Last news in Fakti

5 Октомври, 2015 21:18 1 471 0

Товарен кораб потъна край Бахамски острови

  • ураган-
  • кораб-
  • товарен кораб-
  • потъна-
  • бахамски острови

На борда на плавателния съд е имали 33 членен екипаж

Товарен кораб, който по-рано бе обявен за изчезнал, е потънал край Бахамските острови. Корабът Ел Фаро е попаднал на пътя на урагана Хоакин, съобщава американската брегова охрана, цитирани от Би Би Си.

Корабът, дълъг 224 метра и неговият екипаж от 33 души бяха в неизвестност от четвъртък когато подали сигнал за бедствие.

В неделя, самолети, които издирваха плавателния съд, се натъкнали на отломки във водата, включително спасителни жилетки, контейнери и петрол.

Именно тази находка, довела спасителите до заключението, че корабът е потънал.

Бреговата охрана обяви, че е открито едно "неидентифицирано тяло", но търсенето на кораба и екипажа продължава. Заедно с тялото, спасителите открили празна, силно повредена спасителна лодка.

"Ние все още търсим оцелели или някакви признаци на живот", каза Капитан Марк Федор от американската брегова охрана, но добави, че екипажът е бил изправен пред "трудни условия, за да оцелее".

Бреговата охрана съобщи, че е претърсила 70 000 кв морски мили, в опита си да открие екипажа от 28 американци и 5-има поляци.

Корабът, който е пътувал от Флорида до Пуерто Рико, е започнал да се пълни с вода преди да потъне, става ясно от сигнала за бедствие. Неговите собственици, Tote Maritime, заявиха, че корабът е загубил мощност след като двигателите му отказали.

Компанията защити решението си да позволи на кораба да плава толкова близо до бушуващ ураган. В изявление се казва, че екипажът е бил "подготвен да се справи със ситуации като промени във времето."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА