Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 15:33 2 545 10

Никой в Афганистан няма да вярва дълго на САЩ

  • афганистан-
  • сащ-
  • талибани-
  • ашраф гани-
  • адела раз

Посланик Адела Раз критикува политиката на американския президент Джо Байдън спрямо Кабул

Никой в Афганистан няма да вярва дълго на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Никой афганистанец няма да вярва "дълго време" на политиката, водена от Съединените щати. Това заяви посланикът на Афганистан в САЩ Адела Раз, цитирана от TeleTrader.

Тя критикува политиката на американския президент Джо Байдън спрямо страната. Раз изрази съмнение, че американският държавен глава действително е заинтересован от съдбата на афганистанските жени и го упрекна за решението да не предоговаря сделката, която бившият президент Доналд Тръмп сключи с талибаните.

Раз все още е смятана за официален представител на Афганистан в САЩ. Тя обаче поясни, че все още не е имала възможност да разговаря с администрацията на Байдън относно позицията на Вашингтон спрямо Афганистан, въпреки опитите ѝ да се свърже и да уговори среща по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    19 5 Отговор
    въпросът е кой им вярва въобще! като се почне от коренното население в резерватите...

    Коментиран от #2

  • 2 Соросоид

    21 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българина":

    Е как кой им вярва - докато има грантове от "Америка за България" нашите соросоидчета безрезервно вярват само на САЩ - ама само докато има грантове.
  • 3 шопландец

    17 3 Отговор
    хаха та кой вярва на тези откровенни лъжци и лицемери, май само наш плювльо ирландската пастирка
  • 4 Хахаха

    8 2 Отговор
    Кога някой е вярвал или харесвал САЩ там?
  • 5 Мунчо

    9 2 Отговор
    Що пък само в Афганистан? Като се замисля, демокрацията така разглези, че всички вярват само в долара, а не в идеите. Та любовта с пари не се купува - като изчезне долара, идеите и те изчезват с 200!
  • 6 Гого

    8 2 Отговор
    Голямата супер сила САЩ, бяха изметени от Афганистан, след20 годишно присъствие от едни брадати типове с джапанки и завити в чаршафи. Баха измете заедно със супер дроновете, танковете, самолетите, хеликоптерите и супер войниците. Видя се че САЩ са силни там където няма кой да им се опре, но там където им скръцнат със зъби - бягат панически. Че и подарък въоръжение оставиха на талибаните.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Уса

    2 1 Отговор
    То половината американци не вярват на сащ особено сега покрай ковида и ваксините.Уволняват добри работници и специалисти,как мислите ще завърши сагата?
  • 9 Хама

    0 7 Отговор
    САЩ са си световната сила.Напуснали са когато са пожелали.А онези са си получили това което са заслужили.За 20 години им изградили болници,училища,университети,пътища институции и армия 370хил. души въоражена за 90 млд.Но онези ги мразят и това си пожелаха-талибани.А на Америка не и пука.Трябват и пари за друг район просто.
    Колкото и да дрискат тука руснаци и огр.Бг това е факт.

    Коментиран от #10

  • 10 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Хама":

    много си прав.лошото е че до десетина години талибаните пак ще решат да изнасят тероризъм и отново ще трябва да се влиза в афганистан.тръмп направи лоша сделка с талибаните,а баидън я прие.нищо не пречеше американците и нато да са си в афганистан и в момента.парите за отбрана няма да се променят ,а и нато и сащ не даваха жертви в афганистан.
Новини по държави: