Last news in Fakti

9 Март, 2020 08:30 1 973 8

Още един съперник на Тръмп се отказа от битката

  • камала харис-
  • сащ-
  • демократическа партия-
  • джо байдън-
  • бърни сандърс

Сенатор Камала Харис от Калифорния се оттегли от състезанието за президентската номинация на Демократическата партия

Още един съперник на Тръмп се отказа от битката - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сенатор Камала Харис от Калифорния се оттегли от състезанието за президентската номинация на Демократическата партия, като обяви подкрепата си за бившия вицепрезидент Джо Байдън.

Тя съобщи за решението си в своя профил в Туитър.

"Джо Байдън служи на страната ни с достойнство, днес имаме нужда от него повече от всякога. Ще направя всичко по силите си, за да помогна той да бъде следващият президент на Съединените щати." - написа сенатор Харис в социалната мрежа.

По-рано в знак на подкрепа към Байдън оттеглиха кандидатурите си бившият кмет на Саут Бенд, щата Индиана - Пийт Бутиджидж, сенатор Ейми Клобучар и милиардерът Майкъл Блумбърг.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември.

След като през т. нар. супер вторник Байдън спечели първичния вот в 10 от общо 14 щата, в средите на Демократическата партия се вижда консолидиране на умерените демократи зад него. В партията смятат, че ако крайно левият кандидат Бърни Сандърс спечели номинацията, това ще гарантира преизбирането на Доналд Тръмп, тъй като голяма част от американското общество не приема идеите на Сандърс. Демократите се опасяват също, че левичарството му измества фокуса на партията и не се вписва в обичайния ѝ образ.

От кампанията се оттегли и сенатор Елизабет Уорън, но засега тя не е обявила подкрепа за никой от кандидатите. Идейно тя е по-близка до Сандърс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 позната демократична картина

    9 1 Отговор
    Нароя ще остане сам кандидат като Бойко на пленум на ГЕРБ и няма как да не го изберат.
  • 2 Именно

    4 5 Отговор
    Ако хамериканците предпочитат Тръмп пред Бърни Сандърс значи напълно са си го заслужили!
  • 3 Икономист

    3 1 Отговор
    Плаща си Човека!!!
  • 4 Бай Ши ле

    12 1 Отговор
    Джо Байдън и Син , са заграбили газопреносната мрежа на Украйна, с цел, те да контролират кранчето за Европа! Затова и хамерите надигаха толкова голям вой, срещу Северен Поток 2 , а Южен Поток беше спрян от Къртуната, по нареждане на САЩ! Както и АЕЦ БЕЛЕНЕ! От двата проекта България можеше да има стотици милиони печалба!

    Коментиран от #6

  • 5 среднощен

    3 1 Отговор
    Ако не се разболее - Тръмп е следващият президент на САЩ..!
  • 6 Димитър

    0 7 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Ши ле":

    Абе руско зомби какви глупости пишеш. Сина на Байдън бе в борда на украйнската фирма. Няма как той да е крал и тн. Защото тя е украйнска собственост. Южен поток бе спрян по нареждане на гномчето Путин. Къде ги виждаш тези стотици милиони печалби със построяването на Аец Белене, които руски проект ще струва на нас българите над 25 милиарда лева и ще постави на колене българската енергетика, а изплащането му ще продължи десетки години, а високите цени на тока от Белене ще плащат такива задръстеняци като теб, но за съжаление ще плащаме и такива като нас твърди противници на Аец Белене. Построяването на Белене е в земетръсна зона и е потенциална ядрена катастрофа като Чернобил от която рязко и многократно се увеличиха раковите заболявания на българите. По отношение на турски поток (балкански) това е транзитен поток обслужващ интересите на Русия, но ще бъде построен с български пари. И някой ден след като се изплати може да взимаме транзитни такси. А по стария договор щяхме да получихме над 1 милиард лева, които изтичаше през 2030 година. Руснаците благодарение на българските комунисти-социалисти винаги са ни източвали огромен финансов ресурс. Не бъди жалка лъжлива руска марионетка, а горд българин европеец с 1500 годишна история. Уважавай историята, но нашата, а не бъди роб на чуждата (руската)
  • 7 месара

    2 1 Отговор
    срещу колко милиона се е оттеглила?
  • 8 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    МАСОВО НАШИТЕ РОМО-ЦИГАНИ СА ЗА - " ДЖО БАЙ -ДЖОБАЙ -ДЖО"!!!!!!!!!!!!