Last news in Fakti

4 Април, 2022 15:34 3 235 11

Apple поправи проблема с бързото изтощаване на батериите при iPhone и iPad

  • apple-
  • iphone-
  • батерия-
  • проблем-
  • ъпдейт

Новият ъпдейт на iOS 15.4.1 съдържа още решения свързани със сигурността

Apple поправи проблема с бързото изтощаване на батериите при iPhone и iPad - 1
Снимка: Shutterstock

Apple разпространи iOS 15.4 в средата на месец март и още в първите дни след това, много собственици на iPhone и iPad се оплакаха от проблеми свързани с бързото изтощаване на батерията на тези устройства. Официалната позиция на Apple по случая тогава бе, че това е нормално след ъпдейт и приложенията трябва да се адаптират към новия софтуер в рамките на 48 часа.

Това, обаче, не се случи и оплакванията на потребителите останаха, а от Apple бяха принудени да намерят решение колкото се може по-бързо и да поправят грешката си. Ето, че това вече се случи и компанията от Купертино разпространи новия ъпдейт – iOS 15.4.1.

Освен да реши проблема с батерията, софтуерната актуализация съдържа и поправки за проблеми свързани със сигурността, както и отстраняване на други неизправности, подобно на други ъпдейти.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 :)))))

    10 2 Отговор
    Аз като казах, че имат проблеми с точенето на батерията при един от ъпдейтите и доста оплаквания от потребителите , един фанатизиран умник тук ми каза, че не е така и, че цитирам "смешна" медия и, че не е вярно. Да, дадох линк от случайно избран сайт, но дори във форума на епъл имаше мноооого оплакващи се и се знаеше , че проблема е реален. Но там даже триха постовете на доста възмутени потребители. Не обичат критиките градивни или не, и егото.. им е над потребителския глас. Очаквах да излезнат с изявление, че едва ли не собствениците си внушават така както им казваха, че не си държат телефоните правилно.

    Коментиран от #2

  • 2 Добре

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от ":)))))":

    Аз пък не съм забелязал. Понякога хората виждат несъществуващи проблеми. При стотици милиони потребители винаги се намират няколко хипохондрици, които да залеят форумите и съпорта с мнимите им болежки, оттам услужливи медии подхващат “новината”, а Апъл се чуди как да успокои народа и е принуден да каже “оправихме” нещо, което реално не съществува. След инсталиран ъпдейт има преиндексиране ма съдържанието. Дори самият ъпдвйт винаги хаби много батерия и телефонът не ти дава да го пуснеш, ако си на малко заряд и не си включен към контакта. След като Апъл “оправят” проблема сега хипохондриците млъкват и форумите са спокойни. А аз, повтарям, такъв проблем не съм видял. В крайна сметка съпорта на Апъл е много активен, а при фирма Гугъл и безбройните им производители не е ясно дали въобще има съпорт.
  • 3 :))))))

    3 1 Отговор
    Пази боже сляпо да прогледа! Това нещо трая колко време и не един или двама човека са го забелязали а много и с основание! Преиндиксирането не отнема повече от два до три дни. Пращал съм доклади за бъгове както и препоръки директно от телефона и директно са ми отговаряли на него (в 40% от случаите). Отделно във форума в разделите се обсъждат нещата заедно с девелопърите. Незнам при останалите андроиди как е. Нормално е хората да изискват своето и да имат мнение и още по-нормално е ако проблема се реши всичко да утихне. Иначе, ако са като теб всички... мале, мале

    Коментиран от #4

  • 4 Дивилопер

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от ":))))))":

    “Заедно с девелоперите” :))) знаеш ли кога една голяма фирма ще пусне девелоперите да си говорят с крайния потребител - никога!

    Коментиран от #9

  • 5 TRIF

    1 1 Отговор
    Аз също забелязах, че телефончето ми взе да згъва по бързо от обичаиното но го отдадох на стара батерия или някакъв сървис които съм активирал наскоро. Затова не съм ръчкал по форумите. Благодаря за публикацията!
    И дивелъпърите както всички останали допускат грешки. Важното е да се отстраняват навреме.

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 :)))))))

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дивилопер":

    Искаш доказателство ли? Не ти се вярва ли? Само кажи! епъл са ти изпили мозъка , момче

    Коментиран от #11

  • 10 :)))))))

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "TRIF":

    Браво, че го оправиха макар с досадно закъснение. Е, ся ония по-горе дето не забелязва доста неща, които не му отърват да си ги признае нека види, че има притежатели на айфони , които забелязват и не са фанатизирани и на черното да казват - бяло.
  • 11 дивилопер

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от ":)))))))":

    Давай доказателството, кодерче от провинциала.