Last news in Fakti

7 Юли, 2023 13:07 1 853 5

Amazon започва да управлява едновременно 300 електрически микробуса в Европа

  • amazon-
  • rivian

Превозните средства са дело на компанията Rivian

Amazon започва да управлява едновременно 300 електрически микробуса в Европа - 1

Най-големият сайт за електронна търговия в света, Amazon, започва да пуска своя флот от електрически ванове Rivian в Европа. Както съобщава InsideEVs, през следващите седмици германското подразделение на компанията ще започне да управлява повече от 300 електрически буса на американския стартъп. Те ще допълнят флотилията от 1000 електрически микробуса от други марки и ще работят в обектите на Amazon в Берлин, Дюселдорф и Мюнхен.

Amazon започва да управлява едновременно 300 електрически микробуса в Европа

Европейската версия на Rivian EDV 500 е по-тясна и по-къса от 3000-те изработени по поръчка електрически ванове, които доставят стоки в 500 града и региона в Съединените щати. Съобщава се, че "американските" Rivian EDV се предлагат в две спецификации: EDV 500 и EDV 700 (съответно с 500 или 700 кубически фута място за съхранение). Общата дължина на "американеца" EDV 700 е 7000 мм с междуосие 4700 мм. Докато "европейската" модификация на EDV 500 достига дължина от 6300 мм, а разстоянието между осите е 4000 мм.

Amazon започва да управлява едновременно 300 електрически микробуса в Европа

Преди да излязат по пътищата, европейските стандартни EDV прототипи бяха щателно тествани от шофьори в Германия. Това позволи на Rivian да оптимизира производителността, безопасността и издръжливостта на микробуса при различни метеорологични и географски условия. По-специално, той беше оборудван със специален софтуерен пакет. Също така в арсенала на "европейската" версия има система за предотвратяване на сблъсък, адаптивен круиз контрол, автоматично аварийно спиране, автоматично заключване на вратите и преграда с електрическо задвижване.

Amazon започва да управлява едновременно 300 електрически микробуса в Европа

Amazon планира да инвестира повече от 1.09 милиарда долара в електрификацията на своя европейски парк през следващите години. От тях над 436 милиона са предназначени за германската дивизия. През септември 2019 г. Amazon поръча 100 000 микробуса от Rivian. Поръчката трябва да бъде изпълнена до 2030 г. Този ход ще позволи на Amazon да постигне нулеви емисии на CO2 до 2040 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българина

    5 4 Отговор
    рано е, скоро друга песен ще запеят....
  • 2 Така така

    5 5 Отговор
    Глупави немци правете оборот на държавата, която ви мрази,а вие ислугувате след края на ВСВ

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Така така":

    Ма разбира се , че го мрази , виж Раша душа дава за тях , направо ризата си сваля от гърба и хлебеца си дели , хахахха !! Да припомним ли кой изнасяше цели заводи от Германия и преселваше стотици хиляди насила в Сибир и кой даде милиардите да изгради наново Германия ??? Или за план Маршал не си чул , а ?? Хахаха , то сигурно не си чул и какво беше ФРГ и какво ГДР !!! Едното 15 години след войната мина " великия" СССР по БВП и произведе Мерцедес , БМВ и Фолксваген , а другото Трабант и Вартбург !!! И още много такива , ама не ми се пише !!

    Коментиран от #5

  • 4 Едуард Петров

    1 0 Отговор
    ТЕЗИ РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ВЪГЛЕРОДНИТЕ ЕМИСИИ ОТ АСПУСИТЕ НА АВТОМОБИЛИТЕ С ДВГ, СА МНОГО ВАЖНИ И ЗАСЛУЖАВАТ ВИСОКА ОЦЕНКА!Въглеродният диоксидСО2 (или Въглероден двуокис) отива в Стратосферата, където е разположен дебел слой ОЗОН (СО3)! ОЗОНЪТ КАТО ЩИТ ЗАЩИТАВА ЖИВОТА НА ЗЕМЯТА ОТ ВРЕДНИТЕ ГАМА КОСМИЧЕСКИ ЛЪЧИ! А СО2 РАЗГРАЖДА ОЗОНА, КОЙТО НАМАЛЯВА ДРАСТИЧНО! СЕГАШНИТЕ ДВД СА ВРЕДНИ И ЗА ИЗТРЕБЛЕНИЕТО НА КИСЛОРОДА, ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМ ЗА ЖИВОТА НА ПЛАНЕТАТА, КАТО ЗАПОЧНЕМ ОТ ЕДНОКЛЕТЪЧНИТЕ И СТИГНЕМ ДО ОЩЕ НЕРОДЕНИТЕ НАШИ БЕБЕТА! КЪМ МОМЕНТА ВЕЧЕ СЕ НАМИРАМЕ НА 8000 м ВИСОЧИНА ПО ОТНОШЕНИЕ КИСЛОРОДНИТЕ НАЛИЧНОСТИ! ЗАТОВА В ДАНИЯ, ШВЕЦИЯ, НОРВЕГИЯ, ФИНЛАНДИЯ, ХОЛАНДИЯ, БЕЛГИЯ, ШВЕЙЦАРИЯ, Ю.КОРЕЯ, ВЕЧЕ ПРЕМИНАХА НА КОЛЕЛА, А ЧАСТИЧНО В ГЕРМАНИЯ, АНГЛИЯ, ИТАЛИЯ, САЩ, КАНАДА, А БЪЛГАРИЯ ИЗОСТАВА-НА ДУХОВНО ПРОСТ НАРОД НЕ МОЖЕШ ДА ДАДЕШ РАЗУМЕН СЪВЕТ! Сенека е изказал мисъл: СТАВАШ РОБ НА ТОВА, ОТ КОЕТО СИ ВЪРЗАН!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.