Last news in Fakti

3 Юни, 2017 10:54 1 866 2

Тръмп каза сбогом и на зеления фонд на ООН

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • зелен фонд-
  • финансиране-
  • оон-
  • климат-
  • скот пруйт

Към този момент Щатите бяха допринесли с $3 милиарда за развитието на фонда

Тръмп каза сбогом и на зеления фонд на ООН - 1
Снимка: БТА/ AP

Съединените американски щати няма повече да участват във финансирането на „зеления фонд“ към ООН. Това обяви директорът на американската агенция за околната среда Скот Пруйт, цитиран от американските медии.

Към този момент Щатите бяха допринесли с $3 милиарда за развитието на фонда, който помага на страните в света да се борят с климатичните изменения през последните десетилетия.

Скот Пруйт заяви, че дейността на хората играе роля в глобалното затопляне, но подчерта, че е трудно да се прецени в каква степен, пише „Ройтерс“.

От Белия дом той отказа да отговори на въпрос дали президентът Доналд Тръмп продължава да смята климатичните промени за измама, както го беше заявил по време на президентската си кампания.

Тръмп вече заяви, че ще оттегли страната си от Парижкото споразумение за климата – няколко месеца, след като Барак Обама ратифицира участието на САЩ в договореностите.

Парижкото споразумение за борба с климатичните промени предвижда намаляване на вредните емисии в световен мащаб. То влезе в сила, след като бе ратифицирано от 55 страни, които са отговорни за 55% от световното количество емисии на парникови газове.

Китай и САЩ ратифицираха споразумението по едно и също време. Двете страни са отговорни за 40% от вредните емисии в света. Американският президент Барак Обама подписа договора в началото на месец септември 2016 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 10 Отговор
    Изплюха камъчето най-накрая - борба за доста милиарди $. Колкото и да се замаскира, това е основната причина на зелените педали да водят война с Тръмп.
    Само, че има огромен списък от учени, които отричат на пълно Глобалното затопляне, но продажните медии представят, че едва ли не само Тръмп го отхвърля. Ето го списъкът от доста сериозни учени отхвърлящи лъжата за затоплянето:
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_scientists_opposing_the_mainstream_scientific_assessment_of_global_warming
  • 2 незнайко

    0 4 Отговор
    Сега е ред ЕВРОПА да каже стоп, на 2% за НАТО от всяка членка. Тогава да го видим какво ще прави този мухльо.