Last news in Fakti

2 Юни, 2020 20:06 9 729 41

Росен Миленов пред ФАКТИ: Българинът може да се обединява само около далаверата

  • росен миленов-
  • факти-
  • лили маринкова

''Кой днес разбира идеала свобода? Идеалът свобода не се консумира, идеалът свобода е усещане'', заяви бившият служител на ДАНС

Росен Миленов пред ФАКТИ: Българинът може да се обединява само около далаверата - 1
Снимка: ФАКТИ

''Първо ще кажа, че се чувствам малко неловко, че на днешната дата, когато трябва да отдадем почит на революционера Христо Ботев и на всички останали достойни българи, които са отдали безкористно живота си за Освобождението на България, ние ще коментираме пълния разпад на държавността и духовния и морален крах на цялата нация. Ето това е истинската приказка за България'', така започна участието си при Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ бившият служител ДАНС Росен Миленов.

''Тук в това студио януари месец споменах, че за близо 30 години, в т.нар. ''Криминален преход'', са откраднати 200 млрд. Тези 200 млрд., вина за този грабеж носят всички. Едните заради активните си действия по присвояването на тези милиарди - това са политици, олигарси местни феодали и всичките тарикати. А пък цялото общество заради престъпното си бездействие, че е стояло безучастно на всичко това, което се е случвало'', припомни Миленов.

За доказателствената стойност на данните срещу българските власти, които изнася Васил Божков, бившият служител на ДАНС бе лаконичен: ''За момента не са облечени в наказателно-процесуална форма.''

Днес в цялата държавна власт - изпълнителна, законодателна и съдебна, в креслата вътре седят мутри. Мутрите поколенчески, по израстване в йерархията, стигнаха до най-високо ниво. С тях вече не сядат интелигентни хора, които назад в годините ги въздържаха да не правят такива вандалски прояви. Но тъй като днес всичките са мутри - и главният прокурор, и премиерът, цялото Народно събрание, там пък са пионки, сламени хора, днес няма кой да ги спре. Мутрата губи територия единствено, ако го смажеш от бой, или ако го вкараш зад решетките. Друг път няма. Питате ме дали имат доказателствена стойност тези карикатури - не, нямат'', категоричен бе той.

Според него и в ДАНС вече са мутри, в частност ръководствата, които са пионки на мръсните пари. ''Ръководствата винаги са били на тези неформални олигархични и политически организации'', заяви Росен Миленов.

''Мръсните пари са в основата на всички пороци в държавата, защото с тях се купува всичко. Купуват се избори, купуват се хора, купува се власт'', подчерта Миленов, който е изключително активен по протестите в България, колкото и малко и слаби да са те в последните години.

Връщайки се на представяните от Божков данни, Росен Миленов каза следното: ''Те, ако имаха доказателствена стойност тези факти, които изнася една от главните мутри на Прехода Божков срещу днешната главна мутра Борисов, ако имаше държава те щяха да са в обвинителните актове на прокуратурата и в осъдителните решения на съда. Но тъй като днес държава няма, държавата е карикатура и затова тези факти за престъпления с обществено опасни последици са в карикатури, в комикси. Аз мисля, че никой не е изненадан, че управляващите рекетират бизнеса. Всеки е запознат, че даваш например 20 лева, за да ти придвижат един документ в тромавите административни процедури. Дава 20 000 строителната фирма на кмета за нагласената обществена поръчка, за да източи 50% от нея, даваш за кухите европроекти комисионна от 15, 20%, 30%, в зависимост как се разбереш, за да прибереш парите без да си направил нищо. Това го виждаме в ежедневието си и затова хората, мисля, че днес на цялото общество просто му прави впечатление, че са големи сумите.
Стигнахме дъното, когато вече на върха на държавната пирамида имаме само мутри. И оттук насетне - връщане няма.''

Миленов констатира, че комиксите на Божков се демонстрирали, че от народните представители нищо не зависи, а ги командва ''мутрата Борисов, олигархът Божков, Златев или Домусчиев''. А прокуратурата той определи като ''Прокуратура на Делян Пеевски''.

''Главният прокурор, ако действа както е записано в наказателно-процесуалния кодекс, както той е записан в Конституцията като върховния блюстител на закона, трябва да арестува цялото правителство, всички в Народното събрание, да прибере 90% от магистратите в затвора и всички, не избирателно, не само тези, които са противници и са тръгнали с други партии да подкопават устоите на тази шайка. Главният прокурор трябва да арестува Пеевски, трябва да арестува Борисов, трябва да арестува Кирил Домусчиев и там всичките, които са се наредили на трапезата, по места всичките феодали, които са в малките населени места, трябва да бъдат задържани, трябва едни 15 000 човека да влезнат в затвора'', смята бившият служител на ДАНС.

Той изрази мнението си и за обвиненията срещу братя Бобокови: ''Тези същите Бобокови миналата година нали ги награждава лично премиерът? Награди ги с награда за качество на тяхна компания за акумулатори, а днес ги арестуват, защото са се заиграли с друга политическа, формална или не, организация, която подкопава устоите за узурпиране на властта от шайката, шайката на Борисов, Пеевски.''

Според бившия служител на ДАНС досегашните доказателства на Васил Божков трябва да се подкрепят с други доказателства: ''Трябва да се потвърдят от свидетели, също и чрез т.нар. технически средства. Снимков материал, звукозапис, видеозаснемане, за да може в комбинацията си да имат доказателствена тежест. Но няма пред кого да ги представят, то затова е в комикса. Това нещо сега трябва да е в обвинителния акт на прокуратурата, че имаме търговия с влияние от най-високо място.''

Миленов е на мнение, че държавата в годините назад е пазила иманярите в България. ''Всеки си е затварял очите, защото ''отгоре'' е било сведено, че трябва да се пази мутрата Божков'', коментира той.

''Сега службите са нищо, сега службите са кухи, няма ги. Там има хора, които са изпълнители на поръчки, които са близки до такива олигархични управляващи лица. А другите траят, за да получават заплата. Ако си вдигне малко главата и започне да слухти... щрак (б.р. в превод край на работата му в службите)'', сподели Росен Миленов.

Той е на мнение, че за това, което е днес държавата ни, е виновно цялото общество със своите маниери да се спасява поединично и да прекланя глава пред системата.

''Миналата година съм бил на 100 и няколко протеста, вече ме е срам да кажа, че протестирам. Едни и същи сме, полицията ни знае, вече ни се смеят на няколкостотин човека. Няма го обществото. Вече се чувствам като маргинал, защото съм излизал на всеки един протест.

Българинът може да се обединява само около далаверата, това е лошото. А не да се обединява около идеалите. Например идеалът свобода. Кой днес разбира идеала свобода? Идеалът свобода не се консумира, идеалът свобода е усещане, трябва да го изживееш с емоцията си, със сърцето си, с душата си. Идеалът свобода е в основата на достойния живот. Но кой да го разбере днес, когато всичко е материализъм, всичко е консуматорски егоизъм? Няма, това е'', заяви с болка Миленов.

Бившият служител на ДАНС смята, че пускането на списъка на Атанас Бобоков е било с цел отвличане на вниманието от очаквания комикс на Божков.

Според него Борисов, след края на политическата му кариера, ще бъда запазен. Но не е невъзможно и Борисов, и Пеевски в някакъв момент да бъдат пожертвани.

''Партията не се е сменяла никога, една и съща партия е (б.р. вероятно визира БКП/ДС), просто си сменят цвета и името'', каза в края на участието си Росен Миленов.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    110 4 Отговор
    ЕДИН ВЪПРОС..КОЛКО ЧОВЕКА ОХРАНЯВАТ ДОГАН, ПЕЕВСКИ, ГЕШЕВ, БОРИСОВ И ЦАЦАРОВ..ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА МАШИНА Е ВПРЕГНАТА ДА ОХРАНЯВА ЛИЦА, КОИТО СА ЗА ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА...ОПРОВЕРГАЙТЕ МЕ..

    Коментиран от #5, #17, #38

  • 2 Храна за размисъл

    52 3 Отговор
    Едните заради активните си действия по присвояването на тези милиарди - това са политици, олигарси местни феодали и всичките тарикати. А пък цялото общество заради престъпното си бездействие, че е стояло безучастно на всичко това, което се е случвало'', припомни Миленов.
    Бившия служител чий заповеди е изпълнявал и защо говори тези неща,а тормозят не когото трябва?
    С чий пари се издържат държавните служители и институции?Не е ли престъпление да вземаш заплата от народа и да служиш за неговото ограбване помагайки на най-големите претъници?

    Коментиран от #12

  • 3 Пример

    41 8 Отговор
    Вижте само колко бивши тлъсти комуняги са се обединили около БарБуткин?? Да не мислите, че е за доброто на народа? За гепачката е!!
  • 4 Будалата

    57 4 Отговор
    Овчи народ.

    Коментиран от #10

  • 5 сезам

    43 0 Отговор

    До коментар #1 от "РЪМПЕЗИ":

    ще те опревергая ,за разстрел са
  • 6 ЕБЛИЧа

    35 1 Отговор
    далавера може да прави този който има власт само и то в световен мащаб.същото е и при корупцията

    Коментиран от #39

  • 7 кнаус 485

    57 4 Отговор
    Росен Миленов излага много интересни тези,не го вземат на сериозно и това е грешка,както и не вземаха сериозно доц. Мангъров,а човека се оказа напълно прав...

    Коментиран от #16

  • 8 В ДЕНЯ НА БОТЕВ

    45 4 Отговор
    МНОГО ОТДАВНА ГО Е КАЗАЛ ТОЯ ДЕТО ГО ЧЕСТВАМЕ ..........."НЕ НАРОД А М..ША, ТУЙ ЩЕ КАЖА И ЩЕ СВЪРША "!!!! ИНАЧЕ ,......БИЕМ СЕ В ГЪРДИТЕ !!!!

    Коментиран от #36

  • 9 Луди

    42 1 Отговор
    Срам е, че се наричаме българи, ходейки върху костите на Ботев, Левски и Бенковски. Поклон!

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Майна

    23 2 Отговор

    До коментар #9 от "Луди":

    И мен ме е СРАМ!!
  • 12 стою

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Храна за размисъл":

    Този въпрос го задай на ГешеФ!
  • 13 Къде е Президентът

    39 3 Отговор
    Ако бях на мястото на Президента Радев, щях за напиша официална нота до ООН, ЕС и до цялата световна общност, че България е окупирана и загива в пипалата на една изключително престъпна мафия,която е заела всички нива на държавната и местната власт. В тази връзка щях да напиша, че България и българският народ има свещенното право да защитава своето достойно съществуване, своята свобода и право на бъдеще. Ето защо аз щях да информира световната общност, че като върховен командващ призовавам българската армия и целият трудов български народ да възстанат във всеки град и всяко населено място, границите да се затворят, да се арестуват всички депутати, висши държавни служители в местната, съдебната и изпълнителната власт, да бъде национализирано имуществото им и да бъдат съдени в името на народа.
    Да живее България!

    Коментиран от #15, #23

  • 14 1001 нощ

    20 1 Отговор
    на дядо боко му написаха приказката за али баба, зада я разказва на внучката си за лека нощ ...
  • 15 питащ

    24 3 Отговор

    До коментар #13 от "Къде е Президентът":

    пак ли някой трябва да дойде да ни освободи ??
  • 16 сподели

    5 24 Отговор

    До коментар #7 от "кнаус 485":

    И с какво се оказа прав Мангъров.Само Факти ли четеш.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 4438

    2 14 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 'Миналата година съм бил на 100 и няколко протеста... Бившият служител на ДАНС ,какво работи в момента.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Квч

    5 11 Отговор
    Човека е прав но как си представяте 15000
    арестувани и осъдени ефектът е като от втори Народен съд.Тези които ще трябва да о направят също ще пострадат..Всъщност има нещо добро за всичките години държавата е по богата и трябва да стане още повече.И както е казал Крум на този дето няма да му се даде ,за да не проси.За крадците знаем
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Иво

    22 2 Отговор
    Защо ли хората избират терминал 2, защото искат да живеят нормално!

    Коментиран от #26

  • 23 Майна.

    15 1 Отговор

    До коментар #13 от "Къде е Президентът":

    А къде е НАРОДЪТ?!!!
  • 24 денят на ботев

    24 1 Отговор
    Дано ми найдат пушката,

    пушката, майко, сабята,

    и дето срещнат душманин

    със куршум да го поздравят,

    а пък със сабя помилват...
  • 25 baihui

    15 0 Отговор
    На върха на една липа

    сред Стара планина

    орелът съгледал гадинка нищожна,

    гърбата,

    рогата,

    по-мръсна от змията,

    от дявола по-грозна!…

    — Какво ли е туй нещо тука? —

    извикал Царят на въздуха. —

    А, виждам, охлюв!… Игралото

    на естеството,

    животец във една черупка,

    подвижна кратунка,

    гневът или смехът на Божеството…

    Кажи ми, жалко то творенье,

    как се покачи тъй високо?

    — С пълзенье! —

    извика

    рогатата гадинка.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пълен фъш

    4 14 Отговор
    Защо не му зададете въпрос на Росен Миленов - какво е работел в ДАНС и защо вече не работи там. В това е разковничето.
  • 31 СИМО БРУСА

    4 9 Отговор
    НИЕ СЪС СЕМЕЙСТВОТО ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ ЩОТО ИМАМЕ ДАЛАВЕРА ПАДАТ НИ ЕДНИ ПАРИ НЯМА ЛИ ГИ ТЕХ УМИРАМЕ
  • 32 Пълен фъш ДО ТЕБ

    11 3 Отговор
    ЩОТО РАЗЛЕДВА ЕДНА ДАЛАВЕРА АЛО ВАНЬО ТИ СЕГА ОТ ЛУНАТА ЛИ ПАДАШ БЕ БАСТУН
  • 33 Gogo

    3 8 Отговор
    Росен добре се е насочил към политиката но скоро няма да го огрее. Нещо куца този политически проект. Все пак кой е зад него? Тези игрички вече не минават. Нека да каже нещо лошо и за БСП ама плюва само ГЕРБ. Работата е ясна. Нещо пак е от сорта стани да седна. Нека си ходи по митингите щом няма друга работа. Доста от колегите си прецака.

    Коментиран от #37

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Без 200 000 избити

    3 1 Отговор
    Няма да има оправия...като се почне от всички кметове от 1989г насам във всички населени места и се мине през сички депутати министри президенти премиери за този период и всички шефове на рпу разни милиционерски звена служби гранични месни феодали мутри олигарси наркомани криминални....и те станаха много над 200 000 може би около 500 000 ще са ...без това няма да има оправия...също така и държавната администрация под ножа
  • 36 иван

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "В ДЕНЯ НА БОТЕВ":

    Това е от Славейков , а не от Ботев ! Не се излагай , ако не знаеш .
  • 37 прецакан уж

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Gogo":

    Никого не е прецакал. Закриха им сектора, за да им затворят устите. Само той излезе честен, другите мълчат от страх!!!
  • 38 Ново

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "РЪМПЕЗИ":

    Радев без охрана ли ходи може народната любов го пази защо не питаш станишев охраняван ли е бил
  • 39 Може би

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ЕБЛИЧа":

    Доцента е прав но защо не отиде доброволец в болницата а си стоя в къщи некъдърен бивш изгонинпо по некъдърност винаги акъл дава
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Жалко

    0 0 Отговор
    Момчето казва самата истина. Сами сме си виновни. Управляват ни едни и същи от 75 години, Обединяваме се само ако има далавера, това най добре се вижда от работата на парламента. Всички в администраацията са стремят към корупция. Винаги се пробваме нещата да станат по-втория начин, дори демокрацията искахме да направим по-втория начин, ама времето показа колко прости сме били.