Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 12:25 4 160 19

Български лекар в Германия: От 3 месеца животът е силно ограничен

  • германия-
  • лекар-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • борис таблов-
  • живот-
  • локдаун

Преждевременното облекчаване на мерките на база на относително добри резултати води до ново затваряне в следващ етап

Български лекар в Германия: От 3 месеца животът е силно ограничен - 1
Стокадър: Bulgaria ON AIR

В поне девет германски провинции срещу коронавируса вече са били имунизирани хора, които още не са били наред, сочи проучване на агенция ДПА. Сред тях има местни политици, духовници, пожарникари и полицаи.

"Въпросът е свързан с една много сложна логистика. Винаги може да се случи в момента на ваксинация да отпаднат хора, които са заявили желание. Когато дозите са подготвени, имаш два варианта - или да ги изхвърлиш, или да ги дадеш на някого, който има възможност да се появи навреме", коментира д-р Борис Таблов - анестезиолог и реаниматор в Германия. Според него ако отзвукът oколо скандала е станал твърде голям и ще има санкционирани. Канцлерът Ангела Меркел изрази и разочарование от слабия старт на ваксинационната кампания.

"Най-вероятно проблемът е комплексен. Заявката на ваксините се случи некоординирано и трябва медицинските експерти да дадат отговор какво са посъветвали Съюза. Отличниците - Великобритания, Израел, САЩ са реагирали най-рано и са поръчали големи дози. На тази база със солидарния модел на разпространение в ЕС и недостатъчните доставки, всички страни срещнаха трудности", коментира д-р Таблов в "България сутрин". Той добави, че немалка част от експертите в Германия смятат, че за толкова сложен логистичен процес, какъвто е ваксинирането, все пак процесът напредва. Германия ще продължи до 7 март действащите ограничения срещу коронавируса.

"Има умора. Тя се забелязва най-ясно по време на дискусии преди всяко следващо решение на правителство. Локдаунът в Германия започна в средата на ноември. Вече 3 месеца животът практически е силно ограничен", обясни анестезиологът пред Bulgaria ON AIR. Според него преждевременното облекчаване на мерките на база на относително добри резултати води до ново затваряне в следващ етап. "Мека стратегия на фона на нарастващи числа е доста рисковано. Аз съм на страната на тези, които са за по-разумен подход", категоричен бе специалистът. Той обясни, че в момента магазините за нехранителни стоки, ресторантите, кафенетата, музеите или спортните съоръжения ще остават затворени, а учебният процес в страната се провежда дистанционно.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бл.134 в Зап. парк

    13 4 Отговор
    БгШопар !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Реалист

    24 3 Отговор
    Ела в българия бе минзухар, тука е пълна свобода:)
  • 4 За гастарбайтера

    44 8 Отговор
    Българин, работещ като лекар в Германия български лекар ли е? Не, немски лекар е, от български произход. Зарязал старци и рода в България, отишъл да лекува чужди, но акъл дава.

    Коментиран от #6

  • 5 Stéphanie 🎲

    13 11 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Факт !!!!Прав си Америка са виновни Германия все още да я има на картата .Тумора на Европа -Германия

    Коментиран от #12

  • 6 Stéphanie 🎲

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "За гастарбайтера":

    Бог отдавна напусна тази страна ,барабар с една трета от населението 😉

    Коментиран от #8

  • 7 витанов

    28 7 Отговор
    Изучил се в Бг с наши пари а сега работи за чужда държава и народ а не за тия дето са го изучили и отгледали.....аман от такива предатели дето акъл ни дават

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Анонимен

    6 14 Отговор
    Ти откъде знаеш... Много българи завършиха висшето си образование в Германия, град Кьолн и се омъжи за поляк, на моя приятелка дъщеря й, и тя Б... Е лекар и неподкупен в Хс. От много заможен род, реституцията. В бг е за прости хора.

    Коментиран от #14

  • 10 За6

    9 8 Отговор
    Напуснали са страната плъховете, безродниците и най-алчните. Истинските българи са в България и се мъчат, но се грижат за децата и близките си. Колкото до бог, не знам дали го има, но чакайки го ще мине живота ни.
  • 11 симо

    5 13 Отговор

    До коментар #7 от "витанов":

    Със кои ваши пари бе лъжльо ти знаеш ли колко струва медицината на семестър ? В България всеки плаща за висше образувание ама като не си стъпвал във университет не ме учудва.

    Коментиран от #17

  • 12 sando

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Stéphanie 🎲":

    Америка е изкуствено създадена държава отвори си учебника по история .Ако не бяха европейците нямаше да е това което е сега.

    Коментиран от #15

  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 3 Отговор
    Анестезиолог е специалност,която се изучава и се специализира,В Германия Реаниматор е специалност,която се изучава отделно,след като започнеш работа,като анестезиолог и се държи изпит!Много Българи завършват в Германия,и някой от тях медицина!повечето остават на Работа там,а малка част се завръщат,пораи различни причини!Когато Дъщеря ми завърши Медицина във Фрейбург ,сред завършилите имаше три отлични оценки.там шестицата е 1.Едната е нейната.....В разгоор с нея -тя ми сподели преди време,че само ,ако я заставят от работата и,ще се ваксинира....Тя е Анестезиолог с втора специалност Реаниматор!В бг тази специалност се дава наведнъж,а това за мен е Неправилно!!!
  • 14 Stéphanie 🎲

    9 5 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Няма те разбере хабиш се наПразно 😉 злобата на Ганьо е голяма а и господата управници не правят нищо по въпроса 😕българите да се върнат в България .Визирам студент не сезонни работници работещи за стотинки.Няма как един анестезиолог наПример 😉който взема от 6-9 хил.€ до 15 хил.€ на месец при нас зависи в кой град работи в Германия не знам да се върне в България за колко пари на месец може би 1000 лв..... Не Знам ?
  • 15 Stéphanie 🎲

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "sando":

    Факт !!! Както и сделката за Луизиана която Наполеон е принуден да продаде ...
    Чернокожото население на Хаити разрушават пътищата и отравят кладенците.Тропическа жега. Сред френския корпус избухва епидемия от “жълтата треска” – хепатитът. За броени месеци от 20-те хиляди остават само… спомени.

    Наполеон обаче не се вълнува особено от загубите. Това е малък неуспех и едва ли би се спрял . Франция притежава нужните сили, за да се намеси в Новия свят и да превърне Луизиана в наистина своя територия. Но по онова време силите на Франция се оказват повече необходими на Наполеон в Европа, защото започва поредната схватка от противопоставянето с Англия......
  • 16 big

    12 3 Отговор
    А защо случаите не намалят? Това да отговори този "лекар"!
  • 17 Ганьо

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "симо":

    То и ти не си стъпвал. Като ти гледам правописа!
  • 18 ТУЛУП

    5 1 Отговор
    И какъв е ефектът ? Три месеца, а заразените не намаляват. Значи има нещо гнило. Мангъров май пак ще излезе прав, че вирусната инфекция не се контролира с затваряне на всиско и ходене с маски. Ако по-малко започнат да говорят по телевизиите и радиото, ефектът ще е по-голям.

    Коментиран от #19

  • 19 Бай

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "ТУЛУП":

    Абсолютно си прав!