Last news in Fakti

12 Март, 2020 10:49 10 062 19

Китай: Овладяваме коронавируса

  • китай-
  • коронавирус-
  • правителство

Пикът на разпространение преминава

Китай: Овладяваме коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай обяви, че отчита отминаване на пика на разпространението на коронавирус в страната е преминал, съобщи РИА Новости.

Президентът на Китай Си Дзинпин вече обяви значително намаляване на случаите. Държавният глава вече посети град Ухан в началото на седмицата.

През последният ден в страната има само 15 случая на заразяване. Това е рекордно малък брой през последните седмици.

Общият брой на заразените достига 81 000. От страната започна епидемията.

Според китайското правителство действията за ограничаване вече са дали резултат.

В същото време ЕС планира отделянето на голяма сума за овладяването на вируса. САЩ вече работят по ограничаване на разпространението.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената кокошка

    3 18 Отговор
    Аз съм червената кокошка.
  • 2 chernobyl

    28 6 Отговор
    Той Боко не мой да овладей собствената си партия а какво остава за другото? :\
  • 3 Мама ви мръсна дръпната

    27 17 Отговор
    заразихте целият свят, ама иначе сте овладяли заразата, другият път пробвайте суров К*Р от таралеж

    Коментиран от #5, #9

  • 4 Кунг Фу Боеца

    20 9 Отговор
    Китайските дракони овладяха коронавируса, да видим Боко и гейберастите как ще се справят със ситуацията у нас!
  • 5 Ко, нее

    23 17 Отговор

    До коментар #3 от "Мама ви мръсна дръпната":

    Що не псуваш краварите, те моднаха щама на COVID и го пуснаха в Китай, но трябва и сиво в главата, за да го разбереш!

    Коментиран от #17

  • 6 браво

    7 5 Отговор
    Краят иде!
  • 7 КиноФЕН

    5 6 Отговор
    Да не би Чък Норис да е посетил Китай, защото само той може да овладее COVID-19!
  • 8 Почдемон

    8 9 Отговор
    Логично температурите на въздуха се повишиха и вируса не вирее на високи температури!
  • 9 Комуниста

    10 14 Отговор

    До коментар #3 от "Мама ви мръсна дръпната":

    Сородоидна мишко колко шекела взе за да хвърляш вината по невинния китайски народ докато виновните ти господари се спотайват в сянка?

    Коментиран от #16

  • 10 Комуниста

    16 2 Отговор
    Този вирус не е случаен това е световен тероризъм и виновниците трябва да бъдат открити и наказани с 3000° - 5000° по Фаренхайт!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Джоко

    6 3 Отговор
    И така, айде сега проверете какво се случи с борсата и мажоритарни те пакети на Американски и Европейски заводи в Китай. Хахахаа... Китайците изкупиха за няколко часа акциите и сега са собственици на тези заводи и могат да контролират световната икономика. Това беше целта на този вирус. Чете, информирате се..
  • 13 ЦИРКОН

    8 3 Отговор
    ОПЕРАЦИЯТА С КОРОНАВИРУСА Е ОРГАНИЗИРАНА ОТ АНГЛИЧАНИТЕ ЦЕНТЪРА Е СОЛЗБЪРИ ,КЪДЕТО СА БИОЛОГИЧНИТЕ И ХИМИЧНИ ЛАБОРАТОРИИКЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА .ВКИТАЙ Е ИЗПОЛЗВАНЕДИН ЩАМ НА ВИРУСА ПРОТИВ ИРАН ДРУГ ,А В ИТАЛИЯ ТРЕТИ .ИТАЛИЯ ИМА НАЙ ТЕСНИ КОНТАКТИ С РУСИЯ И КИТАЙ .
    НА 24 МАРТ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЪСТОИ МАЩАБНА ВИЗИТА НА КИТАЙСКИЯ РЪКОВОДИТЕЛ СИ ДЗИПИН В ИТАЛИЯ .КЪДЕТО ДА СЕ ПОДПИШАТ ДОГОВОРИТЕ ЗА ПРОЕКТА ЕДИН ПОЯС,ЕДИН ПЪТ СПОРЕД ПЛАНОВЕТЕ ИТАЛИЯНСКИТЕ ПРИСТАНИЩА ЩЕ БЪДАТ ЗА КИТАЙСКИТЕ СТОКИ ВХОД КЪМ ЕВРОПА.ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА ТАЗИ СРЕЩА СЕ ОТМЕНЯ ЗАРАЗАТА ПУСНАТА В СЕВЕРНА ИТАЛИЯ ВОДИ КЪМ ТАЙНАТА ТЕРОРИСТИЧНА МРЕЖА ,,ГЛДИО""КОЯТО Е СЪЗДАДЕНА ОТ НАТО И ЛОНДОН СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА И НАПРАВИ РЕДИЦА ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ В ТОВА ЧИСЛО И В ИТАЛИЯ.В ИТАЛИЯ ИМА НАЙ ВИСОКО ЧИСЛО СМЪРТИ СЛУЧАЙ ИТ КОРОНАВИРУСА,ДОКАТО В КЙТАЙ СЕ СПРАВИХА С КИТАЙСКИЯ ЩАМ НА КОРОНАВИРУСА НЕОБХОДИМА Е МЕЖДУНАРОДНА ИНСПЕКЦИЯ ПО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ТЕРОРИСТИЧНА ДЕЙНОСТ ТОВА ОБЯВИ ИГОР ПАНИН-ПРОФЕСОР В ДИПЛОМАТИЧЕСКАТА АКАДЕМИЯ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ ,КАНДИДАТ НА ПСИХОЛОГИЧЕСКИТЕ НАУКИ,АКАДЕМИК ОТ АКАДЕМИЯТА НА ВОЕННИТЕ НАУКИ КЪМ ОТДЕЛА ЗА БИОЛОГИЧНИ ОРЪЖИЯ .ЧЛЕН Е НА НАУЧНО-МЕТОДИЧНИЯ СЪВЕТ КЪМ ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И НА ЕКСПЕРТНИЯ СЪВЕТ НА КОМИТЕТА ПО ДЕЛАТА НА ОНД КЪМ СЪВЕТА НА ФЕДЕРАЦИЯТА.
  • 14 ввв

    8 1 Отговор
    Ето ви малко информация за така наречената европейска(солидарност) на страните членки на ЕС.Италия е оставена сама да се оправя със смъртоносния вирус който беше пуснат там. Китай заедно с Русия и Белгия са единствените страни които в момента оказват безвъзмездна помощ на Рим.Според някой италиански медии щама на корона-вируса който убива много хора в Ломбардия и северна Италия е умишлено пуснат .Премиера на България Бойко Борисов също тези дни каза следното по повод корона -вируса -..Защо беше пусната тази гад"" Явно Тиквата знае кой е създателя на корона-вируса икой го пусна в Китай Италия и Иран

    Коментиран от #15

  • 15 Диди

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "ввв":

    Глупости.
  • 16 Йонко - понко

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Комуниста":

    Китайчетата, много тихи нещо наложиха карантина на 10 милионен град при смешно ниска смъртност, вероятно са запознати с вируса но си мълчат. А иначе, китайският народ няма за какво да бъде обвиняван, както и всеки друг народ.Смъртността при ,,короната", е много по ниска от тази на чумата, еболата или испанският грип които са с между 50-90% смъртност
  • 17 МАК

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ко, нее":

    И къде прочете тази глупост ??!! Този път краварите ти не са виновни а мърлявостта на китайците!!!
  • 18 1001 нощ

    1 0 Отговор
    тоя вирус нее нов, имаго поне от няколко години, но понеже случаите явно са биле малко и е прикриван или просто неса му обръщали внимание, 100% е китайски !!
  • 19 Хасан

    0 0 Отговор
    Ас да целуна тоз парламент чуха че насякъде има вирус тоз бойко още пускаше хората да се връщат в българия
    Язък за тия невинни хора но нали бойко иска да си пълни пълни джоба за кво да мисли за хората