Last news in Fakti

26 Февруари, 2017 08:00 1 937 8

НАСА праща астронавти на Луната

  • луна-
  • наса-
  • астронавт

НАСА може да ускори пилотирания полет с капсулата "Орион" 

НАСА праща астронавти на Луната - 1
Снимка: Shutterstock

Американската космическа агенция обяви, че проучва възможността да ускори първия пилотиран полет с капсулата "Орион", за който е предвидено пътуване около Луната.

Първият полет на "Орион" е насрочен за 2018 г. , като засега е без екипаж. Астронавти трябваше да летят с капсулата чак във втората мисия, предвидена след 2021 г., която се очаква да продължи осем дена.

Инструкцията на администрацията на Доналд Тръмп е първата, която насочва към плановете за работата на НАСА, пише Ройтерс. По време на управлението на Барак Обама американската космическа агенция работеше върху тежкотоварната ракета SLS и кораба "Орион" с цел да изпрати астронавти към астероид в средата на 20-те години, след което да бъде организирана пилотирана експедиция до Марс през 30-те години.

Искането да бъдат проучените възможности за по-ранен пилотиран полет насочва към ускоряване на процеса и завръщане на хора на Луната.

Представители на НАСА казаха, че не се чувстват задължени първият полет на "Орион" да е с екипаж. Според Бил Герщенмайер, който е директор на НАСА за човешките полети, искането за подобно проучване за приложимост е насърчаващо.

Проучването ще продължи около месец. Инженерите оценяват промените в хардуера, графика, допълнителните средства и рисковете от това на първия полет на ракетата SLS, която е около четири пъти по-мощна от сегашните, да има двама души екипаж в капсулата "Орион". Мисията ще е до Луната и обратно, подобна на "Аполо 8" от 1968 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешници

    16 7 Отговор
    Нали уж преди 50 години бяха там, какво толкова се подготвят? Лъжливи маймуни
  • 2 мъка

    12 11 Отговор
    Ха ха по туй време руснаците ще ходят на екскурзии до там
    https://fakti.bg/technozone/225658-rusia-shte-vozi-turisti-okolo-lunata
  • 3 Ханс

    9 6 Отговор
    Поне там няма комуняги. Много правилен ход,ушанките владеят половината земно кълбо, и докато завземат цялото , цивилизацията да се изнесе някъде по далеко .
  • 4 незнайко

    6 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Мисията ще е до Луната и обратно, подобна на "Аполо 8" от 1968 г. БРАВО НА НАСА ! 50 ГОДИНИ НИ ЛЪГАХА ! СЕГА ЩЕ ВИДИМ ДОКЪДЕ СА СТИГНАЛИ ! Добре, че руснаците се размърдаха, вижте линка на пост номер 2.

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    5 10 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Прочети малко спецеализирана литература и ще разбереш , че НАСА са светлинни години по напред от руснаците в космическата гонка.

    Коментиран от #6

  • 6 Kcaniba

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    На ти и на теб един линк и не крякай като не знаеш ! Ркснаците могат само да я сънуват тая ракета - https://fakti.bg/world/224967-prizemavaneto-na-falcon-9-video

    Коментиран от #7

  • 7 Kcaniba

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Грешка горният коментар е до мекеоето незнайко !
  • 8 гост

    0 0 Отговор
    е забързаха се...нали трябва да идат прди да са тръгнали туристи, руснаци и другите желаещи до там, че да могат да изимитират уж първото им кацане и да не станат за резил:)