Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 10:25 1 312 3

Гутериш: Равенството при разпространението на ваксините е изключително важно

  • оон-
  • ваксина-
  • антониу гутериш-
  • коронавирус

Той призова Г-20 - групата на най-големите икономики в света, да създаде спешна работна група за изготвяне на Глобален план за ваксинация и да координира неговото изпълнение и финансиране

Гутериш: Равенството при разпространението на ваксините е изключително важно  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш подчерта, че равенството при разпространение на ваксините срещу COVID-19 в глобален мащаб е изключително важно.

Той призова Г-20 - групата на най-големите икономики в света, да създаде спешна работна група за изготвяне на Глобален план за ваксинация и да координира неговото изпълнение и финансиране.

Пред Съвета за сигурност на ООН Гутериш отбеляза, че напредъкът по отношение на ваксинациите е неравномерен и несправедлив. Само десет държави са приложили 75 процента от всички ваксини срещу COVID-19, докато над 130 страни не са получили нито една доза.

„Разпространението на ваксините срещу COVID-19 поражда надежда. Но в този критичен момент, справедливото разпространение на ваксините е най-големият морален тест пред световната общност. Трябва да гарантираме, че всички, навсякъде ще могат да бъдат ваксинирани възможно най-скоро“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комунист

    1 0 Отговор
    Да, трябва да мрете по равно.
  • 2 Рошко

    2 0 Отговор
    Аа неее, първо вие богатите и евреите които ви плащат, децата ви внуците всички
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    2 0 Отговор
    Много ясно, искат да унищожат бедните, че им писна да се притесняват от бунтовете им.