29 Декември, 2021 16:34 55 698 88

Проф. Николай Радулов за ФАКТИ: Тези, които са получили парите от “Хемус”, са спокойни

  • проф. николай радулов-
  • има такъв народ-
  • хемус-
  • бойко рашков-
  • данс

"ДАНС е една политизирана структура, която трябва да бъде внимателно изследвана", смята експертът по национална сигурност

Проф. Николай Радулов за ФАКТИ: Тези, които са получили парите от “Хемус”, са спокойни - 1
Снимка: ФАКТИ

“Ще настоявам да се провери дали при случая с Божков държавата е уведомена, ДАНС, какви мерки е взела тя и ако не е взела мерки - кой е виновен за това. Съмнявам се, че банката не е уведомила съответните служби, тъй като това ги заплашва с отнемане на лиценз. По-скоро предполагам, че която и да е, банката е уведомила службите. Интересно е какво се е случило след това”.

Това каза пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ проф. Николай Радулов, народен представител от “Има такъв народ” и експерт по национална сигурност.

“Интересно ми е някой разпоредил ли е да не работят, или ако са работили, какво са свършили, или ако са направили анализ, на кого са го предоставили, какъв е резултатът. Това са много важни неща. Според мен ще доведат по естествен начин до извода, до който съм стигнал - че в момента ДАНС е една политизирана структура, която трябва да бъде внимателно изследвана и подменена със структура, която отговаря на концепцията за ДАНС”, заяви той.

“Всеки може да бъде поканен от следствието или прокуратурата като свидетел”, каза той по повод викането на вътрешния министър Рашков като свидетел в прокуратурата по случая “Хемус”. “Видяхме, че и Борисов беше викан като свидетел и го разпитаха. Никой не е свещена крава, която не може да бъде пипната. Тук важна е причината. Причината според прокуратурата е, че Рашков е казал, че знае в кого са отишли тези 54 милиона. Чета негови интервюта и стигам до заключение, че той е наясно къде са отишли, но няма доказателства. Мисля, че по-скоро това е един жест на прокуратурата - да покаже колко много работи и как всеки, който дръзне да ѝ прави бележки, си получава заслуженото”, допълни той.

Според проф. Радулов Бойко Рашков ще се яви на разпит, но това няма да доведе до нищо.

“Ние още не сме наясно какво се е случило с тези пари, този, в когото са отишли, какво е направил с тях. Той може да не ги изпира в момента, а да ги депозира някъде - в някакъв сейф или да ги укрие в някакво място”, допълни той.

Проф. Радулов коментира и Борислав Колев - основният свидетел по случая "Хемус": “Следва да бъде разпитан в съдебно заседание. Друг въпрос е дали е постигнато някакво съгласие по отношение на неговата роля в бъдещия процес. Доколкото разбирам той е организаторът на схемата, по която парите се взимат от банката и отиват някъде. В случая “КТБ” основният организатор на голямото източване на пари от банката се явява защитен свидетел. Лош подход е главният организатор да се яви защитен свидетел, защото той е убедил останалите да влязат в схемата. Обикновено не се прави така”.

В световен план подобни договорки се правят не с основните организатори, а с хората от периферията, обясни той.

Според проф. Радулов трудно ще се стигне до крайния получател на парите. “В такива схеми, когато става дума за толкова много пари, винаги има бушони - междинни връзки, които се скъсват. Хората изчезват или стават недостъпни за разследващите органи. Вероятно този случай е такъв и затова тези, които са сложили парите в джоба си, вероятно много не се притесняват. Съдя по кандидата за защитен свидетел - става дума за 54 милиона. Хора са убивани и за по-малко пари. Доколкото разбирам той не е охраняван към момента, няма никакви посегателства по отношение на него. Тоест тези, които са получили парите, са спокойни, че разказът му ще стигне само донякъде”, коментира той.

Според проф. Радулов е нужна реформа в специалните служби, която трябва да се случи преди всичко на управленско равнище.

“Управленският състав на службите се политизира. Всички тези хора по един или друг начин са свързани с бившите управляващи”, посочи той и уточни, че тези промени в службите не би трябвало да доведат до ново политизиране, а до деполитизация.

Целия разговор гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 144 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Удряй Чичо Радулов

    156 35 Отговор
    Удряй Чичо Радулов!

    Коментиран от #28, #69

  • 2 В зайчарника

    165 20 Отговор
    Сите змаем.
  • 3 Тити

    268 11 Отговор
    ДАНС отдавна трябваше да бъде закрита както и НСО никаква полза от тях.

    Коментиран от #86

  • 4 !!!?

    266 10 Отговор
    Абе защо никой не пита, защо Черепа още не екстрадиран от ОАЕ, като и защо на Шиши никой не иска имунитета след като и двамата са обвинени за корупция по закона "Магнитски" !!!?

    Коментиран от #21, #26

  • 5 Тома

    250 47 Отговор
    Краен получател е човека от Банкя и после се губят следите на аерогарата

    Коментиран от #29

  • 6 Мим33

    223 48 Отговор
    Смятам,че наистина се знаят къде са парите,но заинтересуваните ги прикриват.Ясно е ,че Рашков знае истината,че е такава,но трудно се доказва.Прокуратурата няма да разплете нищо,пак Рашков ще ги открие...

    Коментиран от #20, #44

  • 7 Б.Б. от Банкя

    131 16 Отговор
    Аз пък купих куче на внуците за Коледа и ми дреме на зайчарника..

    Коментиран от #13

  • 8 Червен ботуш

    84 25 Отговор
    нали от вас се научиха ка се прави

    Коментиран от #88

  • 9 истина е

    148 38 Отговор
    Милионите са закопани в зайчарника ,и боко треска го тресе ,защото фадромите скоро ще влязат да ровят
  • 10 Не бъди

    111 12 Отговор
    сигурен , че са спокойни , изхождайки от огромната сума 54 милиона , даваща им сигурност , както и хората за всички видове поръчки , с които разполагат !
  • 11 боко

    154 31 Отговор
    мутрата от Банкя командва и каскета и цацарката защото той си ги избра
  • 12 proi4o

    136 6 Отговор
    "...Според проф. Радулов е нужна реформа в специалните служби, която трябва да се случи преди всичко на управленско равнище...."//// koй щe я cвърши?...Слави и тoшo през F.B ?
  • 13 Lssah

    52 20 Отговор

    До коментар #7 от "Б.Б. от Банкя":

    И на чекмеджето...
  • 14 Само това

    68 104 Отговор
    "Той може да не ги изпира в момента, а да ги депозира някъде - в някакъв сейф или да ги укрие в някакво място”, допълни той". като прочетеш и ти стаава ясно колко е "експерт" професора - ченге. От ранга на доц. Рашков е.
  • 15 Перо

    97 26 Отговор
    За пръв път професионалист да стигне до медия, обикновено са корумпета от мутренския режим и некадърници!
  • 16 Хаджи Генчо

    177 17 Отговор
    След тридесет години "демокрация" по български разбрах защо е имало народен съд. Защото е напълно ясно, че едни хора са откраднали много пари, но няма как според действащите закони да бъдат осъдени.

    Коментиран от #25, #82

  • 17 Перо

    129 22 Отговор
    Явно толупа иска информация от каскета, до къде е стигнал и какво знае Рашков!
  • 18 Читател на Факти

    122 17 Отговор
    Борисов го охраняват на 3 нива като Пабло Ескобар защо, Пеевски го върнаха в политиката заради имунитета защо никой не му иска имунитета защо,Доган го охраняват даже чужденци специални части в бункера където се е скрил но никой нищо не прави защо е въпроса.
  • 19 А бе

    101 37 Отговор
    Когато някой от бившата ДС ми налага мнение съм силно подозрителен.
    Кой е правил винаги схемите,винаги е имало човек от бившите. От Луканов до днес е едно и също. Тъй,че парите са при някой колега на Радулов. Там да търсят.
  • 20 чака

    53 84 Отговор

    До коментар #6 от "Мим33":

    Дамаажаната не може да открие окъде пикае та парите ще открива ??????????

    Коментиран от #22

  • 21 ЧЕРИ КАКВА ВИНА ИМА ЧЕ ГО ЩАВЯТ

    77 20 Отговор

    До коментар #4 от "!!!?":

    МЕНДА,ВЛАДИ И ТИКВАТА ? А ЦЕКАТА
    ЩО НЕ ГО ЮРКАТ....ЩОТО ПЛАЩА НА ПЛАСЧО И ГЕШЕФ!!!
  • 22 ЧЕКМЕДЖЕ БАНДИТ ПОРНО АКТЬОР

    85 32 Отговор

    До коментар #20 от "чака":

    ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ГИ ВИДЯ ПАРИТЕ У ШКАФУ !!! 9 РАЗЛИЧНИ ДАТИ ,30 МИЛИОНА ЕВРО И ЗЛАТО ЗЯ ОЩЕ ТОЛКОВА !!! А В ГАРДЕРОБА У БАНКЯ ИМА МИЛИАРДИ !!!

    Коментиран от #81

  • 23 Не че нещо

    64 24 Отговор
    Последно, колко са парите. Всеки път различна сума. Започна се с 80 стигнаха до 53 а сега 54. Първо бяха изтеглени кеш всички. После се усетиха, че стават смешни и килограмите са внушителни и станаха на траншове. Въобще, какво знаят и каква е истината?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Доко

    16 7 Отговор

    До коментар #16 от "Хаджи Генчо":

    А добър ден!
  • 26 много питаш

    85 9 Отговор

    До коментар #4 от "!!!?":

    ще ти отговоря:1.Божков не го екстрадират по две причини-първата е защото нямаме договор с оае,втората защото не сме правова държава и има опасност да бъде осъден неправомерно.1.За Пеевски-закона Магнитски е закон на сащ и важи за сащ.За нас е пожелателен.И понеже не му е повдигнато никакво обвинение,не е нужно и да му се сваля имунитета.Ако още нещо не ти е ясно-питай пак

    Коментиран от #61

  • 27 мдда

    31 33 Отговор
    Радулов... сокчета РАдулов, ти колко пари изкара??
  • 28 Селянин

    36 43 Отговор

    До коментар #1 от "Удряй Чичо Радулов":

    Не удряи А него саго удрали много по главата докъто учи Що за умник се прави Първо да каже имало ли е пари / кака мара от блока казва но няма доказателства тя чула това на пазара / каково ражков такъв и този едно чупило от комунизма Парите са при приватизаторите
  • 29 Гумен

    40 76 Отговор

    До коментар #5 от "Тома":

    Парите са при съветниците на радев в наилонови торбички сега ще ги раздават като новогодишни подаръциЗа добра работа по време на изборите Щом е избран с 15% от избирателите на българия Подараци ще има от сърце за всички

    Коментиран от #85

  • 30 1111

    47 30 Отговор
    Бойко Рашков като е толкова умен и неговите съветници, като са имали информация,как е извършена схемата защо, като стачкуваха строителните фирми и искаха да им бъде изплатено за работата, която са извършили не се сетиха,че може да поставят белязани пари на тези хора които са теглили парите от банката има много начини по които могат да засечат къде отиват парите само иска търпение и да се чака точният момент, това е като ловеца и жертвата рано или късно жертвата е хваната никой не е по силен от държавата няма недосегаеми.Но тука предполагам,че има и хора, които са близо до тази власт най вече от БСП защото няма логика да излиза Бойко Рашков и да дава интервю когато не си стигнал до върха на схемата а само им помагаш по този начин като им казваш покрийте се.Това е несериозно, което казва Николай Радулов,че Бойко Рашков знае,кои са взели парите но няма доказателства,тогава защо толкова много бърза Рашков да го осветява публично пред народа значи прикрива определени хора,но трябва Рашков да отговаря,но народа се радва,че има сеир не го интересува нашият народ защо Рашков избърза да се изкаже публично

    Коментиран от #36

  • 31 ЕДГАР КЕЙСИ

    38 55 Отговор
    ЧАШКО ДАМАДЖАНОВ ЗНАЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ , АМА НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА..... И РЕЗОННИЯ ОТГОВОР Е ..... Ааааа НЯМА ДА КАЖА..... КАКТО ПРИ ПОДСЛУШВАНИЯТА НЯМАШЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА !

    Коментиран от #35, #38

  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    48 8 Отговор
    СПОКО са защото са АКУЛИ
    изгарят бушоните
    дребните риби
  • 33 ИСТИНАТА Е

    67 21 Отговор
    Много проста - банкянския айдук е ортак с прокурора мафиот и трябва да се изчисти ВСС и шайката престъпници - слуги на сикаджията !
  • 34 и след

    43 3 Отговор
    и след 9 години няма отговор на въпроса - КОЙ
  • 35 ТРОЛОВЕТЕ НА БАНКЯНСКАТА МУТРА

    59 23 Отговор

    До коментар #31 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Щом ревът означава , че лека-полека сикаджията се оттича в канала и ще го последват ВСС и прокурора мафиот !
  • 36 МИНАЛАТА ГОДИНА ЛАПНАХА ПАРИТЕ

    32 13 Отговор

    До коментар #30 от "1111":

    ОТ ХЕМУС НЕ ТАЗИ !!!

    Коментиран от #84

  • 37 МАЧКАЙ РАШКОВ ПОЧВАЙ ОПГ ГРОБ

    51 26 Отговор
    С 200 РАШКОВ С 200 !!!
  • 38 У ЧЕКМЕДЖЕТАТА СА КЪДЕ ДА СА?

    54 13 Отговор

    До коментар #31 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    СНИМКИТЕ МАЛЕ ИСТИНСКИ !!! 9 РАЗЛИЧНИ ДАТИ 30 МИЛИОНА €€€€
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Бандера

    54 24 Отговор
    Реформата трябва да започне с ЛУСТРАЦИЯ на всички мръсни комунистически милиционери от КДС, обслужвали интресите на КГБ и БКП. Въпросният "професор" е един от тях, а чалгаджията Слави е един от поредните проекти на задкулисието!

    Коментиран от #83

  • 41 Faith No More

    44 23 Отговор
    Хора , как иначе да се пълнят чекмеджета , ако не така ! Но няма кой да ви каже , докато Гешев стои и го пази !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Въпрос

    66 22 Отговор
    Имам въпрос ! Мислите ли , че някакъв си футболен съдия може да реализира сам схема за 53 000 000 в сакове ? Всички знаем КОЙ определяше едноличной кой , какво , къде , кога и как ! Той си стои до шкафчето и чака !

    Коментиран от #49

  • 44 Всезнаико

    34 63 Отговор

    До коментар #6 от "Мим33":

    Парите са при радев затова не се вдига шум Ако бяха при борисов и снимки щеха да изкарат и свидетели да намерат А сега са гузни Пак лъжи от много лъжи взеха да се объркватПриватизациата започва
  • 45 Възмутен

    61 1 Отговор
    За кокшка няма прошка ама за 60 милиона имаме неизвестен извършител!
  • 46 Прокуратура в България?

    37 12 Отговор
    Бандити.Затова призовавам честните и работливи хора да продължават да емигрират!Който иска да работи за тая ОПГ.Емиграцията е много правилно решение за (а и не само) за хората с професии.Наверете си държава която ще Ви оцени...БГ не е от тях и в рамките на това столетие няма да стане!
  • 47 Джоко

    40 12 Отговор
    Странно как Прокуратурата чинно "спазва" буквата на закона, процедурите и се самосезира по изречение или "картинка"! Странно, не е ли свързано с проверката в община Бургас за Росенец и мандраджиите от герп и дпс!? Съботажите на Прокуратурата работят в полза на Кликата и Шайката като това вече и децата го знаят. Слушам едно загрижено момиченце да "декламира" но не разбира, че тези нейни изяви ще приключат с печат юзу- калинка!
  • 48 Митница

    48 7 Отговор
    Радулооов, радулов - не подмяна а пандела, момчето ми! ти много добре знаеш, че подмяната не променя нищо - само се сменят играчите, ПАНДЕЛА, МОМЧЕТО МИ, ПАНДЕЛА!!! И СЛЕДВАЩИТЕ ЩЕ СИ ПОМИСЛЯТ!!!!!!!!!!!!!!
  • 49 Митница

    9 8 Отговор

    До коментар #43 от "Въпрос":

    Ми те ще го върнат на розова камила!
  • 50 Обаче,

    32 15 Отговор
    Радулов още не е разбрал или се прави,всъщност към момента ДАНС е на Рашков, всички предишни са сменени вкл.професионалисти с награди от партньорски служби и други преминали обучение в чужбина.Така,че към момента ДАНС е на др.Радев и др.мултимилионер милиционер Чашков.Няма самостоятелност,а колко кадрите са професионалисти ,не се знае.Трябва да съществува ДАНС но през годините на прехода особено мутренския,нито др.Рашков и други другари не направиха нищо.За последните 54млн. изобщо не е сигурно дали са източени и каква е схемата,защото до тук само се подхвърлят внушения,не е ясно и на коя дата е станало..А за КТБ Радулов забравя ,че Цветан Василев е подавал фалшиви отчети,а доколко е проверяван пътя на парите има думата БНБ,но много от кредитополучателите са фирми пощенски кутии и фирми с поставени лица от самата банка е, подробност пропусната от контролните органи ,защото служителите са ограничени за размера на кредити.
  • 51 Мнение

    31 22 Отговор
    След няколко дни ще арестуват Гешев и всичките му "прокурорки"
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Рязана карабина

    17 12 Отговор
    Къде професор е тоя 4икиджия
  • 54 Шмръц

    30 11 Отговор
    Знаел, кой бил гушнал 50 млн, но нямал доказателства!Глупости се леят, край няма.
  • 55 Лично мнение

    24 10 Отговор
    Не сме способни, да се управляваме сами. 30 години крачка напред- две, и повече назад. Глупости от недорасляци.Дано Европа изгради по подобие на САЩ, Европейско правителство което да ни контролира, това ми е надеждата.
  • 56 обаче

    31 4 Отговор
    Изкарайте ѝм имената на тези спокойните, вкарайте ги в затвора. Време ѝм е да си получат заслуженото. Ако четете, все някой ден службите, ще стигнат до вас.
  • 57 Ти да видиш

    26 23 Отговор
    Радулов, службите не са били толкова политизирани и през комунизма, колкото са сега - по време на радевизма.
  • 58 венета

    33 12 Отговор
    РАДУЛОВ ЗАТВОРЕТЕ ГЕШЕВ И ТИКВАТА И СЛЕД СЕДМИЦЕ ПЕЕВСКИ И ДОГАНЯ
  • 59 Радан

    32 7 Отговор
    ВКАРАЙТЕ ГИ В ЗАТВОРА ТИЯ ХУБАВЦИ ОТ ХЕМУС КАКВО ДРЕМЕТЕ
  • 60 Д.Кънев

    18 8 Отговор
    Да правилно ще те канонизират.
    Е ще се наредят на опашка за да те препикават.И ще си плащат за кефа
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Шамара

    17 4 Отговор
    Браво подменяй с твойта рода, брачеди, баджанаци шурета... .... , колко места ти трябват?
  • 63 Готин

    29 7 Отговор
    Цялата история е "дъвка" за плебеите. Не са важни парите. Важни са раните, които ще се нанесат. За мишките една поничка е с огромна стойност, а за слона това е троха. Въпрос на измерения. Ако си мислите, че някой със заплата от 50 хил. лв. заплата ще се впечатли от изчезването от семейният бюджет на 54 лева, дълбоко се лъжете. Та така и с мижавите милиони от държавният бюджет. Важното е да станат едни, за да седнат на масата други, а вие предъвквайте сухият хлебец и духайте супата.
  • 64 54 за двама -3-ма

    23 4 Отговор
    Наблюдава се едно спокойствие около едни 54 милки,няма охрана на обвиняемия,ГДБОП още не са дали фактически данни на прокуратурата,а разбирачев доцента по схемите Рашков вече е свидетел,защото публично заяви че знаел всичко.Е щом знае освен знания следва да предостави доказателства ,ей там ще е забавата,освен глупостите които бълва ден през ден.А ДАНС са отново политизирани от " новия " ред който обслужва тарикатите забогатели през прехода,и отново алчността и злоупотребата с власт е водеща на кукловодителите за които народа е играчка.
  • 65 Чичо от народа

    14 11 Отговор
    Извода на 5 Тома е абсолютно верен и правилен ,първият поръчителят Тиквоний и последният от зайчарника от Банкя Мутрагеньо е прибрал в чекмеджето плячката и не само тази ,които вече са трансферирани по света.
  • 66 Nnnnn

    12 6 Отговор
    Ако наистина Божков е бил рекетиран,тогава държавата естествено че знае за тегленето на парите. Защо не се разследва това нещо за рекетирането,а казват давал подкуп. Има голяма разлика между рекет и подкуп.При рекета,ако не плащаш ще те съсипят.

    Коментиран от #73

  • 67 Ввв

    14 4 Отговор
    Какви са тия псевдопрофесори.Прокуратурата не кани никой на разпит. Тя те задължава по силата на закона да се явиш и дадеш обяснения.
  • 68 Артилерист

    9 5 Отговор
    Г-н професорът добре ги наредил като експерт, но аз съм убеден, че основната вина и в двата случая- "Хемус" и КТБ-е на Гешев. Този Колев при задържането, според публикациите,беше готов да говори, но след посещението на Гешевите прокурори и опълчването им срещу министър Рашков, се окопите и взе да шикалкави. Предлагам, че прокурорите са го уверили, че МВР повече няма да го безпокои, защото става техен защитен свидетел. И започва точене на делото, както с КТБ. Думите на защитения свидетел, разбирай на прокурорите, ще са по-важни от тези на министъра. Според наблюдаващия прокурор за КТБ Гешев само Лазов казва истината. Никой друг. Излязоха с имената и лицата си други високо поставени служители на банката, отделно експерти юристи, главният обвиняем Цв. Василев в поредица интервюта иска да бъде разпитан, но не, само Лазов е прав. Написани са хиляди страници, които ще се четат незнайно колко години или поне докато Гешев е главен прокурор. А цели четири милиарда, необятно огромна сума пари, изчезнаха. Гешев не ги знае къде са, делото не само се влачи, ами не е сигурно и дали още се води. Представяте ли си, уважаеми, четири милиарда се откраднаха пред очите на цяла България, а няма нито осъдени, нито парите са намерени!!! А г-н Рашков сега се напъва за някакви си петдесетина милиона и Гешевите прокурори са се наточали и като нищо може да изкарат, че точно той ги е краднал. Дано променената ситуация ме опровергае.

    Коментиран от #72

  • 69 ГЕРБ=ДПС =ИТН=ПЕВСКИ

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Удряй Чичо Радулов":

    По кой да удря, та той е от ИТН, част от ДПС,новият поп Кръстьо, Слави Попов Кръстев.
  • 70 Опссс

    9 3 Отговор
    ДС креатурите изпълзяват все повече и повече , но чалга мозъците им вярват щото Славното им пее .
  • 71 Правилно

    9 6 Отговор
    Такива ,като теб, Чашков ,Фърчилков и сие трябва да бъдат изгонени от България.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Това си

    7 0 Отговор

    До коментар #66 от "Nnnnn":

    Е чист подкуп. Да беше казал за рекета от по рано .А не ,когато на него му е удобно.
  • 74 Марков

    9 2 Отговор
    Някой спомняли си, че беше открехнато, че по време на първото правителство на Борисов, Румен Пашата е имал кабинет в Министерски съвет. Някой да разработва тази личност, да проверява връзките й с канали за пари и други стоки?
  • 75 Артилерист

    6 1 Отговор
    До коментар 72, "Комунист". Не ме познаваш критико, за да ми преписваш сравнения с когото и да било. Или типично като властващ комунист ръсиш невярно твърдение. Не коментираш по същество нито написаното в статията, нито в моя коментар, а правиш свои си личностни констатации. Откъде г-н Рашков е изваден, е спорно, но, че той е министър, е абсолютен факт. Най-простото определение на "абсолютен" е, че твърдението е само такова и по никакъв начин нещо друго. Що се до "ръсене на мозъци" считам, че е за предпочитане, отколкото на епитети, обиди и ограничености. Благодаря, все пак, че си прочел поста ми. В повечето случаи предпочитам разумната критика-тя ми дава ориентир за коригиране-отколкто да ме хвалят подвеждащо.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Запознат

    5 2 Отговор
    10 процента от 54милиона са достатъчни да си купиш ПРОКУРОТУРА и СЪД......Дамите ми 54мил. И гледате какво ще си НАПАЗАРУВАМ. Само за уточнение ,държава с 110милярда БВП спокоино се бута с 20процента от тези пари.Изкупуваш валутния резерв и всичко фалира за дни.
  • 78 Krumov

    7 0 Отговор
    Системата не позволява ефективно да се разследват най-значимите престъпления, в които са замесени политици или просто хора с много пари и влияние!
    Нашите закони са така направени, че да може всеки случай да се манипулира и решава по целесъобразност! Процедурите са неефективни, тип "Пунта Мара" и се прилагат избирателно!
    Защо например в нашата уж правова държава, няма ред, по който на уличено лице да се предложи сделка- споразумение още на начален етап в разследването?! Срещу негови достоверни и подробни показания да му се гарантират определени неща в негов интерес!
    Така, още на ранен етап се обезпечават доказателства! При нас подобно нещо става много по- късно! Едва след година, две, или повече, когато случаят влезе в Съда! И пак не е същото! До тогава евентуалният свидетел мисли и премисля под натиск и до степен, че става безполезен за обвинението! Може и да не дочака процес в Съда! Такъв свидетел, който става обвиняем, има много какво да губи, а какво печели? Едно споразумение, с което го осъждат и го хвърлят на вълците, които знаят, че е пропял!
    Това, че го държат в ареста не помага на разследването и на правосъдието! След като той има своите страхове и вън и вътре, скоро ще реши, че по- добрата за него сделка е с хората, срещу които уж се иска да приказва!
    Законите ни не са работещи! Разпит пред съдия?! Също не върши работа! Ако "Х"вижда интерес от това той ще излъже и съдията или ще премълчи, каквото знае! Той трябва да има своя осъзнат интерес
  • 79 Запознат

    4 1 Отговор
    А защо си мислите че можеш да откраднеш толкова пари без прокурор и съдия.Забравяте че по тази схема липсват 5милярда. Само ви хвърлят ПРАХ В ОЧИТЕ и ви ловят на гола кукичка.
  • 80 Неразбиращи

    6 3 Отговор
    Радулов, Рашков може да е разбрал къде са парите от Хемус и това е фасулска работа. Той мълчи, защото е разбрал, че няма как да обвини някой, който има подписан законен договор, по който е получил авансово средства. Рутинна операция. Кога и как ще харчи тези средства е работа само на подписалиият договора. От него може единствено да се изисква да спазва клаузите. Строителят вероятно е подходил превантивно в случай, че някой се опита да блокира оборотните му средства и затова ги е изтеглил, което не е незаконно. Това е негова преценка, а не на банката или ДАНС. Ти г-н Радулов показваш некомпетентност за титлите си. Рашков се е усетил, ама така се изперчи, че сега е в небрано лозе. От такава ситуация трудно се излиза без конфуз. Ако инвестиционния процес не ви е ясен, преди да се правите на прокурори потърсете експертно мнение и не се излагайте!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 антикомуняга

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хаджи Генчо":

    още плачеш по вафлите от 6 стотинки, но няма връщане, нямааа!
  • 83 ние сме на всеки километър

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "Бандера":

    Съгласен съм. Второто нещо е Велико НС, за да се изметат вонящите съд и прокуратура без право да работят в системата за поне 20 г. Паричките явно са при Кукловодите - радеви или борисови и чакат момента да бъдат употребени.
  • 84 1111

    4 3 Отговор

    До коментар #36 от "МИНАЛАТА ГОДИНА ЛАПНАХА ПАРИТЕ":

    То и от Хемус и от Тракия от всичките пътища в България тези които са в схемата са едни и същи от кръговете на Васил Божков и Гриша Ганчев, Инджов от старите играчи за тях са благата а и най вече за вожда Бойко Борисов всички големи сделки минаваха през него
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Опп....

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тити":

    Проблема не в ДАНС, а тези които за назначени за началници там! Ако си обикновен служител и не знаеш как да лижеш подметките на началниците, то е въпрос на време да те разгонят!
  • 87 АРЕ БЕ

    1 0 Отговор
    ДАНС ВИНАГИ ЩЕ ОБСЛУЖВА МАНГИЗЛИИТЕ ПАРИ ,ВЛАСТ . ПАРИ НА КВАДРАТ / КВО СЛОЖНО ИМА АКО БАНКАТА Е УВЕДОМИЛА ДАНС ТОВА Е ЗАВЕДЕНО И СЕ ЗНАЕ КОЙ ОТГОВАРЯ ПРЯКО .АКО ПРИ БОЙКО Е ВЛИЗАЛ НЯКОЙ ТОВА Е РЕГИСТРИРАНО А АКО НЕ Е СЕ ЗНАЕ КОЙ ОТ НСО Е БИЛ НА СМЯНА
  • 88 Къде са парите ли?

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Червен ботуш":

    Имаше там един самолет, замина надалеч, пък се завърна пълен с фурми....