Last news in Fakti

30 Август, 2022 09:00 28 842 12

Samsung Galaxy Z Flip4 - един смартфон с голям екран, събиращ се в предния джоб на дънките ви

  • samsung-
  • galaxy-
  • flip 4

Galaxy Z Flip4 е това, което се случва, когато комбинирате смарт часовник и телефон

Samsung Galaxy Z Flip4 - един смартфон с голям екран, събиращ се в предния джоб на дънките ви - 1

Съвсем наскоро Samsung представи своите нови сгъваеми смартфони, а сега решихме да акцентираме на скритите предимства на по-компактния от тях - Galaxy Z Flip4. Това е един наистина добър сгъваем телефон, който до този момент не бе особено популярен сред мъжката част на аудиторията, може би заради дизайна тип „мида“.

Актуализациите за новото поколение са съществени, което превръща Z Flip4, подобно на своя предшественик, във впечатляващо техническо постижение. Смартфонът естествено има и няколко недостатъка, но те са твърде малки, предвид технологиите и функционалностите, които предлага.

Ако флагманът Galaxy Z Fold4 съчетава изживяване като това на таблет и телефон в едно устройство, тогава Z Flip4 е това, което се случва, когато комбинирате смарт часовник и телефон. Малкият 1.9-инчов външен екран на телефона включва още няколко полезни функции в сравнение с тези на Z Flip3. Да погледнеш просто колко е часът е най-малкото. Можеш например да изпращаш бързи готови текстови отговори и да провеждаш разговори без да се налага да разтваряш телефона - нещо като смарт часовник, залепен на гърба на телефон, който се сгъва наполовина.

Samsung Galaxy Z Flip4 - един смартфон с голям екран, събиращ се в предния джоб на дънките ви

Основните предимства на Galaxy Z Flip4 са: добър живот на батерията, камерата е много добра и забавна за използване, джобен формат и същевременно голям дисплей и отличен процесор. С други думи Galaxy Z Flip4 е устройство, което е доста компактно, но в никакъв случай не може да се нарече малък телефон. Когато наистина трябва да направите нещо по-сериозно с него, го разгъвате и той се превръща в пълноразмерен, дори голям смартфон с размер на основния екрана от 6.7 инча. В същото време се побира удобно в предния джоб на дънките.

Освен това Galaxy Z Flip4 има сериозно ниво на водоустойчивост (IPX8), отличен основен Dynamic AMOLED 2X екран и препоръчителна цена от 2249 лв. за варианта с 8/256GB памет- висока, но не астрономически висока като тази на всички останали сгъваеми смартфони. Но дали трябва да го купите или не, зависи от това, което търсите.

Дизайн

Що се отнася до дизайна, Samsung прави някои основнипромени, които придават на Galaxy Z Flip4 по-различно излъчване от това на предшественика. Алуминиевите рамки са лъскави, за разлика от по-мекото матово покритие на Z Flip3, а пантата е значителнопо-плоска. Именно тези козметични операции придават на телефона външен вид от по-висок клас, който определено му подхожда.

Пантата е твърда и в повечето случаи изисква да използвате двете си ръце. Тя обаче е солидна, като в същото време дебелината в сгънато състояние е само 17.1 мм при пантата и 15.9 мм, където се срещат двата края на екрана.

Samsung Galaxy Z Flip4 - един смартфон с голям екран, събиращ се в предния джоб на дънките ви

На практика Galaxy Z Flip4 e дебел колкото нормален телефон, когато е отворен, и очевидно по-дебел, когато телефонът е затворен, въпреки че заема половината пространство в джоба ви. Предимствата му може да се усетят, когато наистина започнете да го използвате в ежедневието си.

Именно тогава младите хора с активен начин на живот биха оценили предимството от лесното поставяне на целия този телефон в предния джоб на дънките. Обикновено повечето от нас, поставят телефона си в задния джоб, което означава, че трябва да го вадят винаги, когато сядат. Със Z Flip4 това не се налага - независимо дали седите или сте прави, той се побира в предния джоб.

Що се отнася до основния дисплей, който е потенциалното слабо място на всички смартфони, при Z Flip4 нещата са по-различни. Освен, че екранът е защитен от факта, че в по-голямата си част от ежедневието е сгънат, корейците са го направили от ултратънко стъкло, което обаче е с 45 процента по-здраво, а протекторът на екрана е фабрично залепен и подобрен спрямо предишния модел.

Samsung Galaxy Z Flip4 - един смартфон с голям екран, събиращ се в предния джоб на дънките ви

От всичко казано дотук става ясно, че Z Flip4 се чувства много здрав. Теглото му, подсиленото стъкло (Corning Gorilla Glass Victus+) накорпуса, и рамките от Armor Aluminum са отлични. И да платите 2249 лв. за този телефон не изглежда като рисков залог. Но да погледнем какво се крие под тази лъскава опаковка.

Основен дисплей

Трябва да знаете, че няма да имате оплаквания относно 6.7-инчовия основен екран на Z Flip4. Той предлага плавно превъртаща се честота на опресняване до 120Hz и става достатъчно ярък, за да се използва доста удобно на пряка слънчева светлина. Има едва забележима гънка, разбира се, но с нея се свиква бързо. Когато използвате екрана въвFlex режим — това е, когато използвате телефона в L-образна форма, можете да управлявате съдържанието в горната половина на екрана с контроли в долната половина.

Външен екран

Що се отнася до външния екран, видим в сгънато положение, то той е с размер 1.9-инча, Super AMOLED е и въпреки малкия си размер е силно информативен. Можете да го използвате, за да правите селфита с основните камери - с помощта на Quick Shot в реално време виждате превю на снимката, можете да четете съобщенията си, да проверявате времето и за куп други неща, които повечето умни часовници правят. Ако докоснете известие, телефонът ще ви подкани да отворите главния екран и да продължите с кореспонденцията си.

Samsung Galaxy Z Flip4 - един смартфон с голям екран, събиращ се в предния джоб на дънките ви

Z Flip4 ви позволява да изпращате бързи отговори в затворено положение, което е полезна екстра. Можете и да диктувате текст - какъвто беше случаят и със Z Flip3 - но ако предпочитате да не говорите по телефона, можете да изберете от списък с често срещани фрази като „На път съм“ и от сорта.

Процесор и някои други екстри

Разглеждайки т.нар. нормални телефонни неща, Z Flip4 покрива всичко, при това на най-високо ниво. Има процесор Snapdragon 8+ Gen 1 — водещият чипсет за Android - и всички варианти включват 8 GB RAM. Наред с бързо опресняващия се екран, Z Flip4 се чувства много бърз и отзивчив, колкото трябва да бъде устройство за тази цена. Има и по-голяма батерия, която е с капацитет 3700 mAh.

Новият по-голям капацитет (и по-енергийно ефективен процесор) определено повишават производителността на батерията. Телефонът може да преживее един много натоварен ден с много видео стрийминг, GPS навигация, тетъринг на мобилна точка и видеозаписи без презареждане, което не е малко за тази сравнително малка батерия.

Samsung Galaxy Z Flip4 - един смартфон с голям екран, събиращ се в предния джоб на дънките ви

Снимки и видео

Що се отнася до камерите, то гледайки сухите цифри може да се предположи, че за телефон с тази цена, те не са кой знае какво. Със всеки следващ модел обаче Samsung прави необходимото, и камерите вече предлагат отлично качество на заснемане. Пикселите на неговата 12-мегапикселова F/1.8 основна камера са по-големи, софтуерът е подобрен и оттам снимките са на далеч по-високо ниво.

С други думи независимо от характеристиките, ще заобичате да правите снимки с този телефон. И това няма нищо общо с размера на пикселите или сензорите, а е заради гъвкавия форм фактор. Може да се постави на маса и да се запише видео със свободни ръце.

Що се отнася до качеството на изображенията, то, както вече споменахме, всичко е наред. Снимките са с типичния наситен цвят на Samsung. Снимките при слаба светлина също са много добри. Това важи и за видеото - клиповете са добри и при слаба светлина. С други думи „забавен“ сгъваем телефон - компактен, сгъваем наполовина, водоустойчив и изпълнението е страхотно. Той има доста добри камери и можете да ги използвате по начин, с който никой стандартен телефон не може да се сравни.

В заключение ще кажем, че безспорно има и други сгъваеми телефони на пазара, включително на Samsung - Z Fold4 например , но тойне е толкова компактен. Но независимо от размера и цената, няма друг смартфон, който да промени така фундаментално начина, по който го използвате, както това ще направи Z Flip 4.

Samsung Galaxy Z Flip4 - един смартфон с голям екран, събиращ се в предния джоб на дънките ви


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    21 4 Отговор
    Хубаво и изчерпателно ревю. Телефончено не е никак лошо, единствено е леко скъпо, ама то вече има ли нещо евтино
  • 2 МаКаТа

    16 3 Отговор
    Да, от написаното и на мен ми допада телефона. Ще отида задългително да го видя на живо. Нестандартен е и изглежда удобен и практичен.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 по-скоро не

    5 11 Отговор
    Не ми харесва, че трябва всеки път да отварям телефона, когато искам да го ползвам, а на половин екран едва ли ще ми се цъка.
  • 5 Реалиста

    11 11 Отговор
    Модерна технология, но без бъдеще.
  • 6 колето бацила

    17 4 Отговор
    Чудесен е за 3,5 хилки. Бих го взел ако това ми е заплатата за две седмици!

    Коментиран от #7, #12

  • 7 Марио

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "колето бацила":

    Точно наполовина е от цената която цитираш а от написаното разбирам че телефончето определено е хубаво на мен много ми харесва
  • 8 Клиент

    11 2 Отговор
    Вчера го видях на редовна цена от 730 евро (128GB) във Маркткауф, Германия. Хареса ми, бих си го купил
  • 9 СмартТелефон

    5 9 Отговор
    Смарт телефоните бяха измислили за да премахнат чупливите механики, като копчета, панти и т.н. ... сега когат смартелефоните правят същите механики ... ще има същите проблеми, какво толкова се чудим :)

    Коментиран от #10

  • 10 цвичка

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "СмартТелефон":

    Ми то откакто направиха да не могат да се сменят батериите е ясно, че всичкото е за пари. Вече дизайнерите казват на инжинерите кое, как...Механиката в случая не е проблема. Проблема е, че отдавна направиха всичко да се чупи по-бързо. Браво на самсунг иначе колкото и да не ми харесват
  • 11 Дон

    3 10 Отговор
    Телефона е просто ужасен, телефон с екран, който се сгъва не ми го хвали. Пълен шит е! Винаги стои една резка, там, където се сгъва... мн е зле.
  • 12 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "колето бацила":

    Ти луд ли си или изобщо нямаш представа за каква марка телефон пишеш?В Франция с тарифен план може и 300 евра да го намериш ако нямаш много бонус от 500 до 600 евра най много ако не ти е отминал срока за предния телефон а искаш да вземеш нов,плюс връщат 120 евра веднага които ти приспадат от фактурата .По евтин е от самсунг галакси ултра ,струва си цената . А с днешна дата онлайн Самсунг магазин дори пусна съобщение
    нов Galaxy Z Flip4 - Поръчайте от 569 €
    Връщане до €150 за селекция от часовници или слушалки за покупката на вашия Z Flip4.
    Кредит на 4 вноски x €142,25


    или 569.00 € кеш