Last news in Fakti

29 Декември, 2020 12:20 1 778 19

Южна Корея ще получи ваксини на "Модерна", Аржентина залага на "Спутник V"

  • ваксина-
  • коронавирус

Великобритания ще започне да използва от 4 януари и ваксината на „Оксфорд/Астра Зенека“ след одобрението ѝ от регулаторните органи, очаквано до дни

Южна Корея ще получи ваксини на "Модерна", Аржентина залага на "Спутник V"  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Южна Корея ще подпише договор с компанията „Модерна“ за предоставяне на ваксини срещу коронавируса за 20 милиона души, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. В страната вече бяха открити първи случаи на зараза с щама на вируса, регистриран за първи път във Великобритания.

Южна Корея въведе строги рестрикции, като забрана на събирането на повече от четирима души, временно затваряне на ски курортите и на други спортни дейности, привличащи туристи.

Властите одобриха и пакет от 9,3 трилиона вона (8,49 милиарда долара) за подпомагане на малките бизнеси, на служителите на свободна практика, на таксиметровите шофьори, на хотелите, ски курортите и други засегнати от коронавирусната криза.

Същевременно днес в Аржентина започва кампанията за ваксинация на населението срещу коронавируса, предаде ТАСС. На територията на страната ще работят 600 ваксинационни пункта. На първи етап ваксина ще се поставя на медицинските работници, после на сътрудниците на правоохранителните органи, на работещите в образованието, на лицата над 60 години и на лицата между 18 и 59 години с хронични заболявания.

Ваксинацията ще е с ваксината на Русия „Спутник V“. Първата партида с 300 000 дози бе доставена в Аржентина на 24 декември. От тях 123 000 ще са за провинция Буенос Айрес, в самата столица са доставени 23 100 дози, а останалите са разпределени в други части на страната. Само в Буенос Айрес и в околностите му над 300 000 души са заявили желание да бъдат ваксинирани.

Във Великобритания пък лондонският Колеж по хигиена и тропическа медицина заключи, че властите трябва да ваксинират по два милиона души на седмица, за да избегнат третата вълна коронавирусната пандемия, предаде Ройтерс. Страната започна кампанията по ваксиниране с продукта на „Пфайзер/Бионтех“. Миналия четвъртък бе съобщено, че ваксинираните вече са 600 000.

Според британски медии Великобритания ще започне да използва от 4 януари и ваксината на „Оксфорд/Астра Зенека“ след одобрението ѝ от регулаторните органи, очаквано до дни.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    15 4 Отговор
    Аз съм в Рилския манастир ,да ме ваксинират монасите с големите ,, спринцовки,,.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кметът на Симитли

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Бойко нощния бандит":

    Предател!Ама ще дойде мачка за погачка.
  • 4 честен ционист

    3 7 Отговор
    Няма значение, каква е пласебо ваксината, важен е чипът, който ще ви турят в дясната длан, или на челото, само това ще може да избирате, ама изборът ще е в левия, или десния Казан да идете.
  • 5 А 2 ТА СКОТА

    3 8 Отговор
    КОЛХОЗНИЯ И НА UNTERMENSCHEN, ДОВОЛНО ПОТРИВАТ РЪЧИЧКИ И СЕ ЗАЛИВАТ ОТ СМЯХ :) ЩЕ ИЗКАРАТ ДАЖЕ И КИНТИ ОТ "ВИРУСА" И ТО У ВРЕМЕ, КОГАТО НЯМА ВЪНШНИ ПАЗАРИ :)
  • 6 Ангелинка

    1 27 Отговор
    При наличие на доказано ефективна и безопасна американска ваксина, да взимаш путиновата или made in china си е малоумие, за което ще се плати прескъпа цена с човешки животи.

    Коментиран от #8, #12

  • 7 НЕ СЛУЧАЙНО

    0 12 Отговор
    ! САМО КОЛХОЗКИН И UNTERMENSCHEN ГИ ПРАВЯТ ТИЯ 'ВАКСИНИ' :) ПАЗАРА Е ОГРАНИЧЕН И РАЗПРЕДЕЛЕН ! :)
  • 8 Бат Бойко нощния бандит

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ангелинка":

    Ще те ваксинирам с двеста.
  • 9 А КРАТУНАТА

    5 1 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ, ГИ ПОДХРАНВА С 180 МИЛИОНА ! :)
  • 10 ПУМИТА

    1 3 Отговор
    , КАЗАХ ДА ЗАСАДИТЕ ВСИЧКИ ПАРКОВЕ, ГРАДИНКИ, УЛИЦИ, ЕТС. СВОБОДНИ ПЛОЩИ С ОРЕХИ ! МНОООГО ЙОД ВИ ТРЯБВА :)

    Коментиран от #14

  • 11 2 ТА СКОТА

    2 1 Отговор
    , КАТО СЕ СРЕЩНАТ НА 4 ОЧИ И ТОКУ НЯКОЯ ДИВОТИЯ ИЗМИСЛЯТ :) АМА ПЕЧЕЛИВША ;)
  • 12 Папуций

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ангелинка":

    То щото е доказана краварската ваксина , за това подписваш една декларацийка че го правиш на собствена отговорност.

    Да те светна и друго - ваксината е германска. Краварите нямат възможност вече и една ваксина да направят. Нали за това рева Перчема и предлагаше подкуп на BioNTech .

    Коментиран от #17

  • 13 ТОЕСТ

    1 1 Отговор
    ПРИВЕДАТ В ДЕЙСТВИЕ И НА ПРАКТИКАТА ИЗМИСЛЕНОТО ОТ СМРЪ- ДЛИВЦИТЕ :)
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хо хо хо

    8 2 Отговор
    Само немският протекторат България залага на немската ваксина от която вчера в Насраел даде фира един чфутин
  • 16 Venturа

    1 2 Отговор
    Скукааа!
  • 17 руски соросоиден кравар

    0 8 Отговор

    До коментар #12 от "Папуций":

    САЩ е най-развитата държава в сферата на медицината и също така инвестира най-много там.Руския краварски обор е една от най-изостаналите държави в тази сфера и всичко тяхно ср дължи на кражби,лъжи и пропаганда.
  • 18 Аз40

    1 2 Отговор
    Хора, гледайте Plandemic двете части и не им вярвайте на нищо, което ви говорят и пишат! Вируса беше започнат в лаборатория в САЩ и се пренесоха после в Ухан. Работят всички дружно! Зад всичките тях стои Антони Фаучи, ужасен психопат. Ако той признава Sputnik V, значи нещо много смърди и с нея, засега нямам данни, ако откриете споделете.
  • 19 ДОБИТЪЦИ

    0 0 Отговор
    ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ПАК РУСИЯ НАПРАВИ ПЪРВА ВАКСИНА И ЗАЩО ТЯ Е НАЙ - КАЧЕСТВЕНА СЛЕД КАТО СА ОЩЕ В КАМЕННАТА ЕПОХА - СПОРЕД БОЙКОВИСТИТЕ - МУТРИ ?