Last news in Fakti

31 Януари, 2023 14:43 15 542 43

Димитър Гърдев пред ФАКТИ: Когато ни приемат в Шенген, ЕС ще трябва да даде много пари за българската граница (ВИДЕО)

  • димитър-
  • гърдев-
  • шенген-
  • австрия-
  • нидерландия-
  • северна македония-
  • албания

Нидерландия от 2011 година блокира България с различни условия, които не са прилагани към други държави, каза анализаторът

Димитър Гърдев пред ФАКТИ: Когато ни приемат в Шенген, ЕС ще трябва да даде много пари за българската граница (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Ясно е, че имаме проблем с корупцията, но това може да стане основна точка в дневния ред на следващия парламент. Може да поставим много неща на масата за разговор, така че ще имаме какво да кажем през есента преди следващата среща на Съвета на Европа. Това са неща, които ние доброволно приемаме да изпълним, а те не се включват в изискванията за Шенген. Приехме едни такива обещания да се преборим с корупцията, но Австрия и Нидерландия трябва да кажат какво точно искат. Австрия говори да се заловят нелегални емигранти, но това зависи от потока. Какво? Ще броим колко сме хванали на глава от населението ли? Какво, ще се измерваме по числа ли… Лошото е, че ние се съгласихме във времето на едни такива условия, които ни вкараха в този капан. Ние отговаряме на двете условия - техническата система и визовия режим. България в момента е външна граница на съюза, а ние изпълняваме абсолютно всички изисквания, които се поставят. Въпросът е в това, че, след като ни приемат в Шенген, ЕС ще трябва да даде много пари за опазване на българската граница, която и е външна на ЕС. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването „Разговор“ Димитър Гърдев, международен анализатор.

„Нидерландия постоянно и независимо от всичко от 2011 година постоянно блокира България с различни условия, които не са се прилагали към други държави. Пак ще кажа, че беше грешка, че приехме задължения да отговаряме за абстрактни неща като искания“, добави той.

Попитан за присъединяването на Северна Македония към ЕС, той каза, че в Скопие имат някакво усещане, че могат да продължат да бавят различни процеси.

„Има партии и политици в Севера Македония, за които това е изгодно.- Това е тактика на Белград. Още преди 10 години съвсем ясно без намекнато от Сърбия, че те ще вкарат Северна Македония в ЕС. В Северна Македония има хора, има процеси на влияние, диктувани от Белград, които искат да забавят този процес сега. Само че и това няма да им се получи на колегите в Скопие, защото много ясно трябва да си дадат сметка, че в момента, в който ние одобриха преговорната рамка, Северна Македония и Албания се отделиха в присъединителния процес. Очаквам Албания да изпревари Северна Македония, защото двете страни самостоятелно се движат. Ако в Скопие продължават да следват тази политика на Белград, в един момент ще го усетят“, каза още той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шенген ?

    51 5 Отговор
    Точно никога !
  • 2 Рррррррр

    43 6 Отговор
    НАДЯВАЙ СЕ ХРАНТУТНИК
  • 3 АЛФА КЕНТАВЪР

    35 4 Отговор
    ШЕНГЕН ли МЕЧТИ а ФАКТА е НИКОГА защото ГЪРЦИЯ си ПОСТРОИХА желязна ограда на ГРАНИЦАТА
  • 4 Урюрвкос

    45 5 Отговор
    рибата още в морето тоя сложил тигана на котлона
  • 5 Мяу

    34 8 Отговор
    Ако приемат БГ в лиген ще се управлява ли от българи и за българи?
  • 6 Трътката

    49 4 Отговор
    Ще даде, да ги окрадете и тях,,буклуци ниедни.
  • 7 Къв шенген та гони бе 😅😅😅

    15 50 Отговор
    Европеиците не ви броят за хора бе😅😅кога у европа се е създавала наука в бегето са се гонили с пръчки диваците и приноса на бегето към света е че са открили че свинскине уши пържени вървяли с ракия🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #10, #17, #30, #35

  • 8 мани мани

    44 3 Отговор
    холандците дет си сменят името на кьоравата мижава водна държавичка през няколко години, закоту не си знаят от кое племе са изцвъркани, ниска земя пълна с проститутки и пидалюги, нисковъзвишени уроди ... може да спре само баба си да не иде и тя да дига крачката на раменете на някой негър!
    яд ги е, че много бг манхали отидоха да грабят евра там на ниската им зема и да не бачкат, а само да лежат и да ходят всеки петък до едни халета, да пълнят колите си с безплатна храна! боклуците недни не виждат, че само грабят от народи и се напълниха колониално с измет нечовешка! бг им виновни, пф, идиътс!
  • 9 Чичето

    27 13 Отговор
    забравя да спомене и Австрия.Останалите и те не са съгласни и не ни искат в Шенген,ама при наличието на две държави като Нидерландия и Австрия,го раздават по-дипломатично.Няма как държава с разградена граница да бъде приета у Шенген.Не само бежанците са проблем,а фитосанитарния контрол и най-вече пътя на наркотиците минава от тук.В Нидерландия са установили,че 90% от наркотиците у тях пристигат през българо турската граница.Нал е ясно и за децата вече,че от 2011-та контрабандата под шапката(Главните Каскети и МП) на висши магистрати и властимащи не е спиран.Един автомобил на някой турчин хващат,десет камиона на Бойку минават!
  • 10 мани мани

    38 8 Отговор

    До коментар #7 от "Къв шенген та гони бе 😅😅😅":

    ний гa давахме азбука, език, култура, религия на народите, точно тия бaклyци са били с пръчки и лъкове да гонят плъхове и да ги ядат! марш!

    Коментиран от #13, #18

  • 11 Краси Марков

    31 3 Отговор
    Политиците в България и техните платени "анализатори" за тези 20 години не можаха да научат една проста истина: "Ако искаш нещо преговаряш. А когато преговаряш, ти поставяш условия и на теб ти поставят условия!"

    Как изглеждат преговорите по български? Българската страна не поставя условия, а изпълнява всички поставени условия безпрекословни дори преди началото на самите преговори. Ако изобщо се стигне до преговори, отсрещната страна казва: "Ама за какво да преговаряме с Вас? Ние сме доволни от ситуацията. Вие вече няма какво да ни дадете, а ние нямаме интерес да Ви даваме нищо без да получим нещо."
    Така стои работата и с Шенген. Още правителството на Станишев (тройната коалиция с ДПС и НДСВ) призна Шенгенските визи за България, с което унищожи всяка мотивация на Шенгенските държави за нашето приемане в Шенген. Отвори информационната си система - отново без да получи нищо насреща. Прие да сътрудничи с англо-пакистанските визове центрове - отново за едното потупване по рамото. Само горните три стъпки струваха между 30 и 40 милиона евро годишно (смятайте от 2009 г.) на България.
    После дойде Борисов с Дянков, които унищожиха това, което беше останало от службите по границите.
    Сеага много искаме Шенген?! И какво можем да дадем на страните от Шенген, което вече доброволно не сме дали? Ми НИЩО!!!
  • 12 Мнение

    31 3 Отговор
    Пак пари са им в тиквите на бг мафията???!!!

    Не разбрахте ли, ЧЕ НАРОДЪТ ВИ НЕ ЩЕ ДА ПРИЕМА ЕВРОТО В ТОЯ МОМЕНТ НА НЕСИГУРНОСТ, ВОЙНИ И КРИЗА?!
    КВИ ПАРИ ЗА ОГРАДА КВИ 5 ЕВРО???????

    НИКВО ЕВРО В БЪЛГАРИЯ ДОКАТО НЕ ДОСТИГНЕМ 80% ОТ СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ ДОХОДИ!!!
  • 13 Тъй ли ва?

    9 25 Отговор

    До коментар #10 от "мани мани":

    Ква култура и език си давал,бря и на кого?Откак Бориса 1-ви насилствено покръсти българите,българското умре и стана източноромейско(по нашенски византийско).Едни московци(най-долното племе в Европа) приеха кирилицата и толкоз!

    Коментиран от #28, #36

  • 14 Мислещ

    9 1 Отговор
    Струят пълни дивотии.
  • 15 чакат

    17 1 Отговор
    Ох, ох, ох, и наште както не могат да крадат....
  • 16 ясно

    26 1 Отговор
    Ще пада "усвояване", отсега се точат.
  • 17 така е бе другарју ,

    13 26 Отговор

    До коментар #7 от "Къв шенген та гони бе 😅😅😅":

    додека не свалете ветото за Македонија никогаш нема шенген ... дури може и од ЕУ да ве изгонат...А во Холандиа има многу бугарки на печалба , ама работат само со црвени ламби...

    Коментиран от #21, #34

  • 18 Ко си дал па ти бе🤣🤣🤣

    13 12 Отговор

    До коментар #10 от "мани мани":

    Целата ви история е била робство🤣🤣🤣🤣
  • 19 Еврото е решено вече

    13 1 Отговор
    На 1 януари 24. Справка БНБ страници в www.
    И на същата дата се освобождават огромни фондове от валутния борд. 20 милиарда лева, ще бъдат около 8 милиарда евра. Ще бъде голема борба за лапачката. До тогава нема да се прави правителство. Наздраве на обелите.
  • 20 3⁸⁶4434

    20 4 Отговор
    Шенген ще видите през крив макарон, Холандия има други желания не е Корупцията нито Правосъдието, а бизнеса и транспорта, пристанища и много пари, защото ако Азия разтоварва контейнерите на Солун и Пирея, Ротердам и Антверпен загиват бизнеса загива губят милиарди евра тук е разколничето .Вече всичко е бизнес и пари идеалите отдавна изчезнаха от ЕС

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тити

    16 6 Отговор
    Само че това никога няма да стане никой нямадоверие на България.
  • 23 То и ся е тъй бря!

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "3⁸⁶4434":

    Разтоварването на китайски стоки у Гръчку и сега си върви,ама има контрол!Освен това пристанищата във Варна и Бургас няма как по чисто функционални причини да съперничат на Ротердам и Антверпен дори и след 100 години!Ама нема контрол тук!По-скоро има наистина контрол,ама на преминаващата дрога-не може да е на Сульо и Пульо!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Анонимен

    18 7 Отговор
    Ще ни приемат когато се изчисти корупцията май няма скоро изгледи за това докато не се мине през румънския модел

    Коментиран от #38

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ше има отново яко кражбинка😅😅😅

    21 2 Отговор
    Ше опънат 1 канап по границата и ше го пишет 5 милиарда евра поне🤣🤣🤣
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ми тедадоха пари бе

    18 1 Отговор
    Питай Валерката. Той знае даже с точност колко са дали
  • 32 Справедлив

    8 0 Отговор
    Австрия и Нидерландия да вземат да охраняват границата и въпроса е решен !
  • 33 Антикомунист

    8 5 Отговор
    Стига с тая корупция, в другите държави изобщо не е по малка, само , че ние българите си умираме най долно да се клеветим и оплюване на опонента колко е корумпиран а ние сме хубавите и добрите. Вижте особата ленчето йончева.
  • 34 Е ок

    23 0 Отговор

    До коментар #17 от "така е бе другарју ,":

    Да ти кажа честно беха с български документи жените там и с адресна регистрация Кочани Охрид, Скопие
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Иван Радоевв

    22 1 Отговор
    А ние, защо драпаме за ЕС, където цари лицемерие, двоен стандарт и не по-малка корупция
  • 38 Лекувам наркозависимост

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимен":

    Румъния е на същия хал като преди,с много местни и емигрирали съм говорил,питам ги аджеба нали уж се справихте с корупцията ала бала, те викат всичко си беше цирк,,другите на тяхно място в момента правят същото затова и напускаме страната
  • 39 ганю

    12 1 Отговор
    Това едва ли ще стане скоро
    гладна кокошка просо сънува
  • 40 ТОЧНО

    3 1 Отговор
    Трябва да се бръкнат наистина, а сега е без пари.Джендароидите не са прости
  • 41 Енчо Дянков

    5 0 Отговор
    Толкова сте прости,че не виждате че ГЕНЕРАТОРА НА КОРУПЦИЯТА СТЕ ВИЕ! ПУБЛИКУВАЙТЕ КОЛКО МИЛИАРДА ОТ ЕС СА ВЛЕЗЛИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ,И КАКВО Е СВЪРШЕНО ЗА ТЯХ?! КОМЕНТАРИИТЕ ЗА ВАС!
  • 42 А вие сте готови да ги

    12 0 Отговор
    излапате , нали ! Вашто м...ме крадливо !
  • 43 реплика

    12 0 Отговор
    веднъж дадоха много пари за некакъв си плет вместо ограда други пари вече нема да има