28 Април, 2021 21:29 2 273 11

Адвокатът на Тръмп в челен сблъсък с правосъдието

  • руди джулиани-
  • ню йорк-
  • доналд тръмп

Претърсиха апартамента на бившия кмет на Ню Йорк Руди Джулиани

Адвокатът на Тръмп в челен сблъсък с правосъдието - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Федерални следователи днес са претърсили апартамента в Ню Йорк на Рудолф Джулиани, бившия кмет на мегаполиса, който после стана личен адвокат на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, предадоха световните агенции.

Конфискувани са били електронни устройства, съобщава в. "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.

Адвокатът на Джулиани - Боб Костело, потвърди, че е била изпълнена съдебна заповед за претърсване на дома на клиента му. Самият Джулиани засега не е коментирал въпроса.

Федерални прокурори в Манхатън разследваха бизнес отношенията на Джулиани в Украйна. Двама бивши негови съратници - Лев Парнас и Игор Фруман, бяха обвинени в нарушения на финансиране на предизборна кампания и за други прегрешения.

Работата на Парнас и на Фруман е включвала и усилия за помагане на Джулиани да изнамери преди президентските избори през 2020 г. информация, която да навреди на Джо Байдън и на сина му Хънтър. Парнас и Фруман са помагали и, както казват разследващите, на усилията за отстраняване на тогавашния посланик на САЩ в Украйна Мари Йованович.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    7 2 Отговор
    Анатоли....как ги намираш тези съчинения на недоразвити писачи ???!!!че си правиш труда и да ги превеждаш....толкора неистини на едно място трудно могат да се съберат...това е постижение наистина
  • 2 БОЗА

    10 3 Отговор
    "Рaбoтaтa нa Пaрнac и нa Фрумaн e включвaлa и уcилия зa пoмaгaнe нa Джулиaни дa изнaмeри прeди прeзидeнтcкитe избoри прeз 2020 г. инфoрмaция, кoятo дa нaврeди нa Джo Бaйдън и нa cинa му Хънтър. "

    "Демокрация" а... ;-)))))

    Коментиран от #3

  • 3 нашия

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "БОЗА":

    и този цитат е неистина-тези данни вече бяха официално известни а той отиде там да уувери украинците че нищо лошо няма да им се случи като застанат зад истината за злоупотребите на фамилията Байдун...иии така нататък

    Коментиран от #5

  • 4 бай Даньо

    2 7 Отговор
    Руди , руди какъв глупак изтърва Марийка Бакалова поне щяха да те съдят за педофилия само ами сега държавна измяна ...
  • 5 БОЗА

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "нашия":

    Може би не ме разбра правилно...демокрация в кавички сложих,заради новината,като цяло...обвинение и претърсване на адвокат на бай Дончо,с довод цитата...бай дън ще излезе освен дементен и злопаметен... ;-)

    Коментиран от #8, #9

  • 6 В.В.П.

    7 1 Отговор
    Джо е отмъстителен ..!!!..
  • 7 Синът му е кандидат за

    4 0 Отговор
    Губернато на Ню Йорк
  • 8 нашия

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "БОЗА":

    основно качество на демонократите е "злопаметност"
  • 9 нашия

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "БОЗА":

    така де но Руди не ходил там за информация -защото тя беше вече официално известна преди изборите
  • 10 Лов на Вещици

    7 1 Отговор
    Откога изкарването на мръсните ризи на политици и техните синчета е "престъпление"? Псевдо-демократите в Кравария съвсем изперкаха и ще има протести и още повече мръсни ризи ще изтекат в Интернет.
  • 11 яяяя

    8 1 Отговор
    Успя да неутрализира италианската мафия, но тя и дълбоката държава не прощават! Включиха и посредствена бг актриса, за да го унижат максимално.