Last news in Fakti

17 Юни, 2024 10:23 6 149 10

За опасностите, които крие употребяван автомобил с малък пробег

  • пробег-
  • проблеми-
  • употребяван автомобил

Няколко съвета, които е добре да вземете предвид, когато попаднете на такъв екземпляр

За опасностите, които крие употребяван автомобил с малък пробег - 1

Сравнително евтини превозни средства с малък пробег отдавна се появяват на пазара на употребявани автомобили у нас. Каква обаче е уловката, ви разказваме сега. Трябва да знаете, че малко хора са склонни да продадат нова кола, която току-що са купили, ако всичко е наред с нея. Изключенията в този аспект са изключително редки. Ако се продават „свежи“ коли, знайте, че в болшинството от случаите нещо не е наред с тях и трябва да сте нащрек.

Първо, такива автомобили могат да бъдат заложени с цел кредит и във всички случаи ще се сблъскате с многоетапни спорове и доказателство, че сте честен купувач. Но най-вече, възможни са технически проблеми. Колата може да бъде набързо възстановена след сериозна катастрофа или просто да е започнала сериозно да се поврежда.

Има и криминални сценарии, например кражба на кола. А най-често става дума за превъртян километраж. Така че не трябва да преследвате краткосрочни ползи, които могат да се превърнат в огромни проблеми в близко бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдааа

    28 36 Отговор
    Подготвят отдалече за забрана за търговия с употребявани коли под Е4. А новите бюджетни ,които със зор издържат 100 000км ? А цената им от Х10 . А качество / 2
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 20 Отговор
    Въпреки написаното от вас.....Преди много години в Австрия,залцбург наште взеха Нисан Ванете-товарно микробусче.на малко километри ударено ОТПРЕД с нарушена геометрия.Аз го докарах до бг в страхотен снеговалеж по пътя.Нисана не е Мръднал.Яка кола и всичко зависи от ПОЛзвателят,а не от автомобила!!!ПС.Виждал съм хора ,тотално пияни ,които не могат да стоят на краката си прави......Като седнат в автомобил управляват без грешка.Света е пъстър и правилата ви имат много изключения!
  • 3 В обявите за автомобили

    41 0 Отговор
    е пълно с коли внесени от Швейцария на по 2-3 години и до към 25 000км. При обаждане и запитване за наличие на остатъчна гаранция /5 год. или 100К км, което настъпи първо/ направо ти затварят телефона. С 2 думи това са 90% тоталки, за които е изплатено обезщетение по застраховка според мен.
    Ако греша моля пишещите да дадат информация

    Коментиран от #6

  • 4 Петев

    7 13 Отговор
    Няма забрана за търговия. Има забрани за внос, за регистрация и за експлоатация. Ти си търгувай колкото искаш.

    Коментиран от #8

  • 5 Що за глупости

    17 1 Отговор
    Най-често са са върнати от лизинг, това важи за до 3 годишните на под 50 000км. В лизинг договора се ограничавят изминатите километри, като над договорените стойности се заплаща допълнително. След като изтече лизингът, фирмата собственик пуска колата за продажба. Кола до 3 години и на малък пробег, внос от чужбина, не е никаква набутвация, а оферта. Вече 4а година карам шкодата без грам грижи точно върната от лизинг.
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "В обявите за автомобили":

    Така е както сте написали.Повечето са си взели застраховките и са ги оставили в автокъщи.там ги режат нагласят и са готови за бг....Нисана бе каран от жена съвсем нов ..но задволанното устройство го бе цапнала във висок бордюр и решила да се раздели.....Повечето лъскави возила в бг са такива.ударени и след това оправени.работниците в тези автокъщи поне едно време бяха ,бг!Сега не знам.

    Коментиран от #7

  • 7 Пак да кажа

    13 5 Отговор

    До коментар #6 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Швейцария не е Българиста. Там никой няма да нареже и да сглоби колата отново и да я продаде,защото е незаконно. Лежи се в затвора. Пак повтарям ,Швейцария не е Българиста. Колата вероятно е тотал,което задължително се показва със снимки или документи.
  • 8 Нпхзпзнп

    10 11 Отговор

    До коментар #4 от "Петев":

    По същата логика и в Русия и в С. Корея има избори и можеш да гласуваш, за когото искаш.
  • 9 ТЪПАНАРИ

    2 2 Отговор
    ГОЛЕМИ...........
  • 10 Такова животно нема

    4 0 Отговор
    Кола до 3г, до 50х км и на стойност 30% от цената като нова, читава и с гаранция. Нито автоджамбазите или собствениците са глупави или работят и продават просто ей така, за хоби. Няма лошо да купиш такава кола, просто бъди честен със себе си и бъди готов финансово да отстраняваш скрити дефекти. След това колата ще си бъде 6 за много години, а окончателната цена ще се изравни колкото на читав автомобил със същите години и км.