12 Януари, 2022 15:09 2 952 45

Русия няма да нападне Украйна

  • украйна-
  • георги чанков-
  • русия-
  • владимир путин-
  • казахстан-
  • война

Напрежението в Украйна в голяма степен е изкуствено създадено

Русия няма да нападне Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

“Напрежението в Украйна в голяма степен е изкуствено създадено“ – каза в предаването “Нашият ден“ на БНР доц. доц. Георги Чанков.

“Искам да обърна внимание на нещо, което не беше отбелязано в повечето български медии. Преди два или три месеца, когато се вдигна градусът на напрежение, официално украински лица заявиха, че не виждат военна заплаха от Русия и им се наложи да им бъде обяснявано, че вероятно са сложили бинокъла обратно, след което официалните лица се поправиха и веднага заявиха за голямата заплаха, която идва от тяхната източна граница. Още едно-две обстоятелства умишлено се пропускат в българската официална пропаганда. Ако темата за война в Украйна наистина притеснява хората, утре Русия няма да нападне Украйна, като и Украйна няма да влезе в НАТО".

Защо Русия няма да нападне Украйна?

“Пропускат се наблюдения и то вече десетилетия върху поведението на президента Путин, като човек, който има големи правомощия във външната политика и му е позволено да следва руската тактика. За 20 години управление всичките негови ходове имат правно основание при това солидно. Това важи и за намесите в Сирия и Казахстан и за референдума в Крим.

Твърдя, че в Украйна няма какво да се случи, тъй като, за да влезе руска войска там трябва да получи сериозно правно основание. Рискът за война произтича по-скоро от украинския политически елит, който е много несигурен в положението си. В Украйна има олигарси, които са заинтересовани от една кратка война. “

Казахстан

“До момента нещата изглеждат по следния начин. Заради неадекватната вътрешна политика на казахстанския политически елит, който е разделен на кланове, между които има борба за власт, в населението се натрупа недоволство. Искрата на ескалация дойде по линията на повишените цени на газа пропан-бутан. Важното е, че в случая и вътрешни, и външни сили побързаха да се възползват от това припламване. В опит да овладее ситуацията президентът на Казахстан помоли за помощ в рамките на съществуващ договор, от който Казахстан е част.“


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    47 13 Отговор
    СЛАВА на Русия! ;)
  • 2 кленя

    51 10 Отговор
    стига бе,не видяхте ли че напъните на ционистите да прилапат русия се увенчават за кой ли път с неуспех,руснаците са си в къщи и само да мъцне някой натовец ционистите и натовците ще налапат яко руския ботуш изодзаде
  • 3 Винету

    14 56 Отговор
    А нахлуването в Крим какво правно основание имаше?
    Измислен и манипулиран и незаконен референдум?
    А всички подписани международни договори и споразумения?
    Аман от русофил....

    Коментиран от #9, #12, #14, #23

  • 4 Kcaniba

    42 7 Отговор
    Много точен анализ на г. Чанков! Уважение към безпристрастни оценки и всъщност много дълбоки познания на руската ввъншна политика от последните 20 години!!!
  • 5 чушки

    23 13 Отговор
    Русите не са толкова глупави,че да нападат Украйна. Едно нападение означава ТСВ. Първи,които ще се намесят в нея са тъпите янки. Америте си търсят с кого да си играят на стражари и апаши.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Димитров

    27 7 Отговор
    Кратко,ясно,точно!
    Браво!
  • 8 САЩ е номер 1

    10 41 Отговор
    САЩ ще им вземат и Казахстан и Беларус на тези страхливи руски тролове в Кремъл.

    Коментиран от #18, #29

  • 9 Европеец

    36 6 Отговор

    До коментар #3 от "Винету":

    Чичко Сорос ли ти прошушна че референдума в Крим е "измислен и манипулиран и незаконен".

    Та можеш ли ми обясни кое му е измисленото и кое му е манипулираното на референдума или просто си лаеш соросоидната пропаганда.

    Можеш ли ми обясни какви подписани международни договори и споразумения са нарушили първи руснаците.

    Не ви ли втръсна да повтаряте едни и същи лъжи.

    Коментиран от #24, #32, #33

  • 10 АнтиНАТО-вец

    30 4 Отговор
    Русия никой няма да нападне, това е медийна пропаганда! НАТО е филиал на щатските интереси. НАТО има нужда от "врагове", за да продава оръжия на "съюзниците си", за да се пазят от "враговете". Продажбата на оръжие е основно перо в американската икономика.
  • 11 Българин

    20 6 Отговор

    До коментар #6 от "антимаймуна":

    Браво, заработи си центовете ама нещо по-умно не можа ли да сътвори соросоидната ти глава.
  • 12 Чероки

    25 3 Отговор

    До коментар #3 от "Винету":

    Напротив, след Евромайдана управляван и финансиран от САЩ , след отстраняването на законния украински президент, защото официално искаше сближаване с Москва а не с Брюксел и НАТО то Путин съвсем логично е да приложи и той средства които да противодействат на НЕЗАКОННОТО вмешателство на 🇺🇸. Каквото повикало, такова се обадило. Крим щеше да си е още украински ако САЩ си гледаха тяхната пропаднала държава
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хммм

    20 5 Отговор

    До коментар #3 от "Винету":

    Г-н Винету, Крим беше автономна Република, със собствен парламент и конституция. Имат право на самоопределение и референдум! Колкото до това за референдума...... Имаше Западни наблюдатели, и нито един от тях след референдума не каза, да е имало някаква измама. Всички бяха единодушни, че е бил проведен в спокойна обстановка. И забележи, имаше и американци... Които потвърждаваха същото! Всички те излизаха с имената си! Аз не съм бил там, и не твърдя нищо като теб! Аз цитирам външните наблюдатели на референдума! Както и това, че според ООН народите имат право на самоопределение!

    Коментиран от #17

  • 15 Гошо

    4 23 Отговор
    Ами тогава подвийте опашка и изтеглете 100 000 войници от границата.

    Коментиран от #16

  • 16 Българин

    26 2 Отговор

    До коментар #15 от "Гошо":

    Какъв си ти че да казваш на руснаците къде да си държат войниците - ако искат ще ги държат целогодишно на границата с Украйна - все пак са си на собствена територия а не като твоите господари на другия край на света.
  • 17 ЕВРО НЮЗ

    18 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хммм":

    В тубата има филм на журналист от CNN, който го е снимал преди и по време на референдума. Обаче тъпи Соросоидни парчета повтарят като папагали....... Каква част от Украинската армия също останаха в Крим и облякоха Руска униформа.. Никой не ги е насилвал.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Българин

    3 1 Отговор
    Говориш за руснаците в Сирия, Либия, ЦАР, Казахстан...
  • 20 ДаЗдраПерМа

    11 1 Отговор
    аве не е баш тъй, казахстанския опозиционен център който координираше действията на демонстрантите се намира в Киев на около 350м от американското посолство. Блинкен настоява съдебната система да реагира адекватно и пропорционално на тежеста на извършеното престъпление сиреч да бъдат помилвани нищо лошо не са направили. Колкото до 100хил руска армия на границата с Украйна която стои от 04дек2021 и солдатите не са си ходили на Нова година при семействата и продължават да киснат в окопите си е чиста лъжа. Администрацията на Байдън търси да назначи за военни експерти метеоролози които да определят датата на инвазията защото сега било топло и танковите вериги могат да затънат в кал и атаката се очаква като стегне малко студ. Не случайно излязоха от мисията "отворено небе" тогава се виждаше всичко и наблюдателите попълваха протокол няма как да лъжеш а сега и 100хил и 200хил да кажат няма кой да провери.
  • 21 Факт

    0 0 Отговор
    Добре е кагато всичко е законно, за тези писали законите
  • 22 $%^

    3 14 Отговор
    Това комуне Чанков,сега пее друга песен,след като САЩ охладиха ентусиазма на Путин.Видите ли "мъдрият стратег",имал друта "тактика".Нищо няма да получат руснаците.Никакви гаранции,никакви отстъпки.Или Путин ще подвие опашка като махленски помияр и ще се разкара,или ще трябва да нападне Украйна и да претърпи унизително поражение.Няма друга опция.

    Коментиран от #26

  • 23 Факт

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Винету":

    Кой съд каза че е незаконен референдума!?
  • 24 хххх

    10 6 Отговор

    До коментар #9 от "Европеец":

    Соросня ,при положение ,че си простоват и неграмотен по тези теми ,защо се опитваш да пишеш и да се правиш на капацитет ? Колко ти плащат да се хвалиш с невежестта си тук ?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българин

    5 10 Отговор
    Ми няма ми, това да не е Казахстан да убиват хора, които не искат да плащат прескъп газ?Тук нещата са много по-сериозни.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ГуаЙду

    14 4 Отговор

    До коментар #8 от "САЩ е номер 1":

    Господине, виждам , че сте много учен човек и за това ще вА попитам, оти сигУрно знаЙти и разбирате политиката на САЩ, аз кога ще встъпя в длъжност, като президент на Венецуела, защото нали САЩ мъ признаха, пък и други държави от ЕС и мина доста времИ пък ощИ не съм всъпил в длъжност. Вий кво шъ ми кажити ? Оти съ притиснявам вечИ. Позрави! ГУайдУ
  • 30 гошо

    8 0 Отговор
    направо потрес! и Очудване - как си е позволила драгата рИдакция да пОбликува подобно обективно мнение.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Дядо Петко

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "Европеец":

    Ами референдума в Крим много ясно, че е незаконен, докато референдума в Косово беше НАПЪЛНО "законен" от демократична гледна точка и евроатлантически ценности.
  • 33 Ами ...

    4 10 Отговор

    До коментар #9 от "Европеец":

    "Референдума" в Крим не е проведен съгласно Украинските закони, а именно на територията на цяла Украйна, с 50% участие минимум. При окупацията е нарушин например договора от 1994 г., между Украйна, Беларус и Казахстан от една страна и РФ, USA и UK полюс Франция и Китай от друга, гарантиращ териториалната цялост на Украйна, Беларус и Казахстан. Стопли ли или да ти го напиша бавно?

    Коментиран от #35, #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Дядо Петко

    11 2 Отговор

    До коментар #33 от "Ами ...":

    Мъ и аз тъй викам. Щото референдума в Косово беше проведен напълно законно. А и Гуайдо беше избран напълно законно във Венецуела. Стопли ли или да ти го напиша по- бавно?
  • 36 И как ще

    10 2 Отговор

    До коментар #33 от "Ами ...":

    участва цяла Украйна в този референдум засягащ Крим като ти се каза,че Той е автономна република в границите на Украйна. Като автономна се разбира със собствено управление и парламент и самоопределяне и не и трябва някой да и казва каква ще бъде. Ако бе окупация от страна на Русия нямаше да има фоерверки и празнична заря след оповестяване на резултатите и радостни прегръдки между хората,които липсваха на майдана в Киеви там прегръдките бяха мъртвешки.Крим се самоопредели и исак ви се или не той се върна там където му е мястото,а именно при Русия и неможете го бутна здори да си съдерете задниците от реване.

    Коментиран от #38, #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ами ...

    2 10 Отговор

    До коментар #36 от "И как ще":

    Автономна, не означава суверенна. 😀 Какви фойерверки празнични зари помня от социализма, по случай 9-ти септември, не можеш да си представиш. След задължителната манифестация. 😀 Не ми се разводнява темата повече. Русия няма да нападне Украйна, защото не може. Ако можеше, да го е направила отдавна.
  • 39 Примати

    3 10 Отговор

    До коментар #28 от "$%^":

    Слава бого че далеч не всички българи са слабоумни русофили. Русия така или иначе има сили най - много да ескалира напрежението в Донбас не и за повече. Нейната армия не може да се намира в капана на враждебното население в Украйна , защото в голямата си част за изненада на всички е съставена от нисък клас войници. Слава

    Коментиран от #44

  • 40 Дядо Петко

    6 3 Отговор

    До коментар #36 от "И как ще":

    Имало ли е референдум, когато република Крим е била предадена на Украйна? Аз не съм чел неЙде.
  • 41 Borislav Popov

    9 3 Отговор
    чанков браво,откри топлата вода,лично аз никъде до сега не съм чул или прочел от представител на руското правителство,че РФ има някакви намерения да нахлуе в Украйна,дори намек,това е политика на долните кравари,които съчиниха тази глупост на принципа разделяй и владей,в случая да доят украйна,под предтекст защита от големият враг
  • 42 ВЛАДИМИР ПУТИН

    3 2 Отговор
    Русия няма да нападне Украйна, Украйна сама ще моли Русия да я нападне и с Резолюция от ООН.
  • 43 Иванушка

    5 1 Отговор
    "...че далеч не всички българи са слабоумни русофили..." - абсолютно нормално след като предците ни са дошли от руските земи и с руснаците ни свързват Вековни връзки. Ти да не си турчин мургавел някъв - яд ли те е кво че ви разтурихме Чалма империята ?

    Коментиран от #45

  • 44 Ф акт

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Примати":

    Е тогава какво са се разревали шефовете ви отвъд голямата вода?
  • 45 Ами ...

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Иванушка":

    Когато прадедите ни са дошли, руснаците не само ги е нямало, а не са били и планирани. 😀 Ако погледнеш на картата, къде се намират земите, за които пишеш, ще се изненадаш, повечето са в Украйна и Афганистан. 😀 Крим си го класирай както си искаш. Не знам какви вековни връзки те свързват с Московията, но мен не ме свързват. Нито с Московията, нито с Украйна, нито с Афганистан. 😀 Вековни връзки ме свързват единствено с България.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания