Last news in Fakti

4 Февруари, 2013 12:05 2 054 1

Пирати отвлякоха френски петролен танкер

  • пирати-
  • нигер

 

Френски петролен танкер, който от вчера се водеше за изчезнал край бреговете на Кот д`Ивоар, вероятно е пленен от нигерийски пирати, предаде АФП.

Агенцията се позовава на информация от Бюрото за международен морски транспорт.

Танкерът е плавал под флага на Люксембург с 17 членен екипаж.

По степен на опасност за търговското корабоплаване, Нигерия отстъпва само на Сомалия. През 2011 година край бреговете на страната били извършени 58 пиратски нападения. При това пиратите действат в източното крайбрежие на Африка обикновено с неголеми групи въоръжени нигерийци. Местните власти не могат да повлияят на ситуацията, а и не се стремят особено да правят това.

Ситуацията в Нигерия е сложна. Първо, правителството има много сериозни проблеми, преди всичко политически, свързани и с ислямистките групировки, и със стачното движение в страната. Второ, такива групи бандити е много трудно да бъдат проследени. Затова в дадения момент правителството не е способно ефективно да се бори с тези явления.

Пиратите от Нигерия все пак предпочитат да „изтъргуват“ заложниците за разлика от сомалийските. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ККККО

    0 0 Отговор
    Pareille....au paque....mais cette fois avec fusil a pompe....