Last news in Fakti

29 Април, 2021 19:13 2 200 4

Франция направи план за излизане от извънредното положение

  • франция-
  • извънредно положение-
  • еманюел макрон-
  • облекчаване на мерките

Предвижда се постепенно облекчаване на противоепидемичните мерки

Франция направи план за излизане от извънредното положение - 1
Снимка : Shutterstock

Френското правителство започва постепенно да отменя вечерния час, като се очаква той да бъде напълно премахнат в близко време, предаде Ройтерс.

Еманюел Макрон заяви в интервю пред регионални френски издания, че направил план за облекчаване на антикоронавирусните рестрикции.

Според идеята на правителството вечерния час ще бъде променен от 19 ч. на 21 ч. от 19 май, а от 9 юни ограничението ще е 23 ч.

Предвижда се тази мярка да бъде отменена напълно на 30 юни.

От 19 май ще бъде разрешено на ресторанти, кафенета и барове да приемат клиенти в откритите си части, като от същата дата ще възстановят работата на музеите, киносалоните и на театрите.

От 9 юни се планира чрез „санитарен пропуск“ да се даде възможност на чуждестранни туристи да посещават Франция.

Този „график“ е временен, като е възможно да претърпи промени на регионална база, там където интензивните отделения са пренатоварени или където броят на новозаразени превиши 400 на 100 000 жители, отбелязват френските издания „Монд“ и „Паризен“.

Още миналата седмица стана известно, че ограниченията в придвижването в рамките на 10 километра от жилищата ще бъдат вдигнати на 3 май. На същата дата се очаква да се поднови присъственото обучение за ученици от горните класове във Франция.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЯВОЛА

    7 3 Отговор
    Френския план на Макрон е готов, ликвидиране на опозицията, смяна на французите с араби и доброволно ефтанизиране на населението, увеличаване на мюсюлманите в френския легион и контролно пропускателен пункт на всеки град и вечерен час
  • 2 ДЯВОЛА

    2 3 Отговор
    Липсата на мигранти в Русия, връща практиката на Москва като при Гулаг да използва затворници за построяването на жп линии на Изток тогава по съветско време са загинали 12 , 500 затворници, ето ви бедна рашка какво е положението там драги ми русофили
  • 3 5иция

    1 2 Отговор
    Бурките в БУРКИТЕ е спадението не трябвсше да ги забраняват.
  • 4 5иция

    1 2 Отговор
    спасението