Last news in Fakti

28 Юли, 2020 11:46 2 587 6

Hyundai купува завода на General Motors в Санкт Петербург

  • hyundai-
  • gm-
  • завод-
  • санкт петербург

Южнокорейският автомобилен производител вече е кандидатствал за одобрение на бъдещата сделка

Hyundai купува завода на General Motors в Санкт Петербург - 1

Hyundai се готви за сделката за закупуване на празния завод за автомобили на GM в Шушари близо до Санкт Петербург, съобщава Интерфакс. Компанията е подала съответна петиция до Федералната антимонополна служба (FAS).

Предприятието в Санкт Петербург беше запечатано през 2015 г. поради факта, че General Motors изтегли бюджетните си модели Chevrolet от руския пазар, а също така намали продажбите на марката Opel в страната.

Компанията оперира от 2008 до 2015-а, като в различни години там се сглобяваха моделите Chevrolet Cruze, Chevrolet Trailblazer, Chevrolet Tahoe, Chevrolet Captiva, Opel Astra, Antara, Mokka и Cadillac.

Заводът има капацитет на производството до 98 хиляди автомобила годишно. В продължение на пет години бяха правени различни предположения за съдбата на предприятието.

През 2016 г. бе съобщено, че General Motors отказва да продаде завода на заинтересована страна, което предизвика слухове за възможно възобновяване на производството на Chevrolet и Opel в Русия.

В началото на 2019 г. белоруският Unison беше обявен за потенциален купувач. Според непотвърдени сведения, те искали да преоборудват завода в Санкт Петербург за производството на модели на китайските марки Zotye или Baojun.

През есента на същата година компанията Ravon се опита да закупи предприятието - заводът в Шушари беше един от няколкото възможни варианта за локализиране на автомобилите на марката в Русия.

За Hyundai, като евентуален собственик на предприятието, се заговори още миналото лято. Сега се оказа, че петицията на Hyundai за придобиване на собственост върху 94.83 процента от производствените активи на General Motors Auto LLC е регистрирана от FAS на 24 юли 2020 г.

Южнокорейската компания вече има предприятие в Санкт Петербург. Там те сглобяват Creta, Solaris, както и седана Kia Rio и крос хечбека Kia Rio X-Line. Миналата година бяха произведени повече от 245 000 автомобила.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    4 19 Отговор
    И ко ма ма боли грездея за мурзилките

    Коментиран от #3

  • 2 пилот на Ферари

    9 3 Отговор
    GM от производител номер едно отидоха на боклука . Сега никой не преговаря с тях защото фалираха.
  • 3 охххиииии

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Ама ако беше нещо кофти за руснаците--щеше да тролиш до припадък...Ама щом америте фалират-не ти дреме нали...

    Коментиран от #5

  • 4 те и без тва си караха основно

    0 0 Отговор
    с корейски.....
  • 5 Защо отиват в Русия

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "охххиииии":

    а Фолксваген не дойде в България?

    Коментиран от #6

  • 6 Иванчо

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Защо отиват в Русия":

    Не само, че Фолксваген не дойде в България, а самите Хюндай се изнесоха от България. Сигурно заради "невероятно стабилната бизнес среда" у нас...