Last news in Fakti

22 Юни, 2017 08:46 2 073 6

9.8 милиарда души на Земята през 2050 г.

  • земя-
  • население-
  • оон

Броят на жителите над 60 години се очаква да нарасне двойно

9.8 милиарда души на Земята през 2050 г. - 1
Снимка: Shutterstock

Световното население ще достигне 9.8 милиарда през 2050 г., е изчислила ООН в доклад, разпространен вчера.

В момента населението на Земята е 7.6 милиарда, през 2030 то ще се увеличи на 8.6 милиарда, през 2050 - на 9.8 милиарда, а през 2100 - на 11.2 милиарда души, според прогнозите на икономическия и социален съвет на ООН.

Индия ще стане най-населената страна в света до 7 години, когато се очаква да изпревари Китай по този показател. Нигерия, в която се наблюдава бърз демографски ръст, ще измести от третото място САЩ през 2050 г.

Броят на хората над 60 години се очаква да нарасне двойно. Възрастното население, което сега е 962 милиона, ще се увеличи на 2.1 милиарда през 2050 и на 3.1 милиарда през 2100 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Георги Колев

    3 1 Отговор
    Кастрирайте и съсипвайте тези който са най много.И който по ваша прогноза ще са повече.Как ще стане?Никак богатите ще са си по-богати и ще до убиват бедните.Многобройните ще се множат с бързи темпове.Защо разбихте и разпиляхте българският народ и държавата?Някой си дал около 1000г.живот на човешкият вид на земята.Колко давате на тези който живеят и създават поколения на другите планети?Според мен то че няма да се оправим няма.Господ го чакаме ама то отдавна сме го разпънали.Извън земни чакахме и те да ни оправят ама и те не идват.Второ качество човешки вид да се взривява тази планета да се не мъчим.Поне това може да направим да помогнем заедно за самоунищожението ни.Успеха е гарантиран и за по-малко от 100г.
  • 5 Реален

    6 1 Отговор
    Негрите, Индийците и голяма част от ония итегриращите се трябва да бъдат стопени. Няма място за примитивни консуматори...
  • 6 незнайко

    3 0 Отговор
    Как ще расте, нали говорят само за демографски кризи ? Докато китайци, индийци и прииждащите бежанци се роят, спасение няма. Трябва да се въведе ред на "квотен" принцип ! Който надвиши бройката веднага в "канала" !