Last news in Fakti

10 Април, 2017 08:47 3 757 6

Тръмп има вина за химическата атака в Сирия

  • сащ-
  • сирия-
  • джон маккейн

Джон Маккейн разкритикува американската администрация

Администрацията на Доналд Тръмп носи определена отговорност за химическите атаки в Сирия. Това беше заявено от сенатора от Аризона Джон Маккейн, цитиран от ABC.

Според него реториката на американските власти е окуражила сирийския президент Башар Асад да използва химическо оръжие. Маккейн визира изказвания на държавния секретар Рекс Тилърсън, за това, че сирийците сами ще решат съдбата на Асад. Други представители на администрацията заявиха, че свалянето на Асад вече не е основен приоритет за САЩ.

„Мисля, че администрацията носи частична отговорност. Държавният секретар Тилърсън каза нещо, а после трябваше да казва обратното. Аз подкрепям последните действия на САЩ. Ние ще превземем Мосул и Ракка, но трябва да имаме стратегия за това как да организираме тези места, като това не трябва да е свързано с Ал Кайда или Башар Асад. Башар Асад поляризира сирийския народ, което доведе до терористите. Тези фактори са свързани и ние трябва да се справим и с двете“, заяви Маккейн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 кроко

    15 4 Отговор
    Тъпите кравари са точно като нашите тролове и политици - не помнят кога какво говорят и сами си противоречат в лъжите:

    На 21 октомври 2016 е публикуван четвъртият доклад.....Според него между 2014 и 2015 сирийският режим е отговорен за 3 химически атаки и една от Ислямска държава. ....На 13 февруари 2017 е публикуван пети доклад. В него се посочва, че между четвъртия и петия доклад са извършени 23 атаки.

    Доналд Тръмп ли управлява всички тия години, през които според вас Асад е правил хим. атаки? Все едно слушам боко тиквата и неговата шайка, дето се изреждат да обвиняват служебното правителство за всичко.

    Ясно е че цялата постановка е режисирана от краваските фанатици, които точат зъби на Сирия!
  • 5 no name no face no number

    6 3 Отговор
    Тоя не е ли бивш ко още му взимате итервюта. Само за американци четем. Писна ми от тия. Един единствен път по времето на Виденов създадено от тях разбира се не взеха а ни дадоха 2 кораба царевица и ко се оказа ...... тя с изтекъл срок на годност. Такива са тези индивиди много са ми ниско, че да ме заинтригуват
  • 6 no name no face no number

    3 2 Отговор
    Визирах създадената изкуствено криза от Сащ тогава.