Last news in Fakti

25 Декември, 2017 12:02 872 0

Сенатор: Тръмп има врагове в собствената си партия

  • джеф флейк-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • републиканска партия

Джеф Флейк не изключва варианта да се кандидатира на президентските избори през 2020 година

Сенатор: Тръмп има врагове в собствената си партия - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да има конкуренция на първичните републикански избори през 2020 г., ако се кандидатира за преизбиране. Това мнение изрази републиканският сенатор Джеф Флейк, предаде Reuters.

"Ако президентът се кандидатира за нов мандат и ако продължи по същия път, много избиратели ще се насочат към друг кандидат", прогнозира Флейк в интервю за телевизия ABC. Той е един от малкото републиканци в Конгреса, скъсали отношенията с Тръмп.

"Ако Тръмп спечели републиканската президентска номинация, вероятно ще има независим кандидат на президентските избори през ноември 2020 г.", каза Флейк, който през ноември обяви, че напуска Сената в края на 2018 г.

"И вероятно ще има републикански кандидат на първичните избори", добави той.

Сенатор: Тръмп има врагове в собствената си партия

Действащите президенти в САЩ обикновено са естествени кандидати за президентския пост от своята партия в края на първия си мандат. Но не рядко те трябва да се борят за номинацията по време на първични избори. Така например президентът демократ Джими Картър трябваше да се изправи пред сенатора от Демократическата партия Тед Кенеди през 1980 г. През 1976 г. републиканският президент

Джералд Форд пък се изправи срещу Роналд Рейгън от Републиканската партия.
Запитан дали ще се кандидатира за президентския пост през 2020 г., Флейк каза, че не изключва нищо, но не предвидил да прави подобно нещо.

Сенатор: Тръмп има врагове в собствената си партия

Джеф Флейк каза, че републиканците трябва да маргинализират ултранационалистическите елементи в партията. Той предупреди, че Републиканската партия се превръща в партия на възрастни бели мъже и каза, че гневът и горчивината не създават управленческа философия.

Флейк е яростен критик на Тръмп, въпреки че подкрепя някои от предложенията му, като например данъчната му реформа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА