Last news in Fakti

17 Април, 2024 17:19 2 287 3

Apple разреши тегленето на приложения от интернет, но в типично свой стил

  • apple-
  • ios-
  • приложения

Функцията е налична в iOS 17.5

Apple разреши тегленето на приложения от интернет, но в типично свой стил - 1

Apple започна разпространението на iOS 17.5 beta 2 за разработчици, като въведе важна функция, изисквана от Закона за цифровите пазари на ЕС. С тази актуализация потребителите на iPhone в ЕС получават възможността да изтеглят приложения директно от уебсайтове - практика, известна като sideloading. Този ход разширява предишната поддръжка на алтернативни магазини за приложения от страна на Apple, въведена в iOS 17.4.

Въпреки че това предлага на потребителите по-голяма гъвкавост, Apple запазва контрола върху процеса. Разработчиците, които желаят да предлагат приложения за изтегляне на своите уебсайтове, трябва да преминат през сложен процес на Apple и да отговарят на определени критерии. Това включва да са членове на програмата за разработчици на Apple за поне две непрекъснати години и да са базирани в ЕС или да имат дъщерно дружество в ЕС.

Освен това само приложения с поне един милион годишни инсталации в iOS в ЕС от предходната година могат да се разпространяват чрез sideloading.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смях

    14 2 Отговор
    Тоест са се подиграли с наредбата на ЕС.
  • 2 Ахъм!

    6 2 Отговор
    Дреме ми. Да му мислят комплексарите.
  • 3 Галин Ганев

    2 0 Отговор
    И аз харесвам сърп и чук, но в тичпино мой стил.