Last news in Fakti

18 Януари, 2023 13:44 1 381 6

Tesla вече може да се отключва с умен часовник

  • tesla-
  • apple watch-
  • отключване

Към момента функцията работи само с Apple Watch

Tesla вече може да се отключва с умен часовник - 1

Собствениците на по-нови модели Tesla и смарт часовници на Apple вече могат лесно да отключат своя електрически автомобил. Apple Watch има нова функция, която не изисква интернет връзка, iPhone или карта с ключ на Tesla, за да работи правилно.

Изпълнителният директор на Tesla веднъж каза, че автомобилите, които марката произвежда, са „много сложни компютри на колела“. Това твърдение се подкрепя от новото приложение на Apple за серията модели S, 3, X и Y. Сега можете да използвате смарт часовника на Apple като ключ за колата. И така, създадено е приложение, наречено Stats: за моделите S/X/3/Y този хитър софтуер превръща вашия Apple Watch в ключ за колата Tesla.

Първо, трябва да изтеглите и инсталирате приложението на вашия Apple Watch. Стъпките са подобни на тези, необходими за добавяне на iPhone като ключ за колата. Отворете приложението Tesla с резервната ключова карта под ръка, активирайте Bluetooth на часовника, докоснете „Настройка на телефонен ключ“ в приложението Tesla, натиснете сдвояване и след това докоснете ключовата карта, както е посочено. Това е всичко, вашият часовник вече може да служи като ключ за колата ви.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А лада се отваря сама като разпознава

    4 5 Отговор
    гласа на фъфлещия след запой руснак И това е защото не се затварят добре вратите и вее вътре а не защото има нещо електрическо да го прави
  • 2 Ти си

    5 3 Отговор
    Ъ , стара тъпня щом не е с имплантат под кожата на ръката ..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АйТи

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ню Джендърейшън":

    Ганьовски изказвания.
  • 5 Гост

    4 1 Отговор
    Ще има заключени теслари,който ще обикалят около Теслата и жално ще скимтят.
  • 6 СПЕЦИАЛИСТ

    1 1 Отговор
    По сложно.....по лесно. Особенно с електроника. Апартамента ми се отключва с код. С първия бутон се вкл.реле което подава ток за 6 сек. За това време трябва да набереш 6 цифрен код. След това системата се разпада. Бутоните са 12. Петте бутона са блокиращи. Ако натиснеш погрешен бутон системата се блокира. Няма индикация че грешиш. Нито че работиш правилно. Просто не се отваря вратата. Може да кълвеш до утре. Все едно в един град с 6 цифренни телефони да ми уцелиш номера. Няма как да стане. Вече 50 г.работи безотказно.