Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 17:57 1 553 8

За всеки случай: Летящите коли на Xpeng ще имат парашути

  • xpeng-
  • летящи коли-
  • парашут

Това ще позволи безопасно приземяване в случай на проблем

За всеки случай: Летящите коли на Xpeng ще имат парашути - 1

Компанията Xpeng AeroHT има няколко цели за бъдещето и сега има начин да осигури безопасността на пътниците, ако някоя от тях не се осъществи. Китайците по-рано днес представиха нова спасителна система с няколко парашута за летящи автомобили. Системата е извън етапа на предварителна разработка и вече е обект на пълноценни тестове във въздуха.

Компании от цял свят дебютираха с концепции за летящи автомобили и някои прототипи на летящи автомобили. Xpeng AeroHT не е по-различна и представи две концепции за летящи автомобили, които по-рано днес ви показахме.

Един от въпросите, които все още очакват отговор, е какво се случва, когато летящият автомобил изпадне в извънредна ситуация, докато е все още във въздуха. Xpeng AeroHT вярва, че новата му система за безопасност с няколко парашута може да бъде решението.

Панел в предната част на колата се взривява с малък пиротехнически заряд и парашутите се издигат в небето над него. Те са прикрепени към колата чрез една точка в центъра на купето, която след това се разклонява към всеки ъгъл.

Xpeng AeroHT казва, че колата при теста се е приземил със скорост 5,2 метра в секунда, което със сигурност е по-добре от свободно падане и би оставило шанс за живот за хората, които се возят или по-скоро летят в автомобила с крила.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дарк фючър

    9 0 Отговор
    За всеки случай се разхождайте с каски!
  • 2 мдаа

    7 0 Отговор
    Проектирайте им и еърбег, който да се отваря преди съприкосновението със земята.
  • 3 Автомагистрала Хемус 1970- ????

    3 0 Отговор
    Още приличат на дронове играчки, но ако използват дизайн с перки вградени в подвижни крила, максималната скорост може да се увеличи значително.
  • 4 Нов

    4 0 Отговор
    А за застраховка на подобни летящи обекти колко ще се плаща? Това нещо хипотетично може да падне в гъсто населени зони и да причини щети и жертви за микиони. Кой ще плаща тези щети?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Някой

    0 0 Отговор
    Статията е глупава. Автомобилите къде им видяхте крилата ?