Last news in Fakti

9 Юли, 2021 11:07 17 019 15

Евтин скутер за града и за извънградско (ВИДЕО)

  • скутер-
  • splach transformer

Splach Transformer се предлага на цена от 1100 долара

Евтин скутер за града и за извънградско (ВИДЕО) - 1

Феновете на екстремния отдих на открито в близко бъдеще ще получат ново превозно средство - електрически скутер Splach Transformer, пуснат от разработчиците на платформата за краудфандинг Indiegogo. Оригиналният дизайн на скутера е предназначен не само за „стилни пътувания извън града“, но също така ви позволява бързо и удобно да се движите в градски условия. В същото време разработчиците предлагат Splach Transformer на платформата Indiegogo на достъпна цена от $ 1099.

Скутерът Splach Transformer е оборудван с двигател с мощност 0.96 kW, вграден в задното колело, което му позволява да достигне скорост от 38 км/ч за 5 секунди. По време на пътувания извън града, устройството ще ви позволи да преодолеете терен с наклон до 28%. Предното колело на Splach Transformer е оборудвано с хидравлично окачване, а задното с пружинно.

Евтин скутер за града и за извънградско (ВИДЕО)

При експлоатация на Splach Transformer в градските райони се използват колела с размери 10 х 2.5 инча и гладки гуми, а за пътувания извън града се използват гуми 10 х 3.15 инча с протектори. Безопасността и маневреността се осигуряват от дискови спирачки, монтирани на двете колела. Ниският център на тежестта на Splach Transformer, здравата тръбна рамка и опционалните подложки за крака ви позволяват да извършвате различни трикове върху гладки асфалтови повърхности, както и при офроуд условия върху пясък и мръсотия.

Евтин скутер за града и за извънградско (ВИДЕО)

Автономната работа на Splach Transformer се осигурява от лесно сменяема батерия 48 V / 10.2 A, която гарантира пътуване до 40 км. Батерията се сменя само за 7 секунди. Батерията може да се презарежда или на самия скутер, или отделно от него. Кормилото на електрическия скутер се регулира по височина в зависимост от ръста на собственика. Лесното и бързо сваляне на волана ви позволява да транспортирате Splach Transformer в багажника на колата си. Устройството тежи 23 кг.

През първите няколко дни проектът Splach Transformer събра 70 хиляди долара на сайта Indiegogo, а само 10 хиляди долара бяха необходими за стартиране на серийно производство. Базираната в Лос Анджелис компания Splach планира да започне серийно производство през септември, а първите скутери ще достигнат до клиентите през октомври 2021 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сарая

    12 6 Отговор
    Ей теа вече е машинка !!
    Струва си въпреки че за тия пари може да си вземе човек Velocifero
  • 2 Ицо

    20 8 Отговор
    Извращение
  • 3 Велосираптор

    23 1 Отговор
    Ниско е за сядане. Пак човек ще е само прав, но само на степенките - съответно натоварване на стъпалния свод на краката, лош предно-заден баланс на тялото, защото не може единия крак да е пред другия - съответно човек е нестабилен, кофти е в сравнение с платформените скутери. Не става!
  • 4 ИВАН

    25 4 Отговор
    Моята Ява - 250 е на 64 год. - гори 2 литра на 100 км., минава навсякъде, при 80км/час е супер комфортна - само вятъра се чува почти

    Коментиран от #7, #8

  • 5 7588

    15 10 Отговор
    Всичко живо да минава на ток, за да може ние богатите да караме мощните си бензинови автомобили. Пълни гаражи имаме, самолети, яхти, а петрола намалява. Ковида на ГЕЙтс се оказа безполезен, а хората не искат да се ваксат. Скоро май ще трябва някаква световна война да ви спретнем, не може да продължавате да се множите така безконтролно и да прахосвате ресурсите ни - разберете те привършват. Въпросът е ние или вие всеки сам избира...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Недев

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "ИВАН":

    Иване,2 литра за 50км е вярното.По голям съм от теб с10години и съм карал ява 250 10 години.Така че по намали малко.
  • 8 Голям Слон

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "ИВАН":

    2 на 100? :-) Преди много години един съсед ми се хвалеше как неговия 50 сс скутер давал разход от под литър на 100 км в града :-)) Много смешно тогава ми стана. Кълнеше ми се човекът. Дойде време да купя и аз един такъв нов. Е, под 3 литра не успях да го сваля. После и втория... Накрая купих един 150 сс, но четиритактов. Даваше ми пак около 3-4 литра градско и на дълъг път. Конкретно аз няма как да ти повярвам за разхода. Иначе за другото си прав - много по-удобно е от тази тротинетка в статията.
  • 9 ИВАН

    2 4 Отговор
    И на мен не ми се вярваще, че тия стари машини са чак толкова икономични, но пропуснах да кажа, че моята ЯВА - модел 353 е леко тунингована - двигателя има подобрения ... но при всички случаи, имайте предвид, че тези двигатели са дългоходови, с малки прозорци на цилиндрите, което подобрява КПД-то ... иначе на заводските им дават - 3 на 100км.

    Коментиран от #10

  • 10 Механик

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "ИВАН":

    Иване, слушай сега дядо ти Механик, какво ще ти каже.
    Ако щеш да си седнеш на врата, няма как да направиш "тунинг", дето 250 куб.см., двутактов двигател с "бутално-шибърно" газоразпределение, да му докараш разхода до 2 на 100.
    Дядо ти е изучавал теория на ДВГ в института, точно 6 години и е отремонтирал толкова Яви, че ти е бедна фантазията. Дори съвременен 4-тактов двигател с тая кубатура, едва ли ще се включи тия 2 на 100, дето ти се искат. Дори легендарното Симсон С50 гори 2.5 л на 100 км.
    Колкото до това нещо от статията, то това е за нежни момченца с епилирани крачета и обути в розови патъчки.
  • 11 ИВАН

    1 1 Отговор
    Хаха, ами и аз не вярвах, че толкова ще гори една двутактова машина - 250 кубика, но който не вярва, мога и да му докажа, а мисля, че с по тясна предна гума и смяна на предна зъбчатка, още малко ще падне разхода ... успех на тези които не вярват :)))

    Коментиран от #14

  • 12 1122

    5 0 Отговор
    На тоя боклук,евтин скутер ли му казвате,че той струва колкото употребяван автомобил!?
  • 13 Jacques Yves Moineau

    3 0 Отговор
    „стилни пътувания извън града“ прав и с тези гуми....от бунгалото до плажа.
  • 14 kkk

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "ИВАН":

    Къде да се явя да ми докажеш? Слагаме по 50 бона на масата и доказваш... Даже ще го направя 5:1- ти слагаш 50 бона, аз 250 и ми доказваш.

    И да знаеш, като загубиш няма да ти взема парите- ще си ги отработиш със свалени гащи и хванат за палците
  • 15 СРАМОТА БЕ

    5 0 Отговор
    НАПРАВО БЕЗ ПАРИ 1100 ДОЛАРА , ДАЖЕ БОЙКО ЩЕ ВИ КАЖЕ ЧЕ Е СКЪПО !