Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 11:45 2 404 3

В Европа правителствата готвят национални и локални карантини заради Covid-19

  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Италианското правителство възнамерява да наложи забрана на частни празненства и да ограничи броя на гостите на сватби и погребения

В Европа правителствата готвят национални и локални карантини заради Covid-19  - 1
Снимка: Shutterstock

В Европа правителствата се готвят за национални и локални карантини заради драстичното увеличаване на броя на новозаразените в множество страни.

В испанската столица днес под организацията на крайнодясната партия "Вокс" се проведе масов протест срещу частичната противоепидемична блокада на Мадрид.

Френският премиер Жан Кастекс не изключва локални карантини:

„Пълна блокада трябва да бъде избегната на всяка цена в много трудна ситуация сме Това е реалността на втората вълна и затова апелирам ясно хората да се мобилизират за да я посрещнем“.

Италианското правителство възнамерява да наложи забрана на частни празненства и да ограничи броя на гостите на сватби и погребения.

Британският премиер Борис Джонсън обяви въвеждане на по-строги мерки в борбата с разпространението на Ковид-19 под формата на местни карантини по тристепенна скала. Той обаче няма намерение да налага общонационална карантина. Мерките ще бъдат преразглеждани всеки месец. Лейбъристите изразиха съмнение, че правителсвото разполага с адекватен план за контролиране на вируса

А в Русия говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че заради по-добрите методи за лечение, повечето болнични легла и работещата система за справяне с вируса, страната може да си позволи да е по-гъвкава с мерките, въпреки увеличаването на броя на заразяващите се.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    10 2 Отговор
    Ганчо Април месец поддаде и затова и сега ще го затворим по къщурите, да се крие под фустите на жените си, докато ние редим пирамиди от чекмеджета.
  • 2 умен

    2 0 Отговор
    Къде е логиката след като можеш да се зарази; и втори път?????
  • 3 Жоко

    2 4 Отговор
    Ми, честито, братя и сестри де*б*или.
    Бяхте на море, нали?