29 Април, 2017 14:45, обновена 8 Август, 2017 15:46 7 302 7

България губи десетки млн. евро от трафик на исторически ценности (Видео)

  • иманяри-
  • затвор-
  • ангел папалезов
България губи десетки млн. евро от трафик на исторически ценности (Видео) - 1
Снимка: МВР

Повече иманяри получават ефективни осъдителни присъди, макар все още да преобладават условните и пробационните. Това стана ясно от думите на гл. инспектор Ангел Папалезов, началник на сектор "Културно- исторически ценности" при "Национална полиция" в интервю за ФАКТИ.

Това е станало възможно благодарение на промени в законодателството от 2009 г.

"20-30 млн. евро губи България от трафика на културно-исторически ценности. Икономическите щети върху паметниците обаче са неизмерими", отбеляза още инспектор Папалезов.

Към кои предмети е съсредоточен интересът на черния паазар, къде се изнасят културно-исторически ценности и докъде са стигнали органите на реда във войната с иманярите, гледайте в Първа и Втора част на видеото с инспектор Папалезов:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жан

    13 6 Отговор
    ВЯТЪР И МЪГЛА
  • 2 БАЙ МИЛЕ

    21 4 Отговор
    ВКАРАЙТЕ ИЗМАМНИЦИТЕ В ЗАТВОРА......ИМАНЯРИТЕ Я НАМЕРЯТ НЕЩО..Я НЕ КОГАТО КОПАТ....?....
    А ЩО НАРОД ПРОПИЩЯ ОТ ИЗМАМНИЦИ.....
  • 3 555

    12 4 Отговор
    Ако имате златен наполеон и го продадете за да си заплатите лечение без да е регистриран за която регистрация естествено си заплащате дебело ...ГЛОБАТА ПО ЗАКОНИТЕ НА ТИКВАТА е 100 000лева ....ЩЕ МРЕТЕ НО НИКАКВО ПРОДАВАНЕ ...ИМАТЕ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ВАШЕ ....само че пръдливото ченге забрави да спомене че когато продавате антикварна ценна вещ пчрво я предлагате на ДЪРЖАВАТА и тогава свободна продажба ....ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА....ИМАНЯР има само в бълг. речник в белите държависе казва ЛЮБИТЕЛ АРХЕОЛОГ ...БАНДИДСКаТа ПАРТИЯ ГРОБ Е СЪЗДАЛА ЗАКОНИ КОИТО И ДАВАТ ПРАВО ДА ВИ ОГРАБВА И МАРОДЕРСТВА...ТИКВАТА БОРИСОВ ЖИВИ ЩЕ ВИ ОДЕРЕ
  • 4 OMAR

    11 0 Отговор
    ами защо тогава държавата не обявява награди за тези който намират ценности и ги връщат
  • 5 666

    10 1 Отговор
    Много семейства семейства предават в рода си монети, накити, пръстени от оно време.... по сегашните закони всички са престъпници. Всичко е собственост на държавата! Е как да е по друг начин, като самите закони са написани от престъпници? Не си го крал, свят спомен е, ама си престъпник. При един обиск си с условна присъда + глоба само защото го притежаваш. За едни пендари от пра пра баба ти ще има да плащаш на престъпната организация наречена "държава" до живот.

    Всъщност по сегашните закони и аз съм престъпник. И повечето които пишат тук. Всъщност излиза, че почти цялата държава е съставена от престъпници. Чисти и святи са само политиците и обкръжението им.
  • 6 Шуши

    9 0 Отговор
    Кой направи иманярството бизнес, кой контролираше каналите за антики и ги изнасяше в чужбина. Един от най богатите българи е днес Васил Божков Черепа - а също и виден частен колекционер на антики.
  • 7 Истина

    0 0 Отговор
    Ама много ги разбира този Ангел Папалезов нещата бе, леле леле. Намаляват кражбите, повече ефективни присъди, изнасят се предимно ментета ...... а какво ще стане ако скоро излезнат официални данни от проверки на държавни институции и се окаже че всичко което говори не е вярно ???? А ??? Как ще го наречем това, а ? Лъжа, въвеждане в заблуждение или ........