Last news in Fakti

1 Май, 2017 15:18 2 375 2

SpaceХ изстреля свръхсекретен шпионски спътник (ВИДЕО)

  • спейс екс-
  • spacex
SpaceХ изстреля свръхсекретен шпионски спътник (ВИДЕО) - 1
Снимка: Twitter

Частната американска компания SpaceX изстреля със своята ракета-носител "Фалкон-9" разузнавателния спътник NROL-76 на Националното управление за военно-космическо разузнаване на САЩ, предаде ТАСС.

Стартът беше осъществен от космодрума в Кейп Канаверал. Компанията SpaceX на Илон Мъск възнамерява да върне долната степен на ракетата-носител за повторно използване.

Предишното изстрелване, предвидено за вчера, беше отложено поради проблеми с датчиците на една от двете степени. Не се съобщава за товара и оборудването на спътника, както и за продължителността на експлоатационния му живот.

Тайни остават неговите цели и задачи, но се счита, че той ще помогне на американското военно-космическо разузнаване в борбата с тероризма и за откриването на ядрени военни разработки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кроки

    1 3 Отговор
    И къде е сега "провала" на ТАСС, или сега си броят неизстреляните Протони в ядрото?
  • 2 Кирил Младенов

    1 0 Отговор
    За да следят тотално всички.