Last news in Fakti

29 Март, 2017 01:15 5 280 2

Бивша първа дама пред доживотна присъда

  • първа дама-
  • присъда-
  • кот д'ивоар

Симон Гбагбо беше първа дама на Кот д'Ивоар

Властите в Кот д'Ивоар поискаха доживотен затвор за бившата първа дама Симон Гбагбо, съобщи РИА Новости.

Тя е обвинена във военни престъпления и престъпления срещу човечеството. През 2015 г. тя беше осъдена на 20 години затвор по обвинения за подкопаване на сигурността на държавата.

Гбагбо е смятана за част от размириците в страната между декември 2010 г. и април 2011 г. Тогава загинаха близо 3000 души.

Бившият президент Лоран Гбагбо е подсъдим в Международния наказателен съд. Той е обвинен в престъпления срещу човечеството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Една безгласна буква

    8 0 Отговор
    В някаква африканска държава съдят държавния глава?! Ако беше и тука така, то ВСИЧКИ бивши първенци, заедно със съпругите/съпрузите биха отишли в затвора.
    Ето я и Кунева: Затвори два реактора на АЕЦ "Козлодуй", а сега се разбра, че си осигурила 23 500 евро месечно от френска банка. Това не е ли за затвора? Кой ги знае съпругът и синът какви антинародни неща вършат ...
  • 2 Европеец

    4 0 Отговор
    Изостанали африкански племена!
    Никаква цивилизованост, бива ли такава работа ...

    Ние в Европейска България никога няма да се изложим чак толкова!