Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 21:11 1 306 10

Италия чака от ЕС ясен и адекватно финансиран план за справяне с миграцията

  • италия-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • средиземно море

От началото на 2021 г. по море в страната са пристигнали над 50 000 незаконни чужденци

Италия чака от ЕС ясен и адекватно финансиран план за справяне с миграцията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз трябва да представи "ясен и адекватно финансиран" план за разрешаване на проблема с миграцията по средиземноморския маршрут. За това настоя италианският премиер Марио Драги в речта си пред Сената преди срещата на върха на ЕС, съобщава "Ройтерс".

Той подчерта, че е изключително важно на този съвет Европейската комисия да представи конкретни планове и съответното им финансиране, давайки приоритет на ограничаването на мигрантските потоци по всички средиземноморски маршрути. По негови думи тези планове трябва да бъдат осъществени своевременно.

Според Драги Съюзът трябва да отдели достатъчно внимание на морските си граници и урегулирането на конфликтите в Либия и Тунис.

Той припомни, че Италия е поставила въпроса за миграцията още през юни и подчерта, че Европа "би трябвало да прави повече за ограничаване на хуманитарните коридори".

От началото на 2021 г. по море в Италия са пристигнали над 50 000 мигранти. Това е близо два пъти повече в сравнение с първите десет месеца на миналата година и пет пъти повече спрямо 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    8 1 Отговор
    Адекватни планове в европейстан е виц за наивници. Директно ще се избучи халифат в знак на признателност, за изтъпленията на тия твари. Които се прикриват с умисъл! Мулти култи шит.
  • 2 Иво

    8 0 Отговор
    Милиарди са тръгнали към Европа.Кога ще кажете край и как ще го направите?Ще потапяте ли лодки,ще разтрелвате ли хора по оградите?Вълните от емигранти ще стават все по големи и по чести.
  • 3 честен ционист

    1 1 Отговор
    Тия набодоха малко питеци и почнаха да просят пари.. Алоо, какво стана със задължителните сертификати в градския транспорт, на работното място и тестове през 2 дена за работещи у дома. Много хитри го дават айталянците, ама май ще им припомним Бергамо 60 Гхз тая зима.
  • 4 Няма план,

    7 0 Отговор
    Това ви е бъдещето

    Коментиран от #7

  • 5 др Гей Билтс

    6 0 Отговор
    Туземците не ги ваксинират, не били в системата..
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Анонимен

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Няма план,":

    Напротив, план има. Това е планът.
  • 8 Х мен

    0 0 Отговор
    Нека чакат, ще го получат, като получат от умрел
    писмо.
  • 9 Плюс-минус

    1 0 Отговор
    Време е всяка европейска държава първо да мисли и се грижи за своите граждани. ЕС и неговите закони са един миш-маш: некадърни и алчни чиновници. Началото на тяхната некадърност бяха кривите краставици, а краят - само един Господ знае.
  • 10 бушприт

    0 0 Отговор
    Докато си чака,ще я напълнят с тъмнокожи,като тия във Франция.
Новини по държави: