Last news in Fakti

9 Юни, 2022 10:53 6 982 2

Goodyear изтегля гуми, които не са били произвеждани от... 19 години

  • goodyear-
  • гуми-
  • сервизна акция

Всички собственици на стари гуми ще получават нови безплатно

Goodyear изтегля гуми, които не са били произвеждани от... 19 години - 1

Goodyear обяви изтеглянето на 173 000 гуми G159. Подобни гуми се произвеждат от 1996 до 2003 г. за ремаркета на малки камиони. През 2017 г. Националната администрация за безопасност на пътното движение на САЩ започна разследване на няколко катастрофи, включващи превозни средства, "обути" с тези гуми. На първия етап кампанията за изтегляне ще засегне само американския автомобилен пазар. Въпреки това, други страни също могат да бъдат облагодетелствони в бъдеще.

През 2017 г. Националната администрация за безопасност на пътното движение започна разследване срещу Goodyear, което доведе до изтегляне на гуми G159, произведени след 1998 г. Експертите твърдят, че компанията произвежда дефектни гуми, поради което в САЩ се случиха няколко инцидента, след което шофьори и пътници бяха сериозно ранени, а някои дори загинаха.

В началото на 2022 г. производителят отказа да изтегли продуктите си. Сега обаче Goodyear се съгласи да изтегли 173 000 гуми, „за да отговори на опасенията, че някои от тези гуми може да са все още на пазара или в употреба“. В същото време експертите подчертаха, че G159 не се произвеждат от 2003 г. и на практика не са останали автомобили с подобни гуми по пътищата.

Като част от кампанията за изтегляне, Goodyear ще смени безплатно старите гуми за нови модели G670. Освен това фирмата ще плати за демонтирането на старите гуми, както и за монтажа и баланса на новите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кози

    11 7 Отговор
    И аз не харесвам Гудиър, една такава ми се избомби преди години на магистралата, предна лява. Предницата се тресеше стабилно, а аз тогава зелен шофьор реших че е паднала тежест от джантата и си перках до София със 150 щото на по-бавна скорост много вибрираше... После като я свалих вкъщи и видях как е станала на яйце се хванах за главата заради глупостта си. Нищо, пристигнах безаварийно и получих важен урок.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.