Last news in Fakti

4 Юни, 2021 15:51 1 366 0

Китай ще отвори отново врати за света през първата половина на 2022 г.

  • китай-
  • ухан-
  • пандемия-
  • коронавирус

За да постигне стаден имунитет срещу COVID-19, Китай трябва да ваксинира 80% от населението и тази цел вероятно ще бъде постигната до края на тази година

Китай ще отвори отново врати за света през първата половина на 2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След повече от година светът все още продължава да се бори с COVID-19 и мнозина се питат кога ще бъде възстановен персоналният обмен, кога Китай ще отвори вратите си за света и до каква степен ваксините и мутиралите варианти ще повлияят на възобновяването на международните пътувания.

Водещият китайски експерт по инфекциозни заболявания Джан Уънхун вярва, че Китай ще отвори отново границите си за страните с „добра“ ваксинация и ниски нива на инфекция през първата половина на 2022 г., но това все пак ще зависи от броя на ваксинираните, съобщи Радио Китай.

Държавите с висок процент ваксинирани, като Израел, САЩ и Великобритания, ще сключат споразумения за възстановяване на персоналния обмен през втората половина на тази година. Но все още не е ясно кога ще се възобновят международните пътувания, защото това ще се определи от общия процент на ваксинация и скоростта на мутиралите варианти, каза Джан Уънхун по време на Азиатския форум Боао в гр. Циндао.

На въпрос дали ще бъде необходимо ваксиниране всяка година, той отговори, че това зависи от процента на реинфектираните с COVID-19 след ваксинацията. Много от експертите обаче предполагат, че вероятно ще има такава необходимост, тъй като ефектът на всяка ваксина отслабва с времето.

Според Гао Фу, академик от Китайската академия на науките и ръководител на Китайския център за контрол на заболяванията, след като се изгради имунитетна бариера ваксините по-скоро ще се използват за предотвратяването на критични случаи.

За да постигне стаден имунитет срещу COVID-19, Китай трябва да ваксинира 80% от населението и тази цел вероятно ще бъде постигната до края на тази година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА