Last news in Fakti

19 Септември, 2016 07:46 1 806 0

Втора Земя може да бъде открита до десетилетие

  • втора-
  • земя-
  • открита-
  • десетилетие

Това твърди директор от НАСА

Втора Земя може да бъде открита до десетилетие - 1
Снимка: БТА/АР

Директор от НАСА твърди, че търсенето на втора планета, подобна на нашата, може да приключи до десетилетие. Към настоящия момент учените са открили много екзопланети (такива извън слънчевата система), а това несъмнено води към намирането на "Земя 2".

Засега най-близката планета, която може да има признаци на живот е "Проксима Б", която е само на 4.22 светлинни години от Земята, или с други думи - на 40 трилиона километра от нас.

"До следващото десетилетие най-накрая се надяваме да отговорим на въпроса дали има живот извън Земята в нашата слънчева система. Имаме наистина добри предпоставки за това и вярваме, че ще се случи" - казва Джим Грийн, цитиран от HNGN.

Той напомня още, че и други планети в слънчевата система освен нашата имат отличителни белези, които са жизненоважни за наличието и развитието на живи организми - органична материя, източници на енергия и вода. Това са Марс, Сатурн, Титан (спътник на Сатурн), Юпитер и Европа (спътник на Юпитер).

"С удоволствие бих искал да намеря живот извън Земята и да обявя съществуването му", споделя още Грийн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА