Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 07:15 2 636 7

Десетки британски университети ще стачкуват в началото на декември

  • стачка-
  • университет-
  • великобритания

Решението за стачката означава нарушаване на учебния процес за студентите преди коледния период

Десетки британски университети ще стачкуват в началото на декември - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Персоналът на 58 британски университети ще стачкува между 1 и 3 декември заради недоволство от пенсиите, заплащането и условията на труд.

Профсъюзът на университетите и колежите обяви датите след като по-рано над 50 университета гласуваха за стачни действия. Някои стачкуват за пенсиите, спор за които се води вече близо десет години, след орязването на пенсионния фонд. Други са недоволни от заплащането и условията на труд, тъй като от дълго време няма увеличение на заплатите, а често се работи на удължен ненормиран работен ден.

Решението за стачката означава нарушаване на учебния процес за студентите преди коледния период.

От профсъюза на университетите и колежите заявиха, че властите на са им оставили друга възможност и допълниха, че ще последват още стачни действия, ако не бъдат изпълнени исканията им, призовавайки работодателите да седнат на масата за преговори.

От Асоциацията на работодателите в университетите и колежите обаче казаха, че стачките са "нереалистичен опит да се подновят дискусиите за заплащането". А от организацията на британските университети заявиха, че институциите ще направят всичко възможно да не се попречи на обучението на студентите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатъра на Хана

    8 3 Отговор
    СЕГА ИМ ДИГНАХА И ГАЗТА И ТОКА ЗАРАДИ ПУТИН ....
    ...... И ВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ХОДЯТ ПРЕЗ ЛЯТОТО ЗА ПО 2 МЕСЕЦА В МАЙОРКА ИЛИ РОДЕН ДЖАЛААБАД :))
  • 2 rusnak

    7 2 Отговор
    Тамън да си починем малко от гениалните твърдения на Британските учени.
  • 3 Дааа

    6 1 Отговор
    Висшисти на ишлеме. Как излъгаха децата да се запишат там. То е ясно, че нашите ходиха да стават граждани на кралицата, но общо взето, обучението там се състои в разходки до близкия парк и обяснения за птичките, пчеличките... и накрая гръмка диплома магистър по нищо. Трябва ако се върнат в България да работят да бъдат преравнени с изпити по математика, физика, химия, да се види, че нищо нс са учили. Тук децата в 1ви клас ги травмиратс задачи по висша математика.
  • 4 Гост

    7 0 Отговор
    Много нископлатени са в сравнение с другите квалифицирани кадри - и у нас, и в света. Затова пък претенциите за добро образование на децата ни са много. Забравяме, че безплатното сирене е само в капана.
  • 5 надарена кака

    1 1 Отговор
    Дреме ми на сатенените прашки! Аз си имам диплома с магистърска степен и работя.
  • 6 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    4 1 Отговор
    Слушайте българи, не са лъжете по рекламите на английските университети-това е безнес, не е вече учене като преди време. С дипломата и знанията от софийския университет печеля повече от разни надъхани балони под налягане с дипломи от Оксфорд, Bath, Cambridge, и тн.
  • 7 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    2 1 Отговор
    Сега след бпексит Англия е просто едно скапано село с талибани и пияници.
Новини по държави: