23 Юли, 2021 13:25 1 675 3

Китай тества технология за контролирано спускане на ракетни сегменти

  • нова технология-
  • ракетни сегменти-
  • чанджън-2с-
  • парашут-
  • тестове

Тестваната технология е контролирана от електрическа и парашутна система, която следи в реално време за състоянието на полета

Китай тества технология за контролирано спускане на ракетни сегменти - 1
Снимка: БГНЕС

Китай тества система, която може да контролира приземяването на падащи ракетни сегменти, заявиха от Китайската академия за ракетни технологии, съобщи радио „Китай“.

От там добавиха, че тестът е бил извършен след изстрелването на ракетата „Чанджън-2С“ в понеделник. Той е имал за цел да разреши проблема със структурното разпадане на ракетните сегменти. С този тест Китай за първи път приземи такива останки с парашут, поставяйки солидна основа за бъдещите контролирани кацания, заявиха от Академията.

В понеделник в 8:19 ч. пекинско време Китай изстреля нова група сателити за дистанционно наблюдение. Ракетата-носител „„Чанджън-2С“ е с дължина 43 м и излетна маса от 242 тона. Обтекателят ѝ представлява носови конус, който защитава полезния товар. Тестваната технология е контролирана от електрическа и парашутна система, която следи в реално време за състоянието на полета при повторното навлизане в земната атмосфера. Парашутът се отваря, когато обтекателят достигне определена височина и отговаря на съответните условия за забавяне на скоростта, след което се извършва контролирано кацане в безопасна зона.

Изследователският екип има планове да продължи с тестовете на технологията и през следващите години.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормален

    6 10 Отговор
    А рашките изостават ли изостават.Аз като напиша, че тепърва ще изостават от САЩ и вече и Китай русофилите ми се смеят.

    Коментиран от #2

  • 2 схсхсх

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Нормален":

    Русия не участва в космическото изследване и няма космическо развитие ,за да може дори да изостава.
  • 3 Пеко Даков

    3 1 Отговор
    А пък междувременно съвместен екип от Бан и ТУ София филиал Каспичан са тествали нов индукционен 4-канален чушкопек