Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 12:15 3 583 15

На митинг на Тръмп: Уволни Фаучи!

  • антъни фаучи-
  • доналд тръмп

Д-р Антъни Фаучи открито заяви, че президентът на САЩ вече не приема съвети от него и те не са разговаряли повече от месец

На митинг на Тръмп: Уволни Фаучи! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп намекна, че може да уволни своя съветник и топ експерт по въпросите на пандемията, д-р Антъни Фаучи, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Фаучи, който е директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести, влезе в спор с Тръмп заради изказвания на президента, че борбата на САЩ с коронавируса е "към края си". "Ще страдаме. Положението не е добро", каза Фаучи пред в. "Вашингтон пост" в петък.

На предизборен митинг във Флорида Тръмп, недоволен, че епидемията се отразява толкова подробно в медиите, предположи, че вирусът ще остане на заден план в новините след изборния ден. Това подтикна част от множеството да скандира: "Уволни Фаучи!", а президентът отговори: "Не казвайте на никого, но ми позволете да изчакам малко да минат изборите" и добави, че оценява "съвета" на събралите се.

По-рано Тръмп е изразявал безпокойство каква ще е политическата реакция, ако отстрани Фаучи, който придоби световна известност, преди деня на изборите.

Д-р Антъни Фаучи открито заяви, че Тръмп вече не приема съвети от него и те не са разговаряли повече от месец.

Медикът предупреди, че страната я чака тежка зима, ако не се направи повече за забавяне разпространението на инфекцията, отнела досега живота на над 230 000 американци, отбелязва БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    12 10 Отговор
    Ааа, Бай Дончо да не пипа Фаучи, все едно Баце да уволни Мутафчийски или там другите му 3 конници на Апокалипсиса. Баце Дончо да се гласи за президент на Тексас, че на там са тръгнали нещата.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 тръмп

    46 2 Отговор
    Фаучи е марионетка на Демократите! Колкото повече е на поста си, толкова по-зле за Тръмп.
  • 4 Рошко

    36 1 Отговор
    Сзо е като рак разяло всичко във властта, навсякъде си има марионетки най вече в медиите
  • 5 сила

    49 4 Отговор
    давай рижко мачкай сатанистите и педофилите

    Коментиран от #7

  • 6 Karosel

    6 42 Отговор
    Тръмп в следващият си ход ще забрани на слънцето да залязва и на вятъра да духа, защото му разваля перчама. Е няма просто втори такъв ид.от!

    Коментиран от #13

  • 7 Фаучи

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "сила":

    Той все едно пък не е същия..

    Коментиран от #8

  • 8 сила

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Фаучи":

    ако беше нямаше да го мразят така неистово
  • 9 абг

    40 1 Отговор
    Само в страната на неограничените възможности е възможно някой да е на такъв висок пост в държавата, да е съветник на президента за "пандемията" и в същото време да е ортак във фармацевтична корпорация, която ще извлече милиарди печалба от "пандемията".
  • 10 РЕАЛИСТ

    34 1 Отговор
    Тоя същия Фаучи ли е, дето казаха, че създава вируси?

    Коментиран от #12, #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бай Знай

    17 0 Отговор

    До коментар #10 от "РЕАЛИСТ":

    Този е същия Антъни Фаучи, който е патентоал лекарствата за спин , има финансово участие в някаква лаборатория в Китай и иска да патентова ваксина срещу Ковид-19.
  • 13 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Karosel":

    Ти нещо забрави, за "простете на братята си", ако ли ще "стискате зъби"...Как си позволяваш да оскърбяваш който и да е, като го наричаш идиот, а пък се правиш на светец....Отвратително. Къде я събираш всичката тази омраза? Май си вълк в овчи кожа. Затова Библията ни учи, че "плодовете ще ги познаете"
  • 14 Забрана

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "РЕАЛИСТ":

    По настояване на учените президентът Обама забранява експериментите с вируси в САЩ. Говори се, че Фаучи , е спонсорирал лабораторията в УХАН, където са продължили разработките...За около 3,700, 000 май става дума. Е, това може да се провери... Но за какво бе изслушването на Фаучи през юли в Сената, така и не стана ясно. Предполага се, че президента Тръмп знае повече, отколкото казва...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.