през клинката да те прегледам.

    Коментиран от #8

  • 3 бар наздраве

    3 1 Отговор
    Същото като да пиеш облак - махмурлук.
  • 4 Старата школа

    14 2 Отговор
    Я,ВСИЧКИ НА ПСИХО-ПРЕГЛЕД,ЗАЕДНО С ОНЯ ОТ КУРИЛО
  • 5 Хаха

    15 5 Отговор
    Нищо и няма на седмако и малко метан и газ да сложат пак ще върви,желязна машина не како днешните носни кърпички

    Коментиран от #10

  • 6 оня с коня

    3 16 Отговор
    Смесвал съм Всички възможни бензини със Различни октани.Наливал съм дори и "аванта" Промишлен бензин,който се ползва за Промиване на разни детайли от масла и е 60 Октана,но като се смеси със 95 Октана /1:1/ колата върви като Пушка.Веднъж обаче налях 1 туба Нафта по невнимание в Бенз. кола.Колата Пали и върви по равното на 1-ва почти без гас защото ако се подаде заглъхва/дави се/ и гасне,но няма Никаква мощност и на най-малкото баирче започва да придръпва и гасне.Спасението е единствено Пълно източване на Резервоара.Мой познат е наливал пък Бензин в Нафтова кола - резултата е почти същия,само че в малко по-мек Вариант.Така че от Руснаци акъл неща,Аз имам да им дам:)
  • 7 😄😄😄😄😉

    9 1 Отговор
    Купувам Мерцедес S класа от 2015. Плащам цели 3 чувала тоалетна хартия, с по 12 ролки всеки. Може и модификация AMG, доплащам 3 ролки тоалетна хартия. А за жена ми купувам Bently с АГУ за него плащам 4 чувала тоалетна хартия.
  • 8 Охлюв ти къде живееш на Сатурн ли, че

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Психиатър от Курило":

    задаваш такъв тъп въпрос, очевадно е кой се пъчи всеки ден пред екрана и мисирките че той дава и реже хляба, а само преди няколко дена, се вайкаше че в бюджета му влизали по малко парички понеже потреблението се свило, то и без пари да идва нашия ще си го държи на 2 кинта понеже имаме стабилност и сме най добре от всички
  • 9 Дядото

    6 3 Отговор
    Абе АЛОООУУУУУУ.....Българина няма ли да се опълчи срещу все още скъпите ГОРИВА или го промиват от ТВ с кахъри за грип и стрес от рецесията дето се задава след това...!?! :). Ние от 30 години сме си бедни и все сме в криза....кво толкова сме се стреснали!!??? Някои станаха милионери.. сега те да дават за да се ВЪЗСТАНОВИМ! Аз и пръста няма да си мръдна!!! Хич не ме боли дуката....дърта !
  • 10 hienata

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    Няма да стане с LPG и бензин. Имах стара Лада 1500 на газ, като смесеше бензин и газ гаснеше и нямаше палене , докато не се изпари от колекторите. Виж, правили сме експеримент с Жигула. В резервоара бяха наляти 5-6 литра бензин 92, и по един литър кореселин, терпентин и газ за светене (видело). С това нещо минахме около 80км преди да угасне. Вървеше си като на бензин, нищо и нямаше.

    Коментиран от #13

  • 11 Бат.Влад

    1 0 Отговор
    На ЗазА експериментирах 50/50 бензин нафта Е не можа да вдигне повече от 105 км/ч ама и "малко" пушеше
  • 12 левче литър

    1 0 Отговор
    ххахахах левче литър 95
  • 13 21412 Алеко

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "hienata":

    Аз пък на Алекото му сипвах ацетон и понякога кореселин...ба маа муу..вървеше на пушка, само дето отзад фърляше едни едри сажди на парцали...спомням си в казармата какви димни завеси правеха танковете..ми нещо подобно, само че по-гъсто излизаше от Москаленко.Интересно, като го продадох новия собственик не можеше да се нахвали каква ''пушка'' е ...
  • 14 експерт по гориво

    2 0 Отговор
    начи сипваш на жигата керосин . ръгаш директно на трета и си самолет. обаче след некои километри фърляш двигателя.
  • 15 Митко

    0 0 Отговор
    Жоро, добри неща пишеш понякога, но това с утаяването на нафтата е малко.... :)
    Това са горива които перфектно се смесват. От един вид са така да се каже.
    https://youtu.be/XCzZZeuPLTI