Last news in Fakti

30 Май, 2020 13:20 5 184 5

Самолет се върна заради болен от коронавирус пилот

  • air india-
  • пилот-
  • москва-
  • полет-
  • самолет-
  • връщане

Целият екипаж е поставен под карантина

Самолет се върна заради болен от коронавирус пилот - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Самолет на авиокомпания Air India, който на 30 май излетя от Москва с индийски граждани, есе наложи отново да се върне в руската столица, тъй като при един от пилотите е бил открит коронавирус, съобщи телевизионният канал NDTV, позовавайки се на източник от авиокомпанията.

„Когато самолет Airbus A320 е достигнал въздушното пространство на Узбекистан, наземният персонал е бил уведомен от медицинските власти, че един от пилотите е с положителен тест за коронавирус“, казва служителят на Air India пред NDTV. По думите му, самолетът е получил заповед веднага да се върне в Москва. Целият екипаж е поставен под карантина, а полетът ще бъде извършен от друг екипаж с друг самолет.

В Индия броят на заразените достигна 173 763 души, а тези с летален край вече са 4971. Премиерът на Индия Нарендра Моди призова властите във всички региони да продължат строго да следят за спазване на ограничителните мерки въведени на 14 март. Те трябва да продължат до 31 май, но се очаква срокът да бъде удължен.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луда

    6 1 Отговор
    работа ! Пуснали го да лети , а после го върнали ?!
  • 2 Нали много професори на

    5 3 Отговор
    Свободни начела,без диплом постоянно повтарят нямало корона вирус?Дървени философи
  • 3 Д-р Хаус

    3 0 Отговор
    Очевидно е нямал никакви симптоми и са го открили на т. н. бърз тест. Даже и той обаче не е токова бърз и самолетът е тръгнал на обратен полет за Индия преди да е излязъл резултата. иначе няма обяснение
  • 4 чукундура

    6 0 Отговор
    Чудя се при толкова мръсотия в Индия как само толкова заразени

    Коментиран от #5

  • 5 плевен

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "чукундура":

    Супер въпрос. За Индия почти никой не говори. Но там мерките бяха толкова корави, че не допуснаха пандемия, въпреки гъстотата на населението и ниската хигиенна култура. В момент на криза човешките права се забравят. С епидемията се справя само силната държава.