Last news in Fakti

16 Април, 2018 07:43 1 446 0

Тръмп уведоми Конгреса за ударите в Сирия

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • конгрес-
  • сирия

Президентът на САЩ посочва, че е действал в съответствие с конституционните си пълномощия

Тръмп уведоми Конгреса за ударите в Сирия - 1
Снимка: БТА/АР

Американският президент Доналд Тръмп писмено информира Конгреса за решението си да заповяда американски ракетни удари срещу Сирия, съобщи АР.

По силата на Резолюцията за военните пълномощия президентът е длъжен да уведоми Конгреса в рамките на 48 часа за подобни действия.

В писмо, изпратено вчера до лидерите на Конгреса, Тръмп заявява, че е разпоредил провеждането на тази военна акция в отговор на продължаващото използване на химическо оръжие от сирийското правителство, включително ужасяващата атака от 7 април в град Дума, довела до гибелта на много мирни жители.

Президентът посочва също, че е действал в съответствие с конституционните си пълномощия, в интерес на националната сигурност и външната политика на САЩ, с цел "насърчаване на стабилността в региона, възпиране на използването и разпространението на химически оръжия и предотвратяване на влошаване на настоящата хуманитарна катастрофа в региона".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА