Last news in Fakti

4 Август, 2021 21:54 1 757 21

Над 200 млн. души от световното население са преминали през COVID-19

  • covid 19-
  • заразени-
  • жертви-
  • пандемия-
  • анализ

До момента пандемията е отнела живота на 4,4 милиона души

Над 200 млн. души от световното население са преминали през COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Случаите с коронавирус в света са вече над 200 милиона към днешна дата според изчисления на агенция Ройтерс, а вариантът Делта създава рискове за райони с ниски нива на ваксинация.

Броят на заразените се увеличава в най-малко 83 държави, което подлага на сериозно натоварване здравните им системи.

"Докато ние отчаяно искаме да приключим с тази пандемия, КОВИД-19 явно не е приключил с нас", каза тази седмица д-р Рошел Валенски, директор на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Анализ на Ройтерс установява, че най-малко 2,6 на сто от хората на Земята са заразени или са били заразени с коронавируса. Възможно е числото да е дори по-голямо. Ако всички заразени бяха жители на една страна, тя щеше да бъде осма в света по население след Нигерия. Според анализа заразяването на първите 100 милиона души в света е станало за повече от година, а на вторите 100 милиона - за малко повече от шест месеца.

Досега пандемията е отнела живота на близо 4,4 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ……….

    10 0 Отговор
    Малко са ….. , бройките недостигат !
  • 2 Транс всеки 14

    3 0 Отговор
    По един
  • 3 TOTO

    19 0 Отговор
    ТЕ БОЛНИТЕ ОТ ДИАБЕТ СА ПОВЕЧЕ
  • 4 Това е нищо

    17 1 Отговор
    Пандемия няма. А сзо е едно нищо. Маниполатор
  • 5 Бравос

    24 0 Отговор
    ..и 7-8 корпорации спечелиха над 100 млрда за 12 месеца ,да не говорим за маски и дезинфектанти още 100 млрда ..печалбата е над 60-70 %
  • 6 Мунчо

    10 2 Отговор
    Лъжа, лъжа и лъжа.... Заразените са няколко милиарда, а сега ги повтаря, защото това е най обик новен сезон ен грип

    Коментиран от #19

  • 7 честен ционист

    1 2 Отговор
    И какво от това като сме им дали само 180 дни за подигравка, че са преживели. Иронията е, че не могат повече да се разболеят, за да си искат ново сертификатче. Така че само шота им остава като вариант, или тестове до живот.

    Коментиран от #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ⚜️Илюминат⚜️

    3 0 Отговор
    Няма 3 процента от хората !!!
  • 10 Hoho Boho

    15 0 Отговор
    След като почнаха ваксинациите - вторите 100 милиона са се заразили за малко повече от шест месеца,
    доокато преди ваксинациите - първите 100 милиона са се заразили за за повече от година.
    Оказва се, че ваксинациите са ускорили заразяването ДВА ПЪТИ.
    НЕЗАБАВНО ДА СЕ СПРАТ ВАКСИНАЦИИТЕ!
  • 11 Нострадамус

    5 0 Отговор
    На С ЗО бай Дончо им беше вдигнал мерника ама ядец.
  • 12 Бай Манол

    9 0 Отговор
    Как ще приключи като постоянно измислят нови вълни.
  • 13 Анонимен

    6 1 Отговор
    Публикация която няма нищо общо с 2021 година. Публикувано през 2015:
    ВАНГА - „Много и незнайни болести ще се явят. Хората ще падат по улиците без видима причина и без видимо да са боледували. А това е все още предотвратимо, защото е във вашите ръце“, предрича пророчицата веднъж, намеквайки, че масовият мор ще си е човешко дело, т.е. изкуствено създадени вируси.

    Коментиран от #17

  • 14 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Защо тогава се поддържа идеята за съществуването на патогенни вируси?



    Ортодоксалните лекари имат нужда от парализиращ, изумяващ и убийствен страх от болести, причинявани от фантомни вируси, като основа за съществуването си: Първо – за да се навреди на много хора чрез ваксини и по този начин да си осигурят клиентела от хронично болни и боледуващи пациенти, които ще позволят да се направи всичко за тях. Второ – за да не трябва да признаят, че напълно са се провалили в лечението на хроничните болести и че са убили и убиват повече хора в сравнение с броя на жертвите от всички войни до сега. Всеки практикуващ лекар осъзнава това, но много малко от тях се осмеляват да говорят. Ето защо не е чудно, че сред професионалните кръгове, този на практикуващите медицина е с най-висок процент на самоубийства, доста изпреварващ останалите. Трето – лекарите имат нужда от парализиращият и изумяващ страх на злите вируси, за да прикрият ранния средновековен произход на „белите престилки” като явни инструменти за Убиване и Изтезание на инквизицията.
  • 15 Татарина

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    На тати умното момче! Навсякъде компетентен и винаги философ и начетен!
  • 16 Просветен илюминат

    3 1 Отговор
    Ако някога вирус, идващ от определено тяло или от телесна течност, например от птици, е бил доказан, то всеки средностатистически учен може да удостовери във всяка една средностатистическа лаборатория, в рамките на един ден, дали този вирус е наличен, например в мъртво животно. Това обаче никога не се е случвало, а се прави точно обратното – използват се косвени методи, които не показват абсолютно нищо. Например твърди се, че има антитела, които могат да се комбинират с тялото на предполагаемия вирус и то само с него, като благодарение на успешната комбинация между тяло и антитяло, съществуването на предполагаемия вирус може да се докаже. На практика тези предполагаеми антитела са разтворими кръвни протеини, които играят основна роля в спояването на клетките, които растат и се разделят, както и при лечението на рани. Тези кръвни протеини наречени още и глобулини, ще се комбинират произволно с други протеини в епруветка, съдържаща в подходящи концентрации киселини и основи, минерали и разтворители. Така вие можете да направите всяка проба, взета от животно или от човек, произволно положителна или отрицателна. Това си е чист криминален произвол и трябва ясно да се каже.
  • 17 Hoho Boho

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    Аз го тълкувам, че ваксинираните ще са хората, които "ще падат по улиците без видима причина и без видимо да са боледували",
    както намеква пророчицата, "че масовият мор ще си е човешко дело"...
  • 18 Просветен илюминат

    3 1 Отговор
    В цял свят се говори за нещо,което го няма и нито едно министерство не разполага с доказателства за него,но въпреки това голяма част повярваха и последваха тарикатите от които идват всички нещастия и мъки по света.
    Вие е искате да бъдете добре,защото това е вашето неисъзнато подсъзнателно убеждение.
    На ниво съзнание искате здраве и щастие,но на подсъзнанието му е все тая и на него му пука.
    Съзнание и подсъзнание,схващате ли разликата и кой диктува парада?

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Цветеслава Гълъбова

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Просветен илюминат":

    Заповядай на промоционален преглед на 4км детето ми...
  • 21 незнайко

    0 0 Отговор
    4.4 милиона загинали от вируса, но някои са имали сериозни заболявания ! Далече сме от 70-80 милиона убити през втората световна война ! Войната продължава 6 години значи и вируса който пускат ще ни "мъчи" 6 години. Да живее ДЕМОКРАЦИЯТА която е в основата на всички БЕДИ !!!