Last news in Fakti

2 Декември, 2011 09:09 1 072 1

Саркози и Меркел искат нов договор на ЕС

  • меркел-
  • серкози-
  • ес-
  • шенген

Френският президент настоява за преразглеждане на споразумението за Шенген

Френският президент Никола Саркози заяви, че Франция, заедно с Германия, призовава за „нов европейски договор, който преосмисля организацията на Европа“. Той защити идеята за записване в конституциите на държавите-членки за вписване на златно правило за бюджетна стабилност, идея, предложена и от вицепремиера Симеон Дянков.

Саркози настоя и за преразглегдане на споразумението на Шенген. Подобна позиция заеха и вътрешните министри от Г-6. На заседанието им в Париж, започнало вчера, днес ще присъстват двама американски министри на вътрешната сигурност Джанет Наполитано и на правосъдието Ерик Холдър.

Министрите на вътрешните работи на Г-6 – Франция, Германия, Великобритания, Италия, Испания и Полша, постигнаха общи позиции по темите свързани с Шенген, престъпността и правото на убежище, заяви френският вътрешен министър Клод Геан.

Министрите смятат, че е необходимо по-тясно политическо направление на решенията, засягащи Шенген и са „за“ възможността за възстановява на контрола по вътрешните граници при заплаха за обществения ред. Изправени пред идващата от Централна и Източна Европа престъпност шестте страни желаят да се активизира дейността на съществуващите структури на европейско ниво.

Холандското правителство планира да инсталира видеокамери на границите с Германия и Белгия, потвърди правителствен представител, с мотива, че затягането на сигурността от началото на следващата година е жизненоважно за борбата с международната престъпност.

Холандия продължава да блокира и присъединяването на България и Румъния към Шенген.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дениз

    0 0 Отговор
    Само така--тук да си стоим,че горко им да другите държави