Last news in Fakti

4 Юни, 2021 15:45 2 467 2

Прекаран COVID-19 намалява риска от нова инфекция през следващите 10 месеца

  • имунитет-
  • коронавирус-
  • лондон-
  • повторно заразяване-
  • заразени-
  • вирус

Наистина е добра новина, че инфекцията предпазва от повторно заразяване за този период

Прекаран COVID-19 намалява риска от нова инфекция през следващите 10 месеца - 1
Снимка: Shutterstock

Прекаран COVID-19 значително намалява риска от нова инфекция до десет месеца по-късно, установи изследване на учени от Юнивърсити колидж Лондон, цитирано от Ройтерс.

Резултатите бяха публикувани в с. "Лансет хелти лонджевити". Изследването сред обитателите на дом за възрастни установило, че при хората, прекарали инфекцията, е 85 на сто по-малко вероятно да се заразят между октомври и февруари спрямо тези, които не са преболедували. За персонала на дома преболедували са близо 60 на сто по-малко застрашени от повторна инфекция, предаде NOVA.

"Наистина е добра новина, че инфекцията предпазва от повторно заразяване за този период от време. Рискът от повторно заразяване е много малък", каза ръководителката на изследването Мария Крутиков от Института по здрава информатика в Юнивърсити колидж Лондон.

Изследването е обхванало 682-ма обитатели на домове за възрастни на средна възраст 86 години и 1429 души персонал. То било проведено през юни и юли миналата година и показало, че близо една трета от тях имат антитела срещу новия коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор
    Опитвах се дълго време да ви обяснявам,но явно ,или аз лошо обяснявам,или вие не искате да чуете.........Антителата след ваксинация трябва да се наблюдават,но След ПРЕБОЛЕДУВАНЕ нетрябва да се гледат антителата,а Паметните клетки,които създават и заповядват на Б-клетките да правят при нужда антитела!Ето защо след преболедуване е нужно не да правите ПСР-тест ,а Антигенен тест!Този тест се прави,като се взема кръв и се установяват какви имунни реакции е създало преболедуването!Това,че имате антитела не е достатъчно да не се разболеете!Ако имате Т-клетки тогава сте ТОтално защитени!
  • 2 Явно

    8 0 Отговор
    наглата агитация продължава. Веднъж преболедувал човек добива имунитет за ковидот и "мутациите" му за цял живот. Това категоримно го заявяват различни учени от цял свят, неподали се на диктата и измамата на сзо-то и господарите му.