2 Август, 2019 12:13 31 260 40

Георги Неделчев: Слави трудно ще бъде заменен от нещо адекватно (ВИДЕО)

  • георги неделчев-
  • шоуто на слави-
  • господари на ефира

Предаване като "Господари на ефира" трябва да има, категоричен е журналистът

Георги Неделчев: Слави трудно ще бъде заменен от нещо адекватно (ВИДЕО) - 1
Георги Неделчев

Ние не знаем какво се случва когато 19 г. си в праймтайма на най-гледаната телевизия като "Шоуто на Слави". Може би в един момент самият ти губиш реална представа какво трябва да бъде съдържанието, което хората очакват от теб и волю или неволю се чувстваш натоварен с някаква месианска мисия, водаческа, дори тогава, когато не е много сигурно, че хората я очакват от теб. Това каза в студиото на ФАКТИ журналистът Георги Неделчев.

"Има нужда от вечерно развлекателно предаване и това, което е постигнал Слави Трифонов като продуцент не е малко. Преди 19 г. дори БНТ се опита да копира модела му, Иван и Андрей по Нова ТВ, Азис по ТВ2, но се видя, че бТВ с тяхната много стегната програмна схема и правила, върху които функционира целия им бизнес, успява да наложи продукта по начин, по който другите телевизии не могат. Еднакво вярно е, че той трудно ще бъде заменен от нещо адекватно, но също толкова вярно е, че той много трудно ще намери среда, от която да извлича потенциал. Когато шоуто е изцяло в пределите на музиката или на актьорските изпълнения, мисля, че то няма аналог не само в България", каза Неделчев.

"И "Шоуто на Слави" и "Господари на ефира" са много скъпи предавания. В "Господарите" се осъществява мониторинг от десетки хора, за да се избере най-доброто съдържание. Това е като един Съвет за електронни медии (СЕМ). Така или иначе това, което се случва на телевизионния пазар е орязване на бюджетите и е дошло време предаванията да се задоволят с по-малко приходи. Може да се окаже, че това не е толкова малко хапче за преглъщане и винаги е по-лесно да обявиш, че някой те притиска.

Скандалът с репортера Димитр Върбанов също не може да се подмине току-така. Екипът направи всичко възможно с кризисен пиар да реагира, но при всички случаи без една ефирна ваканция това не може да бъде забравено лесно. И това повлия .и то в разгара на проблема с фалшивите новини", каза още журналистът.

Според него след двете предавания няма да остане ефирен вакуум.

"Махането на тези предавания от ефира става в етап, когато все по-малко хора от мислещата част на обществото, залага на гледане на телевизия в реално време. Това е логичен процес: телевизиите имат все по-малко приходи, те, разбира се, никога няма да го признаят. Потенциалната публика на предаване като "Господари на ефира", купуваща стоки, тя вече е в интернет. Все повече хора решават да гледат едно предаване, когато те намерят за добре. "Ютюб" присъства върху всеки телевизор.

Продуценти с опит нека не ги мислим какво ще правят с финансите си и откъде ще вземат пари. Истината е, че предаване като "Господари на ефира" трябва да има, то ще намери своята публика, никой не може да го спре, просто ще функционира на друга бизнес основа", каза той.

Още за ефира, българските сериали и рокадите в БНТ гледайте във видеото с Георги Неделчев:


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕМков

    24 20 Отговор
    Шоу за 80-те% от населението.
  • 2 един

    92 1 Отговор
    Кефи ме , че признават открито, че рекламите вече не се гледат от никой и няма приходи от тях.... кой ненормалник ще им гледа и слуша простотиите по 15 и кусур минути, като може да си ги превъртиш. Нещастници, тероризиращи зрителите. Трябва да ни се плаща, че им гледаме пропагандата, а не ние да плащаме за телевизии....

    Коментиран от #10, #32

  • 3 бай ончо

    77 2 Отговор
    БТВ загива малко по малко само турски сериали и новини
  • 4 Кой68

    48 29 Отговор
    "Шоуто"на Слави се изчерпа отдавна и той неможа да го рестартира/започва от дълго време по-един и същ начин,еднотипен диалог със музикантите и артистите ит.н/.Превърна се в политически рупор,а не шоу програма..Аз от 3 години не го гледам защото няма за какво.

    Коментиран от #8, #27

  • 5 Петър Волгин

    11 7 Отговор
    МАТЕРИАЛИЗМЪТ: БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО! Кой богат не възпитава детето си, не го образова, и го хрании с ако? Музиката и културата, околната среда, приятелите, социалната среда, природата и затворът, може да пренебрегнем. Проститутка отива в раят, монашеският живот не цели друго съзнание. ... Дори икономиката зависи изцяло от нивото постигнато вече като материално осъзнание и манталитет. ТОВА Е ТАЙНАТА НА ИКОНОМИКАТА, може да слезеш с 20% при криза или с повече но ще наваксаш бързо, понеже ако всички се къпят, ходят на ваканция, ядат разнообразна храна, НЯМА ДА ЯДАТ - да преминат на купа с ориз и в калтта и сламена колиба. И Дубай и Сингапур са изградени от държавата. Ако направиш доходите викоки, те никога няма да паднат повече. БОГАТИТЕ ВЯРВАТ В ЛЯВОТО, НО НАЛАГАТ ДЯСНОТО ЗА ДРУГИТЕ.
  • 6 Петър Волгин

    5 9 Отговор
    МАТЕРИАЛИЗМЪТ: БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО! Кой богат не възпитава детето си, не го образова, и го хрании с ако? Музиката и културата, околната среда, приятелите, социалната среда, природата и затворът, може да пренебрегнем. Проститутка отива в раят, монашеският живот не цели друго съзнание. ... Дори икономиката зависи изцяло от нивото постигнато вече като материално осъзнание и манталитет. ТОВА Е ТАЙНАТА НА ИКОНОМИКАТА, може да слезеш с 20% при криза или с повече но ще наваксаш бързо, понеже ако всички се къпят, ходят на ваканция, ядат разнообразна храна, НЯМА ДА ЯДАТ - да преминат на купа с ориз и в калтта и сламена колиба. И Дубай и Сингапур са изградени от държавата. Ако направиш доходите викоки, те никога няма да паднат повече. БОГАТИТЕ ВЯРВАТ В ЛЯВОТО, НО НАЛАГАТ ДЯСНОТО ЗА ДРУГИТЕ. Исус казва, че първо трябва да стане на Земята, в битието, после може да стане извън битието.
  • 7 Петър Волгин

    11 11 Отговор
    Давам му 100 000 от чужбина, 100 000 от БСП гласове, 200-300 000 от ГЕРБ - но вътре са и чужбинските и 50% цигани гласуващи платено за тях. Слагам и 50 000 седесари от нишшата класа. 150 000 от негласуващите. Общо 600 000 гласа. Не знам дали ще може да наложи нещо. Но него го влече СДС и аффтеннтичното ддеесно. НЕОЛИБЕРАЛЧЕ, КАПИТАЛИСТЧЕ. Те искат конституционно да забетонират неолиберализмът. 1% средна класа, има ли почва дясното в България. Че нали това е идеята им, то дясното не иска равенство, първо защитава аристокрацията и роялизмът, после плутокрацията, консервирането на живота от преди 250 години. ... 1% имат влог в банка над 5000 лева. Под 10% имат изобщо влог, като 70% от тях имат до 1000 лева - средно 200 лева.

    Коментиран от #40

  • 8 Не го харесвам

    39 21 Отговор

    До коментар #4 от "Кой68":

    Не го.гледам поне от пет години !
    Не бих гласувал за партия на Слави !
    Не харесвам хора като него ! Успех и пари не трябва да се гонят на всяка цена и с низши средства !
  • 9 Бях му почитател но

    36 8 Отговор
    Спрях да гледам "Шоуто на Слави" преди около 7 години. Спорадични гледания е имало, а от цели 3 години съм превключил на него има няма 10-а пъти. За съжаление в малка страна като България е МНОГО ТРУДНО да се прави предаване от такъв мащаб. Дори в САЩ такива продукции спират след 15-на години, какво остава за нашия малък медииен пазар. За да има шоу трябват гости. Е, гости няма! Нищо не можеше да рестартира Трифонов. Трябваше да бъде или развлекателно или публицистично предаване, но за второто те просто нямат капацитет. С времето наистина се опростачиха и в тази връзка МНОГО закъсняха с решението си. Доказателство за предходното изречение е фактът, че дори онези които харесват предаването въздъхнаха с облекчение, че слиза от ефир, а трябваше да са тъжни от това.
  • 10 123

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "един":

    да подяволите що не ги сптът тия реклами всеки им се дразни.
    живеем в свят в които ако се интересуваш намираш лесно информация не е нуйно насила да ти се тикат някви не нужни продукти
  • 11 Мдааа

    15 11 Отговор
    Кой каквото ще да ми говори, но НОВИЯТ бушон на американците вече е инструктиран, нали Слави. А пък и милион и половина мъртви души са на свободният пазар, нали Цв. Цв. Да не забравите и 80% олигофрени. Та тук на Територията такава е действителността.
  • 12 Марк Енгелс

    2 8 Отговор
    МАТЕРИАЛИЗМЪТ: БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО! Кой богат не възпитава детето си, не го образова, и го хрании с ако? Музиката и културата, околната среда, приятелите, социалната среда, природата и затворът, може да пренебрегнем. Проститутка отива в раят, монашеският живот не цели друго съзнание. ... Дори икономиката зависи изцяло от нивото постигнато вече като материално осъзнание и манталитет. ТОВА Е ТАЙНАТА НА ИКОНОМИКАТА, може да слезеш с 20% при криза или с повече но ще наваксаш бързо, понеже ако всички се къпят, ходят на ваканция, ядат разнообразна храна, НЯМА ДА ЯДАТ - да преминат на купа с ориз и в калтта и сламена колиба. И Дубай и Сингапур са изградени от държавата. Ако направиш доходите високи, те никога няма да паднат повече. БОГАТИТЕ ВЯРВАТ В ЛЯВОТО, НО НАЛАГАТ ДЯСНОТО ЗА ДРУГИТЕ. Исус казва, че първо трябва да стане на Земята, в битието, после може да стане извън битието. СЛАВИ, НОВИЯТ БАРЕКОВ ИЛИ СИМЕОН-2! Не знам дали ще може да наложи нещо. Но него го влече СДС и аффтеннтичното ддеесно. НЕОЛИБЕРАЛЧЕ, КАПИТАЛИСТЧЕ. Те искат конституционно да забетонират неолиберализмът. 1% средна класа, има ли почва дясното в България. Че нали това е идеята им, то дясното не иска равенство, първо защитава аристокрацията и роялизмът, после плутокрацията, консервирането на живота от преди 250 години. ... 1% имат влог в банка над 5000 лева. Под 10% имат изобщо влог, като 70% от тях имат до 1000 лева - средно 200 лева.
  • 13 Гост

    18 7 Отговор
    Простотията на сливи , трудно може да бъде заменена .
  • 14 Марк Енгелс

    2 8 Отговор
    МАТЕРИАЛИЗМЪТ: БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО! Кой богат не възпитава детето си, не го образова, и го хрании с ако? Музиката и културата, околната среда, приятелите, социалната среда, природата и затворът, може да пренебрегнем. Проститутка отива в раят, монашеският живот не цели друго съзнание. ... Дори икономиката зависи изцяло от нивото постигнато вече като материално осъзнание и манталитет. ТОВА Е ТАЙНАТА НА ИКОНОМИКАТА, може да слезеш с 20% при криза или с повече но ще наваксаш бързо, понеже ако всички се къпят, ходят на ваканция, ядат разнообразна храна, НЯМА ДА ЯДАТ - да преминат на купа с ориз и в калтта и сламена колиба. И Дубай и Сингапур са изградени от държавата. Ако направиш доходите високи, те никога няма да паднат повече. БОГАТИТЕ ВЯРВАТ В ЛЯВОТО, НО НАЛАГАТ ДЯСНОТО ЗА ДРУГИТЕ. Исус казва, че първо трябва да стане на Земята, в битието, после може да стане извън битието. СЛАВИ, НОВИЯТ БАРЕКОВ ИЛИ СИМЕОН-2! Не знам дали ще може да наложи нещо. Но него го влече СДС и аффтеннтичното ддеесно. НЕОЛИБЕРАЛЧЕ, КАПИТАЛИСТЧЕ. Те искат конституционно да забетонират неолиберализмът. 1% средна класа, има ли почва дясното в България. Че нали това е идеята им, то дясното не иска равенство, първо защитава аристокрацията и роялизмът, после плутокрацията, консервирането на живота от преди 250 години. ... 1% имат влог в банка над 5000 лева. Под 10% имат изобщо влог, като 70% от тях имат до 1000 лева - средно 200 лева.
  • 15 Марк Енгелс

    3 7 Отговор
    МАТЕРИАЛИЗМЪТ: БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО! Кой богат не възпитава детето си, не го образова, и го хрании с ако? Музиката и културата, околната среда, приятелите, социалната среда, природата и затворът, може да пренебрегнем. Проститутка отива в раят, монашеският живот не цели друго съзнание. ... Дори икономиката зависи изцяло от нивото постигнато вече като материално осъзнание и манталитет. ТОВА Е ТАЙНАТА НА ИКОНОМИКАТА, може да слезеш с 20% при криза или с повече но ще наваксаш бързо, понеже ако всички се къпят, ходят на ваканция, ядат разнообразна храна, НЯМА ДА ЯДАТ - да преминат на купа с ориз и в калтта и сламена колиба. И Дубай и Сингапур са изградени от държавата. Ако направиш доходите високи, те никога няма да паднат повече. БОГАТИТЕ ВЯРВАТ В ЛЯВОТО, НО НАЛАГАТ ДЯСНОТО ЗА ДРУГИТЕ. Исус казва, че първо трябва да стане на Земята, в битието, после може да стане извън битието. СЛАВИ, НОВИЯТ БАРЕКОВ ИЛИ СИМЕОН-2! Не знам дали ще може да наложи нещо. Но него го влече СДС и аффтеннтичното ддеесно. НЕОЛИБЕРАЛЧЕ, КАПИТАЛИСТЧЕ. Те искат конституционно да забетонират неолиберализмът. 1% средна класа, има ли почва дясното в България. Че нали това е идеята им, то дясното не иска равенство, първо защитава аристокрацията и роялизмът, после плутокрацията, консервирането на живота от преди 250 години. ... 1% имат влог в банка над 5000 лева. Под 10% имат изобщо влог, като 70% от тях имат до 1000 лева - средно 200 лева.
  • 16 Хммммм

    18 6 Отговор
    НИКОГА НЕ БИХ ГЛАСУВАЛ ЗА ТАКИВА КАТО СЛАВИ! НЕ МИ ДОПАДАТ ХОРА КАТО НЕГО , КОИТО СЕ СПРИЯТЕЛЯВАТ С НЯКОГО ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ МАТЕРИАЛНИ ЧАСТ, И ПОСЛЕ ГИ ЗАРЯЗВАТ , ТОВА СА ГНУСНИ ПЛАЗМОДИИ ЖИВЕЕЩИ ЕДИНСТВЕНО ЗА ОБЛАГИТЕ !

    Коментиран от #23

  • 17 Истина

    13 12 Отговор
    Как да бъде заменен, като няма друг глупак като него, чрез който разбиха райска Социалистическа България.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Драйвър

    17 5 Отговор
    Щоуто на Слави може да бъде заменено от каквото и да е ,защото и без това вече никой не го гледа,омръзнало е дори и на саксийните растения по домовете на хората!Трифонов е бизнесмен и ако това "шоу" беше на печалба-дългия нямаше да се отказва от него!Ако не бяха измислените социологически изследвания които му дават "големи" шансове за политическа кариера,щеше да спре жалкото си предаване и тихомълкум да изчезне от общественото полезрение,но както се казва :в България-рейтингите задължават!И за това в следващия парламент,10те % за парашутисти който сега заема Марешки ,а преди това Бареков,ще ги заеме за един парламент Трифонов и оркестъра и чистачките на офиса му (каквато е традицията) и после ще изчезне в "аналите" на историята на клоуните които след провала на телевизионната си кариера са решили да се пробват и в политиката;)
  • 20 Уууууу

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Наистина":

    А ти лигльо роден след 1985г.
  • 21 Шовинист

    28 1 Отговор
    Жална и майка на Родината. Чалгата победи всичко. Ботокс, силикон, вИрсачИ, татуси, ддс измами, неграмостност, софиянщина и простотия са се хванали ръка за ръка и завладяха България!
  • 22 opsi

    20 5 Отговор
    господари на ефира е една от най-големите простотии в българия
  • 23 Истина зла

    14 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хммммм":

    Няма хора приятел ! Само измамници и подлеци ! Няма хора !
    Погледни ги в Народното сабрание ! Министерски савет ! Президенство ! На улицата ! Боклук до боклука ! Та Слави какав да е ?????
  • 24 Алфа Вълкът

    16 2 Отговор
    Те се пробваха още преди с "Вечерното шоу на БТВ", 2 предавания издържаха.
    Истината е, че нямаме шоумени от калината на Слави, който успешно замени Тодор Колев и 5-6г да не чакаме подобно шоу. Представяте ли си "Шоуто на Сашко Кадиев и мама Евро", тогава вече "ша счупъ тоз телевизор"!

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ВИЗИЯ БГ

    6 6 Отговор
    Разочарована
    Плувам в бурните води
    На предстоящите дни.
    Чакам тук края,
    Реейки се в твърде тежкия въздух
    Изпълнен с празнота.
    Към кого да протегнем ръце?

    Ако трябва да падна от високо,
    Нека това падение бъде бавно.
    Не намерих покой,
    А само безразличие.
    Въпреки всичко искам да си възвърна невинността,
    Но вече нищо няма смисъл и нищо не е наред

    Всичко е объркано.
    Например
    Всички мои идеали.
    Празни думи.
    Търся някой,
    Който да ми помогне.
    Аз съм от
    Разочарованото поколение.
    Разочарована.

    Кой ще ме предпази
    Да не чуя нищо,
    Когато здравия разум се срине?
    Кой път да поема?
    Кой ще се престори,
    Че ни приспива в нечия утроба?

    Ако смъртта е загадка,
    То животът не е точно нежност.
    Ако в рая има ад,
    Може би небесата ме очакват.
    Кажи ми,
    Как да се справя с този насрещен вятър?
    Нищо вече няма смисъл, нишо не е наред.

    Всичко е объркано.
    Например
    Всички мои идеали.
    Празни думи.
    Търся някой,
    Който да ми помогне.
    Аз съм от
    Разочарованото поколение.
    Разочарована.

    Всичко е объркано.
    Например
    Всички мои идеали.
    Празни думи.
    Търся някой,
    Който да ми помогне.
    Аз съм от
    Разочарованото поколение.
    Разочарована.
  • 27 Даскалов

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кой68":

    "неможа" са всъщност две думи. "Неграмотник" обаче е една.
  • 28 Хмммм...

    6 2 Отговор
    Нема такоффф.. идиот и премиер може след ББ да стане и президент. Има такофа държава в 21век. В 20век немаше.
  • 29 Веселин ч.

    11 4 Отговор
    Поредния,който се опитва да ни "оправи.дали за 800 дена,дали повече,сигурно е само едно,неговите милиони ще станат повече,А бедния народ,още по беден.защо.защото в бг е пълно с балъци,които чакат такива като славчо да ни оправят.
  • 30 гост

    7 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Преди 19 г. дори БНТ се опита да копира модела му, Иван и Андрей по Нова ТВ, Азис по ТВ2, !!! А Слави копира модела от хубавото шоу на Тодор Колев "Как ще ги стигнем"!!
  • 31 ЗНАМ

    11 7 Отговор
    Всички само си пишете!!!!! ОБАЧЕ И СРЕЩУ ВЯТЪРА ДА ТИЧАТЕ, ПАК НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО СТИГНЕТЕ СЛАВИ!!!! Не,че го одобрявам за всичко, но това е голата истина!
  • 32 Име

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "един":

    Глупако, вземи ти да направиш една телевизия, да видим откъде ще я издържаш без реклами.
  • 33 Димитрова

    9 5 Отговор
    То и Слави не е оригинален! Преди него беше "Как ще ги стигнем американците" на уважавания Тодор Колев. Предаването на Слави е бледо копие на това шоу. Не разбирам защо се занимават с неговите "планове"? Каквото му беше шоуто, такава ще бъде и партията му! Просто вата и не компетентна.
  • 34 Ма така е

    5 3 Отговор
    Простотията му няма да загине, но главата ми поне ще си почине
  • 35 Георги Илиев Митев

    1 3 Отговор
    ВИСШИСТ ЗАПОЧНАЛ ДА ГОВОРИ,
    ЗА ДА УГОВОРИ НЯКАКВА ИГРА
    ЗНАЧИ Е В БЕДА.
    УЧЕН ДА ТЕ ЗАЩИТИ ОТ "СЕЛСКИТЕ ЧЕРТИ"
    И "ГРАДСКИТЕ МЕЧТИ" ЗНАЧИ ,ЧЕ ГРЕШИ,
    ЗАЩОТО НАЙ-ГОЛЯМАТА БЕДА Е
    ПЛАНЕТНАТА МЕЧТА.
  • 36 Тъпи

    0 1 Отговор
    Аз май съм тъп. Констатация. Не можах, дамеря смисъл от пранословието на автора.
  • 37 Тъпи

    1 0 Отговор
    Аз май съм тъп. Констатация. Не можах, дамеря смисъл от пранословието на автора.
  • 38 Шнур

    3 1 Отговор
    Чий модел бе харпун, Слави не е имал оригинална идея през целия си живот, всичко което е снимал е изплагиатствано от А до Я, бездарен ръкоблудец
  • 39 Има начин

    1 0 Отговор
    "Шоуто на Бойко" , с водещ ББ. Никой не може да го бие по простотии. Слави направо загива.
  • 40 Чичо Ангел

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Петър Волгин":

    Ти наистина ли си Петър Волгин? Няма ли радио за теб? Ако не си - мнооого е грозно да се представяш за друг. Ако си - поздравления , че пишеш с името си