Last news in Fakti

21 Юни, 2012 10:18 615 0

Лотариен сайт заблуждава потребителите

  • сайт-
  • лотария-
  • заблуждава-
  • потребители-
  • кзп
Лотариен сайт заблуждава потребителите - 1
Сайтът обещава лесни печалби

Сайтът www.lottoland.com заблуждава потребителите, че големите награди в провежданите от него лотарии са допълнително застраховани от застрахователна компания, която е под надзора на Комисия за финансов надзор.

За това информират контролните органи на Германия, чиято проверка е установила, че фирмата не е регистрирана като застрахователна компания. Изпратено е искане за предприемане на действия до компетентните органи на Великобритания, тъй като сайтът е регистриран в Лондон, съобщават от българската Комисия за защита на потребителите(КЗП).  

Заблуждаваща е всяка търговска практика, която съдържа невярна информация.

Заблуждаваща е и тази практика, при която се прикрива съществена информация или цялостното й представяне заблуждава или е в състояние да заблуди средния потребител, включително и когато информацията е фактически точна  по отношение на един от посочените елементи.

В сайта се посочва още, че първите участнички в лотарията ще бъдат Германия, Естония, Италия, Исландия, Холандия, Дания, Швеция, Норвегия и Финландия, като в бъдеще се очаква разширяване на териториалния обхват.

Сигналът постъпи в Комисията за защита на потребителите от Германия по системата за сътрудничество при защитата на потребителите, чрез която страните членки обменят информация за нелоялни търговски практики за нарушения на законодателството за защита на потребителите на територията на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА