27 Февруари, 2021 15:15 6 537 20

Поставят град под карантина

  • нова зеландия-
  • оукланд-
  • карантина

В новозеландския град Окланд тя ще трае минимум една седмица

Поставят град под карантина - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Новозеландският град Окланд ще бъде отново под карантина, която ще продължи на-малко една седмица. Градът, чието население е 1.7 милиона души, излезе от предишната тридневна карантина преди по-малко от половин месец.

От 28 февруари сутрин жителите му ще трябва да си стоят по домовете, освен ако не трябва да ходят на работа или за покупки от първа необходимост. Затварят се училищата и магазините, продаващи стоки, които не са от първа необходимост. Влизането и излизането от града също ще бъдат подложени на ограничения.

Останалата част от Нова Зеландия ще бъде подложена на ограничения от втора степен. Те забраняват събиранията с повече от 100 участници и изискват носенето на маски в обществения транспорт.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    43 3 Отговор
    Сатанистите са превзели управляващи и медии в целия свят. Хората ако не излезнат по улиците ги чака терор и масова смърт.

    Коментиран от #6, #17

  • 2 Василиса

    28 3 Отговор
    Тази жена е от герб.Не може да си толкова грозна и да си от другаде.
  • 3 Давайте все така..

    20 1 Отговор
    Вас,англосаксите,все на концлагери ви избива..
  • 4 Шекел

    21 2 Отговор
    Нали тия се бяха справили бе.
  • 5 Пратете там

    0 9 Отговор
    „СЛЪНЧЕВОТО ДЕТЕ ”ДОЦЕНТА ДА ГИ ЛЕКУВА
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Шекел

    4 1 Отговор
    В Нова Дзеландия всичко се бута само в Оукланд.И всички вече са азиатци
  • 8 Счупи тъпомера

    20 1 Отговор
    Всичко е пунта мара, Франция е с вечерен час и жестока карантина, а "заболелите" се увеличават. Който може да мисли, ще прозре истината.
  • 9 афера билгейт

    4 1 Отговор
    доволен съм,рестарта върви до момента без особени лречки
  • 10 Аз40🏴‍☠️

    4 2 Отговор
    Това едно пиленце го е шушнало на ушенцето на авторката. Не е ли некоректно да не се посочва източник за справка?
  • 11 20041

    5 1 Отговор
    Откачалки сте всички не разбрахте ли на хората им писнаха новините за ковид и мантрата спусната от Севда тв до мисирките от медиите на ГЕРБ за да страхуват хората! Вие сте едни ненормални мисирки имате психични проблеми няма как всеки ден да слушаме само за това, ненормалници писна ни от тъпизмите ви!
  • 12 Авторката пробутваш скълъпена Новина!!!

    4 2 Отговор
    Идете проверете в Нова Зеландия?? Дивотии от платена Маниполаторка??
  • 13 третавълна

    3 2 Отговор
    Мислех, че заглавието е за град в някоя от държавите в Третия свят- Виетнам, Бурунди, Конго или поне Русия, Китай, Южна Корея и т.н.

    Но тези страни май пребориха отдавна " пандемията наложена от частното СЗО, което като НПО се финансира с по 3 млрд. от частните фондации на частните фамилни корпорации, с лице Бил Гейтс".

    То се оказва, че ограничаването правата на гражданите е в новозеландски град, Нова Зеландия е колония на Англия.

    Пак пандемична новина всяваща паника и страх от пандемичните Г7- САЩ, Англия, Германия, Италия, Франция, Канада, Япония.
    Тия уж най развити, а пандемия не могат да преборят за разлика от Третия свят, дето от месеци няма нито пандемия, нито карантина, хората си се движат свободно навън, на работа, където поискат.

    Затова май ще се окажа, че " пандемията" не успяха да я наложат глобално, но в западния свят яко я налагат за да може да наложат на хората цифровия блокчейн клауд контрол, който е много изгоден за фамилните банкстерски и ИТ корпорации, да контролират напълно поведението на хората с цифров соц. рейтинг- от ваксинации до копуване на дъвка и цифрови пари според изпълняването на наложеното соц. поведение, напълно контролирани от корпорациите.

    Коментиран от #16

  • 14 пакназапад

    5 1 Отговор
    Западния свят стана пандемичен концлагер и диктатура, наложена от закъсалите англо- саксонски банкстерски корпорации.
    Най- развитите западни държави- САЩ, Англия, Германия, Италия, Франция, Япония имат външни и частни корпоративни дългове средно около или над 100 % от БВП. Пълна неефективност.

    За да избягнат кризи и фалит се опитват да наложат цифров клауд, в който всеки западен гражданин да се контролира чрез соц. рейтинг( нещо като кредитен рейтинг) от лично време до потребление, като се иземат наличните пари в обръщение, и се дават цифрови блокчейни, според рейтинга- да пътуваш, да ходиш на театър, парк, туризъм, да ползваш градски транспорт и т.н.
    Не се ли държиш според заложените цифрови указания, губиш соц. рейтинг, ограничават ти цифровите пари, нищо че работиш, не ти разрешават да пътуваш, излизаш и т.н.
    Изключително изгоден икономически модел за корпорациите. Побство и феодализъм в цифровия клауд.

    Те това се очаква от пандемията, старах и паниката на хората.
    Да се втурнат към " спасителния, безопасен, дистанционне цифров клауд с цифрови паспорти, чипове за соц, рейтинг".
  • 15 Журнаглистка

    1 2 Отговор
    Окланд!!!???
    Уфсъ!
  • 16 В грешка си

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "третавълна":

    Наскоро слязох от кораб в Африканска държава, на път за България . Улиците са празни , всички са с маски. Тестовете се взимат съвестно, не като тук- забива тампона в носа , върти го и отива да се разходи за 10 секунди и тогава го вади. Така че в така наречения трети свят е доста по-строго от Бг
  • 17 PSG FR

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Напълно съгласен! Колкото по-скоро, толкова по-добре. А тази на снимката заслужава публично стригане 0 номер!
  • 18 ВРЕМЕ Е

    2 2 Отговор
    НЕКА ПРАТИМ МАРИЯНА НИКОЛОВА И ВИНКЕЛА В ОКЛАНД , ДА ИМ РАЗВИЯТ ТУРИЗМА И ДА ПОСТРОЯТ ОГРАДА !!
  • 19 Мисирка

    0 0 Отговор
    Големи глупости пишат някои тук. Новината не е скалъпена. Истина е, от днес сме локдаун 3-та степен за Окланд (да така се произнася в Нова Зеландия) и втора степен за останалата част на страната. Тома-неверниците да напишат в Гугъл -NZ Herald и ще им излезе новината на първа страница.

    И да, уж се бяхме справили, но днес се разбра, че 5 милиона дози ваксина на J & J ще пристигнат през март и трябва да бъдат употребени. И понеже да се стои у дома е готино, но ако имаш куп пари, а мнозинството нямат и не могат да си позволят да не работят с месеци, волю-неволю ще се ваксинират. И така до следващата пЛандемия с някакъв нов вариант или направо нов вирус. Имало някакъв Напах, бил страшно летален!
  • 20 НЯМА СМИСЪЛ

    2 0 Отговор
    САМО ЩЕ СТРЕСИРАТ ДЕЦАТА И ПОДОБНО НА АНГЛИЯ СЕ ЗАРАЗИХА ПОСЕМЕЙНО ПРИ ЛОКДАУН