Last news in Fakti

10 Април, 2017 07:50 25 805 61

Русия и Иран готови за удар по САЩ

  • русия-
  • сащ-
  • иран

От там заплашиха с отговор при нова атака срещу Сирия

Русия и Иран предупредиха САЩ, че при проява на нова агресия в Сирия, те са готови да отвърнат с удар, съобщи ABC.

Това става ясно от общо изявление от общия команден център на руските, иранските и сирийските сили.

През миналата седмица САЩ атакуваха сирийска военна база с ракетен удар. Той трябваше да е отговор на химическите атаки, за които се смята, че е отговорно сирийското правителство.

"САЩ преминаха червената линия с атаката срещу Сирия. От този момент на татък, ние ще отговорим на всеки, който прояви подобна агресия, дори това да е Америка. Там знаят много добре за нашите възможности да отговорим на всеки удар. И ние ще отговорим, понасяйки си последствията.

Ние ще освободим Сирия от всеки вид окупационни сили. Няма значение, от къде те идват. Трябва да сме готови", се казва в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    224 36 Отговор
    Браво само така, не трябва да се позволява на само една държава да се превръща във вечен световен диктатор и да разпространява и утвръждава насилствено в световен мащаб правила и ценности създадени с цел собсвена изгода и рекламирани като единственото възможно решение на всички разнообразни проблеми по света. Тази утопия на една от най- големите държави превърнала се в модерният световен тирапин трябва да се изкорепи .
  • 2 Пламен

    176 14 Отговор
    Tръмп е луд, а путин е достатъчно луд да му отговори подобаващо, и големия театър ще започне..
  • 3 Пеньо

    77 47 Отговор
    Откачалките си ги мерят! Това не би довело до нищо добро!
  • 4 Булава

    165 21 Отговор
    Пределно ясно и категорично казано!Не може целия Свят да е зона на хамерикански и само техни интереси.Биха ги яко във Виетнам,но ако са позабравили ще е много жалко за тях.Русия,Китай и Иран са способни да им вгорчат мераците за световен жандарм!
  • 5 психолог

    166 12 Отговор
    Най гадното в американската политика е че отново прехвърлиха вероятността за война в друг регион на света/далеч от тях/ а ние тук ще треперим от страх
  • 6 kcaniba

    164 29 Отговор
    Русия този път е безкомпромисна!!
    Кучето скача според тоягата!!
    САЩ се доскачаха - Украина и Сирия е червената линия!!!
    Световният жандарм да си ходи в Мексиканският залив, да си оправя бакиите!
  • 7 Гого

    118 18 Отговор
    На Американците не им дреме за Сирия просто гледат да си продадат оръжието на Ислямска държава.
  • 8 OMG WTF

    46 134 Отговор
    Имам си една мечта - 'сичкото рублараст да изчезне от България!

    Коментиран от #12

  • 9 неплатен соросоид

    44 82 Отговор
    Невижданият руски грабеж над България – кратък курс за начинаещи.
    http://kontraprop.com/2017/03/22/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%B6-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8/
    По полицейски данни през 1942 г. в страната върлуват общо 381 партизани. Увеличават се десетократно няколко дни преди нахлуването на Червената армия.

    Според доклад на Георги Димитров до Сталин от септември 1944 г. членовете на БКП са 7 000 човека. През октомври вече са 50 000.

    Контра Пропаганда: Партизанското движение в България, за разлика от Гърция, е слабо и вреди предимно на мандри и планински овце. Терористичната дейност на СССР на територията на Отечеството във времената на Втората световна война не върви според желанията на другарите. Затова пък Георги Димитров и обкръжението му имат интерес да представят партизанското движение като героична, масова съпротива срещу „фашистите“. Затова Гошо Тарабата (прякора на Димитров) и неговото обкръжение си затварят очите за фалшивите партизани и самозвани борци срещу предишната власт. Чудесен пример е този самозван партизанин, сниман в Пловдив, чието облекло съвсем не подхожда на човек обикалял чукари и шубраци. Затова пък, гражданите на България, бяха натоварени с издръжката на тези „борци срещу фашизма“ – една привелигирована каста търтеи и паразити.

    В същия период след нахлуването на Червената армия, в стр

    Коментиран от #10

  • 10 кроко

    37 18 Отговор

    До коментар #9 от "неплатен соросоид":

    2017 година сме!

    Коментиран от #15

  • 11 Писна ми от простаци

    45 71 Отговор
    стига писали глупости бе .... стига па вие чели глупости и вярвали на глупости ... ако искате да сте в час със новините гледайте CNN или BBC тея идиоти тука чули по БТВ-то че Америка бомбандирала Сирия и веднага написаха 200 статии как Путин утре бомбандира САЩ ... па и вие простаци прости не се радвайте толкова много Путин няма да спечели и няма да се върне комунизмът ... тези бомби могат да разцепят планетата на 4 .... знаете ли че тези бомби имат способността да запалят всяка една молекула кислород на планетата .... и тогава е*ем ви и Кумунизма и Путина и Русията и всичко ...
  • 12 tost

    12 26 Отговор

    До коментар #8 от "OMG WTF":

    Има хората ,които всеки ден желаят да изчезнат от .........домовете за душевно болни.Не си спомням как ги наричаха,обаче лудите ги държат в лудницата.
  • 13 Azazel

    50 63 Отговор
    Не мога да ги разбера Путино-лизците в коментарите тук - какво точно ги радва в перспективата за война между САЩ и Русия...?! Говорят с такава лекота, все едно става дума за футболен мач, а не за 3-та световна война. И това - кой би победил при такъв сблъсък, едва ли ще има значение за който и да е от коментиращите тук, тъй като никой от нас няма доживее да види края....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 платен сорсоид

    39 61 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    Е какво като сме 2017, да забравим , че са ни обирали и манипулирали ли ? Направили са го тогава ще го направят и сега ако имат възможност ! Руските мошенници изедници и олигарси ошушкаха цяла Русия , че на България ли ще и цепят басма ?

    Коментиран от #16, #32

  • 16 кроко

    75 25 Отговор

    До коментар #15 от "платен сорсоид":

    коментирай новата ни история, приятели от САЩ как са помогнали да си унищжим армията и икономиката, коментирай мердународната им политика, която пряко влияе на ситуацията на Балканите, че дори в целия ЕС. Коментирай позицията на ЕС в цялата картинка. Такива работи коментирай.

    Преди 80 години какво станало няма смисъл да си завираме главата в миналото, шото ако ще го правим, трябва да гледаме и какво е правела германия тогава, САЩ, които са ни бомбандирали, англия които са искали да ни разчепкат още повече...

    Коментиран от #18

  • 17 приоритет

    45 14 Отговор
    За Русия е почти толкава важна Сирия колкото Украйна. Америка го знае. Ако на Америка и трябваше война можеше да я започне със С. Корея.
  • 18 кроко

    26 17 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    иакива като теб дето не помнят и не знаят старата си история и не почитат род и родина, те нова история нямат и няма ида имат !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 некойси

    51 6 Отговор
    Винаги съм бил сигурен че Килъри ще вкара света в трета световна (вероятно и ядрена) война.
    Оказва се че съм грешал.
    Както и да е, решенията взети от Тръмп всчъщност не са негови. Така наречената държава Израел и нейните представители изразяват задоволство от ударите на САЩ по Сирийската база ...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 GIJoe

    26 72 Отговор
    Дори и да се обединят Русия, Иран и Китай, немат шанс срещу САЩ и останалия свят. То Ердоган щеше да научи Путин какво се казва народен патриотизъм, ако се бяха развили нещата след свалянето на руския самолет, а на Тръмп няма да му мигне окото дори.
    За жалост сме попаднали под крилото на СССР след WWII, иначе днес щяхме да сме светлинни години напред. Където е стъпил руски крак, просперитета спира и тръгва назад.

    Коментиран от #52

  • 23 кроко

    16 23 Отговор

    До коментар #21 от "ГОСТ":

    Точно така колега, също като вчерашната статия с гръмкото заглавие "Русия към САЩ: На крачка от война сме!", хейтърите разбира се лапнаха кукичката и наблъскаха цели 125 коментара!
  • 24 мсимов

    13 35 Отговор
    временното правителство на румен радев изказа пълна подкрепа за въздушните удари на сащ в сирия
  • 25 Санчо

    24 70 Отговор
    Първо, кои са Русия и Иран, че да претендират, че имат право да освобождават Сирия?
    Второ, освобождаването, особено от Русия го знаем много добре!
    Трето, май започнахме да се убеждаваме, че руската военна техника става само за парада на Червения площад!
    Ха ха ха ха!

    Коментиран от #27, #37

  • 26 кирил

    22 52 Отговор
    на 6-ти и 7-ми април израелските ввс атакуваха и унищожиха складове и конвои с оръжие на асад южно и източно от дамаск.последваха и ударите от сащ. руската пво се оказа напълно негодна или,който е разчитал на русия ще бъде излъган.
  • 27 кроко

    62 15 Отговор

    До коментар #25 от "Санчо":

    Не просто претендират, а законно избрания президент Асад иска тяхната подкрепа.
    Много добре знаем и какво представлява американската демокрация и еврогейските ценности: в Европа е пълно с мюсюлмани от америкаските демократични колонии, а ценностите се вижда до какво ни водят: „бежанец” от гана изнасилил германка пред приятеля и!
    А руската техника я видяхме в Черно Море при събитията в Крим и миналата година, когато от Каспийско море стреляха в Сирия. Ако са искали, могат с една ракета да думнат кораба,от който американците стреляха по Сирия.

    Коментиран от #28, #35, #38

  • 28 кроко

    10 23 Отговор

    До коментар #27 от "кроко":

    Ми да го думнат ве сссъсльо, оти не го думнат !? Шопето е гооолем страх, а !?
  • 29 Шляхтиц

    56 20 Отговор
    СЛАВА НА ВЕ.ЛИКА РУСИЯ И В СЛУЧАЯ, НА ВЕЛИКИЯ ПУТИН. ИСКАМ ДА ВИДЯ РУСКО ЗНАМЕ ДА СЕ РАЗВЯВА НАД БЕЛИЯ ДОМ И ПЕНТАГОНА, а краварите да търсят фалшиви документи за самоличност и да се крият в латиноамериканските държави, точно така, както на времето есесовските главорези се криеха в южноамериканския континент. СЛАВА НА РУСИЯ И ВСИЧКИ НЕЙНИ РЪКОВОДИТЕЛИ ПРЕЗ ВСИЧКИ ВРЕМЕНА!!!!!!!!!

    Коментиран от #36

  • 30 Само живи марули гледат СиЕнЕн и ВВС!

    14 7 Отговор
    И ако това за теб е върха може да си сигурен че си както казва Пинг Флойд - "Още една тухла от стената"! Тухла! Кирпич! Инертен материал! Чакъл, баластра! Стой с ВВС и ще си марка 500 или кон с капаци!
  • 31 Доналд Дък нашляпа в голямо !

    27 10 Отговор
    Да видим как ще лапа патока, топлите кравешки .айна, домашно приготвени! Краварите сутрин като си бръкнат в пижамите си мислят че са Супер мени! Ама питай жена му! Историята! Краваря няма една война почната и завършена с успех! И кой им каза че имат право да решават кой президент ХАВ ТО ГОУ!
  • 32 Варна

    23 8 Отговор

    До коментар #15 от "платен сорсоид":

    Много приличаш на Винету, който като му направиш забележка се оправдава с предходните. Ако ти си работодател и мъмриш някой от своите работници добро оправдание ли е да коментирате предходните които си уволнил?
    Сега да взема да те открехна малко ... Добре е внимателно да разгледаш периода на историята за който говориш! Нещата не са никак прости! Ние сме губещата страна във ВСВ и е цяло чудо че не губим главата си и територията си. На практика ако тук не е извършен своеобразен преврат то със сигурност страната щеше да бъде прегазена от Руската Армия. Жертвите щяха да бъдат неизброими, а страната разпарчедосана.
    За това не ми говори простотии. Когато четеш историята трябва да подхождаш обективно и от всички страни да я огледаш като за целта потърсиш документи и информация включително и от вън!
    Писнало ми е от дилетанти, които се упражняват аматьорски върху историята ни. Димитров и останалите може да не са ми любимци, но ти забравяш факта, че в тази война ние сме от страната на булката заобиколена само от врагове. Добре мисли преди да кажеш нещо! Румънци, Сърби, Гърци и Турци в едно с Руснаците са съюзници във ВСВ срещу нас! И трябва да си много тъп да си мислиш, че виновните са само онези на север! Мисли преди да дрънкаш врели- некипели!

    Коментиран от #45

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Voz

    4 16 Отговор
    Iran 6te se razdeli na 2 4asti za ruskinite samo sankcii

    Коментиран от #53

  • 35 Санчо

    13 20 Отговор

    До коментар #27 от "кроко":

    кроко, ти сигурно си 15 годишен и не си наясно с пропагандата на "братска Русия". Ако пък си на много повече и твърдиш такива неща като "... а законно избрания президент Асад иска тяхната подкрепа..."; "...А руската техника я видяхме в Черно Море при събитията в Крим..." и "... Ако са искали, могат с една ракета да думнат кораба,от който американците стреляха по Сирия...", значи някой ти плаща за да пишеш така, ако ли не-време е за медицински преглед!
  • 36 Оптимус

    16 5 Отговор

    До коментар #29 от "Шляхтиц":

    Аве, Шляхтич, виж какво, намали оцета и солта малко в салатата....не ти влияят добре, още малко и ще изпееш Зайченцето бяло докато пишеш коментарии!!! И Льоня и Елцин и Горби ли четкаш, дето свалиха гащите и особенно Горби развали им СССРа за едни бикини на Лариса? Не казвам, че харесвам концлагера НРБ - имаше и хубави и лоши неща. но съгласи се, че да четкаш тия, дето разсипаха и СССР и нас, понеже ние бяхме по-малкият брат и каквото каже по-големият правехме..., не е нещо високоразумно като напън от теб? намали солта и оцета и ще видиш разликата... !
  • 37 сас

    14 28 Отговор

    До коментар #25 от "Санчо":

    Да не дава Господ да ни освобождават ПАК "освободителите" с мазните ушанки и вонящите партенки!
  • 38 другар

    14 28 Отговор

    До коментар #27 от "кроко":

    "Публикувано във факти.бг: Ако са искали, могат с една ракета да думнат кораба,от който американците стреляха по Сирия."

    Ми защо не го думнаха бе, каскет?!? Не само, че "не са искали", ами са си обрали немедленно крушите от базата, след като са ги предупредили от Пентагона да се разкарат! Ето толкова струва любимото ти руско оръжие и смелост!
  • 39 No name no face no number Ви Го Каза !!

    37 11 Отговор
    Сащ са гадове искат нов световен ред (да нямаме свободно време и съзнание просто да работим като зомбита)и пак има които ги подкрепят за пари даже тъпи изказвания правят много заблудени хора има да им вярват..всичко възможно правят да нарушът световният Баланс ! Как може да оплювате Русия! За всичко обвиняват Русия изкуствено се опитват да ни настроят и го постигат с някой индивиди слепи! NoName NoFace ЕВАЛА!!!!
  • 40 00002

    34 7 Отговор
    с оръжиетос което САЩ демонстрираха "масиран ракетен шоков удар" в стил капитан салам", може да шокират всеки , най вече въоръжените сили на Сиера Леоне ,Заир и Код Дивоар, и така да постигна успех : да уморят руснаците от смях .
  • 41 ооооооо

    11 29 Отговор
    САЩ, лъжат ви тия от сговора комунета-мюсюлмани. Стреляйте си и хич да не ви пука.
    Те турците и други толкова самолета на ушанките свалиха, пък те си траят.
    Вашата подкрепа е от Турция и целия СВОБОДОЛЮБИВ и миролюбив свят! Асад е сатрап като Путкин.
  • 42 Vasik Atanasova

    8 7 Отговор
    журналистически измислици
    и тъпите хорица пишат простотии тука

    този ще удари онзи ще удари
  • 43 винаги готов

    5 22 Отговор
    Абе те готови ,ама не им стиска.Шубето е голям страх.Все едно анорексичка да удари Майк Тайсън.Путин го вади голям за пред електората,но не е луд за да свърши като приятеля си Кадафи.
  • 44 Мемфис

    10 31 Отговор
    Русия ....ще удари САЩ с гол г.з по таш..ците!
  • 45 семи проф

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "Варна":

    Румънците като нас са били на страната на Германия...и за разлика от нас са изпратили войски срещу СССР тогава .Немската армия тогава е ползвала Румънските петролни рафинерииМного силни тогава в Румъния са Били Румънските Легионери - Фашисти

    Коментиран от #47

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Варна

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "семи проф":

    Тънкият момент, е Северна Добруджа, която Румъния няма намерение да връща на България. От тази гледна точка тя е враг!
    Иначе за останалото няма как да не се съглася.
  • 48 Петър

    24 4 Отговор
    … ИЗМИНАЛО ВРЕМЕ, НО НЯМА ЗАБРАВА ЗА РУСКИТЕ ВОИНИ – ГОРДИ ДЕДИ, ЗА ТЯХНАТА ХРАБРОСТ И ДОБЛЕСТ И СЛАВА, ЗА ТЕХНИТЕ ВНУЦИ С ИСКРЯЩИ ЗВЕЗДИ. И НЯМА ПО-СИЛНО, ПО-СВИДНО БОГАТСТВО И НЯМА ПО-ВЕРЕН, ПО-БАЩИНСКИ ЩИТ ОТ БЪЛГАРО-РУСКО СЛАВЯНСКОТО БРАТСТВО, ИЗЛЯНО ОТ ОГЪН И КРЪВ И ГРАНИТ …
  • 49 Гост

    18 5 Отговор
    Велика Русия западните мишки пак писукат.
  • 50 гост

    16 5 Отговор
    На времето Американците искаха да влязат в Чечня,Путин каза,че ако един американски войник стъпи в Чечня майка им жална на Хамериканците!И кво стана,влязаха ли...
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Сульо

    13 4 Отговор

    До коментар #22 от "GIJoe":

    ако не бяхме със съветския съюз щяхме да задминем САЩ. Това успя да роди демокрацията в БГ. Ами гърците като нямаше комунизъм защо не станаха като Германия.
    ТЕзи ходи да ги разправяш в гей-клуба маскира като ДСБ,СДС или там вие си ги знаете маскировките. Жалко че не ви избиха семето през 40-50 години...Можеше и да не дойде "демокрацията" или поне да не е такава.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Скорпион29

    5 4 Отговор
    Русофили обединяваме се срещу общия враг а сорусоидите да го д....т безплатно на US световните терористи
  • 55 мими

    4 11 Отговор
    До всички Русофили,спешно отивайте за дърва,че Адмирал Кузнецов не може да потегли.край
  • 56 хаххаа

    2 6 Отговор
    Иран е заредил всички прашки с павета
  • 57 Скорпион29

    5 2 Отговор
    Адмирал Кознецов е най добрия авионосец в света въоръжен е до зъби с всевъзможни модерни уръжия,ти ще ходиш за дърва зимата щото Сорос ще си ходи скоро и оставаш без финасиране скъпа
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Димитър

    1 0 Отговор
    Брей в тази държава колко ГЕЙополитици имало, ама иначе купихте ли кисело мляко от магазина а ?
  • 60 Kana

    6 0 Отговор
    Докато имаше социализъм в България, аз бях ГОРДА БЪЛГАРКА, а сега се срамувам да се нарека такава. Пет века робство . Дали са най-ценното за нас-живота си.Тези които нападат РОСИЯ, да горят в АДА!!! Безценните руски лекарства, който лекуваха с раз , ги няма вече-забраниха ги. Забрани ги -европейския съюз. Какво им влиза в работата на тези малоумни западняци, които не са на себе си. А сега внасят западните си боклуци. Ниско ефективни и силно отровни лекарства за да подържат хората постоянно болни. Те нямат сметка хората да са здрави! Без война и без бомби умират много хора всеки ден благодарение на лекарствата, направени в западните фармацефтични заводи. Това е тиха война! Това е голям геноцид. Може би е цел, за да намалява населението. Как не ги е срам от съвестта им. Който е против РОСИЯ...тежко му горко! СЛАВА НА РОСИЯ! СЛАВА НА РОСИЯ! СЛАВА НА РОСИЯ!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания