Last news in Fakti

11 Януари, 2022 22:40 3 854 95

Русия провежда бойни учения близо до Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • нато-
  • донбас

Струпването на руски войници предизвика опасения за евентуална нова инвазия, осем години след като Русия анексира украинския полуостров Крим

Русия провежда бойни учения близо до Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Три хиляди руски военни започнаха учения с бойна стрелба, в които участват и танкове, в Западна Русия, включително в региони в близост до Украйна, предаде Ройтерс, като цитира информация на агенция Интерфакс.

Русия предизвика притеснения на Запад, като струпа военни сили в близост до границата с Украйна и поиска от Вашингтон да обещае да не позволява на Киев да се присъедини към НАТО, както и да не разширява военния съюз в източна посока. САЩ отказват да приемат тези условия.

Съобщението за началото на ученията беше направено ден след като Русия и САЩ проведоха преговори по предложенията на Москва. Днес Кремъл заяви, че те не са дали основания за оптимизъм за възможен пробив.

Руската агенция Интерфакс се позова на информация на Западния военен окръг на руската армия, според която ученията се провеждат в Смоленска област, в близост до Беларус, както и в Белгородска, Брянска и Воронежска област, които са по-близо до Украйна.

В учението участват 300 единици военна техника, включително танкове Т-72Б3 и бронирани машини БМП-2.

Ученията ще включват отработване на стрелба от бронирани машини, организация на преходи при активно въздействие на диверсионно-разузнавателни групи "противници" и оборудване на опорни пунктове.

Вашингтон призова Москва да намали оценявания на близо 100 000 брой на военните си в близост до границата с Украйна. Струпването на руски войници предизвика опасения за евентуална нова инвазия, осем години след като Русия анексира украинския полуостров Крим.

Москва е заявявала, че няма намерение да напада, но има право да придвижва, както намери за добре, войниците си на руска територия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!?

    20 99 Отговор
    Браво Лилипутин, така показваш че блъфираш ! Много е прозрачно !!!?

    Коментиран от #25

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 русенец

    110 6 Отговор
    Белгородска област е на 220 километра от Украйна. За другите не съм проверявал. Дефинирайте какво значи близо до украинската граница, защото по логиката в статията ако в Русе правим учение, то това е близо до турската и гръцката граници.

    Коментиран от #19, #31, #78

  • 4 Доктор Менгеме

    54 5 Отговор
    България провежда Ковид Цензура против мирното население на ЕС
  • 5 ЕВРО НЮЗ

    98 6 Отговор
    😁😁😁 Спомням си времето когато плашели американците че комунистите ядат деца.... И докато краварските слуги в България чакат вече 30 години визи за да отидат в любимата си Америка., аз чакам руснаците за да ходим събота и неделя до Крим.

    Коментиран от #72

  • 6 az #Контрапропаганда

    57 4 Отговор
    "Русия анексира Кримц - фейк нюз!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Прагматик

    13 72 Отговор
    Хората, които слагат равенство между украинцската и македонската кауза, трябва да се образуват. Украйна се бори за независимост, поне от 500 години. Украинците имат национална идентичност от векове. Дори генетично да са близки с руснаците, те не са един народ. Докато, допреди 70 години, македонците бяха българи.

    Коментиран от #12, #35, #50, #57, #58, #85

  • 9 Няма смисъл

    61 3 Отговор
    Руснаците да провеждат учения на своите войски съвсем близо до украинските граници би имало смисъл само ако те провеждат учението си от другата страна на границата си
    Убеден съм че няма кой да им попречи Ако решат

    Коментиран от #20

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Абе ,

    4 18 Отговор
    Каквото търсиш , винаги го намираш ... Их там никогда не было
  • 12 русенец

    65 4 Отговор

    До коментар #8 от "Прагматик":

    Не те питам как и в какво трябва да се образувам, ама ако ти си решил да се образОваш да ти кажа, че да пръв път има украинска държава след Октомврийската революция и то само за три години. Иначе тези земи са били полски или руски през вековете. Да те образовам още малко с това, че в Киев възниква руската държава. Прочие, кой идиот ще си нарече държавата "В покрайнините"? Украйна значи точно това. Та, поработи върху правописа, правоговора и ако ти остане време можеш да прочетеш и нещо по история!:) Украинците са руските македонци.

    Коментиран от #26, #36

  • 13 Blackthorn

    29 1 Отговор
    Нека си фъркат и стрелят. Никому не пречат!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Европеец

    62 2 Отговор
    Три хиляди руски военни започнаха учения с бойна стрелба

    Три хиляди руснаци почнали учение на 200 километра от украинската граница и те вече напълниха памперсите. Почна голямото реване като нашите соросоидчета и евроджендърите им пригласят в хор. Това шубето било голям страх - не дай си боже руснаците наистина да са на няколко километра от границата тогава бандеровците вече ще бягат.

    Коментиран от #34

  • 16 Шин Фейн

    41 2 Отговор
    Окрайна що не се премести на запад ако им пречат толкова много руснаците?
  • 17 непобедими

    7 58 Отговор
    Путя може да си юрка салдатчета от единия до другия край на границата но не може да казва кой да влиза в НАТО и кой не

    Коментиран от #38, #49, #87

  • 18 Езиковед

    26 3 Отговор
    Окрайнините на български език значи някъде в края думата Украйна е измислена истинското название е Окрайна - някъде в края в случая на Киевска Русия!
  • 19 Гост

    51 4 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Според мен няма значение дали са 200км или 2м от границата, щом са в пределите на Русия могат да правят колкото си искат учения, с каквито си искат оръжия.

    Коментиран от #83

  • 20 Ако те

    36 3 Отговор

    До коментар #9 от "Няма смисъл":

    Да правят това населението ще ги посрещне с цветя а украинската армия ще захвърли оръжието
  • 21 Ако те

    26 2 Отговор
    Направят това населението ще ги посрещне с цветя а украинската армия ще захвърли оръжието
  • 22 Съобщение до бендерите!!

    33 2 Отговор
    На бендерите вече им се смръзнало отзад, не могат да спят, само се ослушват и гледат в небето иска да чуят и видят руските ракети как порят въздуха и ако могат да се предпазят евентуално. Горките бенери не знаят, че ще видят само ослепителна светлина за части от селундата после вечна тишийна!
  • 23 Някой

    34 1 Отговор
    Когато България имаше армия от близкото минало ...до 2001 г . Можеше и правеше всякакви обучения до границите с граничните ни южни държави . Е това агресия ли я или обучение ?

    Коментиран от #27

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 дончичо

    40 2 Отговор

    До коментар #1 от "!!!?":

    Факти,наистина ли мислите ,че десет пъти... Сто пъти...1000 ... Русия анексира Крим...ще стане истинаа. Как можеш да анексираш нещо което си спечелил във война с османците?(: Да не би Украйнският император да е воювал за Крим ,та Крим е окраински

    Коментиран от #75

  • 26 Прагматик

    13 8 Отговор

    До коментар #12 от "русенец":

    Територията на Украйна е била владяна от много народи, българи включително. В етногенезиса на руснаците също влизат много народи. Викинги (таври, варяги), балти, славяни, степни номади и т.н. Може би не знаеш, но първите владетели на Рус са викинги - Рюрикови. Украинците се обособяват като народ, по същото време, когато се обособяват като такъв и Московците, които по късно се наричат руснаци. За пример, руснаците от северозападна Русия, са генетично близки до шведите и балтийските народи, защото са се смесвали през вековете.

    Пак казвам, украинци и руснаци, генетично са близки, но не са един народ. По тази логика и ние можем да кажем че сърби и румънци са българи, ама не са. Макар че преди 800 или 1000 години са били, Белград например е български град, създаден от българи, румънския език е фалшив, измислен е преди няколко стотин години. Преди това в земите на Отвъд-дунавска България се е говорило на български.

    Коментиран от #41, #86

  • 27 Варшавския договор

    11 0 Отговор

    До коментар #23 от "Някой":

    За турците дето са ни мислили лошото е било агресия!
  • 28 3689

    22 2 Отговор
    Какво значи близо до Украйна 200-300-500 км? И 3000 руски войника много ли са, за да треперим? Нали ние натовците и украинците сме най-смелите?

    Половината украинска армия 100 -120 хиляди е на десетина километра от Луганск и Донецк. И друго 28 х. са жени, защото укринската армия е най-сигурният работодател. Колкото цялата БГ армия.
  • 29 Еми

    25 3 Отговор
    Днес близо до Украина, утре близо до Полша, вдругиден на Ла Манша

    Коментиран от #68, #88

  • 30 az #Контрапропаганда

    22 1 Отговор
    А в това време КНДР съобщи за успешен опит на хиперзвукова ракета!
  • 31 Явно

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Са го мащабирали, ако в България 2км са близо, то в Русия 200 км са много близо

    Коментиран от #42

  • 32 Стратфорд

    34 3 Отговор
    Модерната война се води с ракети. НАТО и Окрайна са загубили тази война предварително. Няко си миссли, че сме 1941 г и че ще види
    руснаци тичащи зад танкове в атака смех направо резил соросоиден!

    Коментиран от #89

  • 33 Kcaniba

    11 6 Отговор

    До коментар #10 от "USA f 15":

    Разбирам опита ви да изглеждате незаинтересовано , обективно лице. Но уви, смея да ви уверя, бил съм по много места , по света и имам какво да сравня. Та никога недейте на черното да викате бяло, рано или късно черното излиза наяве, а душата и съвестта те не са стока за менкане и продан. Та, с пожелания за опеннайнда - отворете очи и разберете , това което се опитвам да обесня на незрящи и незрели
  • 34 да питам

    2 8 Отговор

    До коментар #15 от "Европеец":

    Абе , ти да не си паперсоносец , че си толко запознат ?
  • 35 Pesho

    4 9 Отговор

    До коментар #8 от "Прагматик":

    ....а Българите бяха Турци

    Коментиран от #39, #40

  • 36 Прагматик

    4 12 Отговор

    До коментар #12 от "русенец":

    Още една подробност, първата столица на Рус е Велики Новгород, после се премества в Киев и страната се нарича Киевска Рус. Ако питаш украинците, това е украинска държава. Исторически погледнато има логика, защото Московия се създава векове по късно, когато Рус е раздробена на малки княжества, всички които са били васали на монголите от Златната Орда. Едва през 15 век Московците отхвърлят васалитета и поставят началото на държавата, която след време ще се нарече Русия.

    Коментиран от #76

  • 37 Патриот

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "USA f 15":

    Суперинтересен!
    Ако не си роб и не даваш да ти инжектират каквито и да е буламачи в тялото нямаш право да работиш, а от там имаш право да живееш само в гората, щото ни наем, нито лиз НГ можеш да си позволиш. А в този шнтесени свят всичко от жилището до ютията в къщи е на лизинг. Там държавата много дава, но още повече и взима
  • 38 Ово ни е било...

    12 0 Отговор

    До коментар #17 от "непобедими":

    Непобедими нещо като F 117 ли?
  • 39 ми ,

    11 1 Отговор

    До коментар #35 от "Pesho":

    Ти ако си резана бургия , що поставяш всички българи под един знаменател ?!
  • 40 Баязид

    8 2 Отговор

    До коментар #35 от "Pesho":

    Дядо ми имаше една приказка: ако си глупав, мълчи си, за да не разберат другите.
    Та и ти, мълчи си поне... сега всички те разбраха...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ухааа

    11 1 Отговор
    Анатоли, да не вемеш да се насере6, още са далече! Много поздрави на Джамбазов, очакваме репортажи от Източния фронт, военнопленическият лагер, Крайния север и най вече интервю с Любимият елен! Естествено мъжки елен!
  • 44 Очевидно

    13 0 Отговор
    Явно 3000 стигат. Би било хубаво да се цитират километри, иначе мирише на манипулация (лъжа)..
  • 45 Смотан

    12 0 Отговор
    Цензуриран сайт. Трият се и най безобидни коментари.
  • 46 А какво ли

    9 4 Отговор
    ще се случи, ако споделя, че всеки който напише нещо против Румен Радев във фейса моментално го блокират. Нещо което и при сатрапа борисов не се случваше.
  • 47 az #Контрапропаганда

    14 0 Отговор
    Храна за размисъл: 1.Вашингтон се прави на непоклатим на преговорите с руснаците в Женева. Москва настоява за бърз американски отговор. Американците почват да увъртат. 2. Москва започва учения в ЗВО. Вашингтон обещава да отговори в писмен вид на руските предложения до седмица. Зеленски заявява, че е готов да преговаря за мир в Донбас/зад това заявление стои Вашингтон/ 3. КНДР заявява, че е извършил успешен опит с хиперзвукова ракета /трансфера на хиперзвукова технология върви по линията Москва-Пекин-Пхенян/ Утре Москва ще постави условията си на НАТО. 5.Следва среща на Путин с Раиси и със Си, на които ще се сключат договори за задълбочаване на сътрудничеството във военно-техническата сфера.... Восток дело тонкое! :)))
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ГОЛЯМ СМЯХ

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "непобедими":

    ти кои си че ме му даваш нареждане? знае ли те някой че си жив?
  • 50 Ватникът

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "Прагматик":

    Ясно е ,че не са руснаци .От 1000 км мирише на хохля,обаче Крим и Донбас ,Одеса Херсон Харков ,са руски ..Селата край Полша е Окраина .Друго?

    Коментиран от #51

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 И къде ....

    7 1 Отговор
    Да ги провежда?Сметка ли ще им държим?
  • 53 Всичко това заради зора

    17 3 Отговор
    на Украйна да влезе в НАТО. Защо не си вземат поука от нас, украинците? Ние, като сме влезли, та сме цъфнали и вързали. Карат ни да купуваме скъпи таралясници и да се ежим на не, когото трябва.
  • 54 САТЪРА НА ХАНА

    8 4 Отговор
    ЩОМ ЕРДОГАН ИСКА ВЕЛИКА ТУРЦИЯ, ВРЕМЕ Е И НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДА ПОИСКАМЕ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ СЪС СТОЛИЦА КИЕВ ... КИЕВ Е ОСНОВАН ОТ БРАТА НА ХАН КУБРАТ .... ЧИЧОТО НА ХАН АСПАРУХ

    Коментиран от #55, #90

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Моряка

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Прагматик":

    Украинците,като искат национална независимост,да се върнат в Галиция,а не да се ширят из обширнине руски земи,дадени им незаконно от безродника Ленин( нямащ нито една капка руска кръв) и украинеца-склеротик Хрушчов.И геноцид и претопяване на рускоезичното населевие.И руснаците ще търпят ,а?
  • 58 Iviviv

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Прагматик":

    Я ми кажи един Украйнси цар или хан. А и кога е имало такава държава.

    Коментиран от #61

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Borislav Popov

    12 3 Отговор
    Путин трябва да забрани всякакъв вид учения,краварите сън не ги лови и изпадат в ужас,хаха
  • 61 Прагматик

    5 5 Отговор

    До коментар #58 от "Iviviv":

    В запорожката степ, са живели свободни казаци, Техния водач се е наричал хетман. Един от най известните хетмани е Богдан Хмелници, който е се е разбунтувал срещу поляците и успява да се освободи от властта на Жечпосполита (Полско -Литовското кралство). По късно казаците минават постепенно на служба при руските царе

    Коментиран от #91

  • 62 vasik atanasova

    5 13 Отговор
    правят се на нещо
    а демек вижте на кой сме ние
    от руснаците освен да си играят на война друго няма да видиш
    АЛКАШИ
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ужас

    11 2 Отговор
    3000 войника правят учение на територията на четири руски области!!! Що не сметнат колко области има на територията на РФ и колко войници ежедневно провеждат учения за да всяват смут в нежните души на...(не знам как да ги нарека, а и може да е неприлично). Спомените ми от военната служба, която беше отдавна са, че в по-голямата част от дните бяхме на полигона- стрелби, тактика, кормуване и много малко в района на казармата. Пишат глупости, за да има гюрултия.
  • 66 хм дааа

    9 2 Отговор
    кое всъщност плаши повече, 100 000 близо до украинската граница, или 3000, които правят учение в 4 области?
    Скоро пак ще правят и "плашещи" учения в Арктика.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Annie

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Еми":

    Няма лошо,какво толкова станало
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Сашко

    2 8 Отговор
    На времето,дядо ми казваше.."погледни им Москвичите,за военната индустрия-не ми говори.."!!Да плаши бонаците с хипер ракетите си!Да яхне една от тях и да се изстреля на някъде!

    Коментиран от #92

  • 72 да да

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "ЕВРО НЮЗ":

    По времето на Гладомора, комунистите докараха хората до там да ядат деца.Не си разбрал правилно, ушанка съдрана.
  • 73 йоан кръстител

    3 1 Отговор
    бой по бандеровците
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Осман

    1 4 Отговор

    До коментар #25 от "дончичо":

    турският султан е воювал и спечелил цяла Тракия и Мизия до Влахия, искам си я обратно..
  • 76 ГруЮ

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Прагматик":

    Добре, леко- полека напредваш с историята. Сега се поинтересувай кои са русините и защо първият концлагер в Европа е създаден именно за тях. А също така кой е Тарас Шевченко и какво и кога кодифицира с “Кобзарь”. И каква е приликата с твормеството на друг кодификатор - Кръсте Мисирков.
  • 77 Олга

    9 2 Отговор
    Стайков, Крим не е анексиран, а в съответствие със закона на Украйна след референдума тоест демократично и според волята на народа, отхвърляйки самоуправството на Хрущов нарушил закона на СССР, се е върнал у дома.
    Интересното е,че ти си го знаеш, но никога няма да го кажеш. Зависим си. И ще го повтаряш до умопомрачение.

    Коментиран от #79

  • 78 Не знаеш

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    В Русия 150/200 км ги имат за махала.
    Познат в Русия ми казва че не плащал данък за двора си на село защото бил малък само 3,5 хектара ( 35 декара)...
    Иначе си прав в правото са да си правят упражнения и на сто метра от границата...
  • 79 Ами ...

    2 4 Отговор

    До коментар #77 от "Олга":

    Оленка, но това не е вярно. 😀 Няма референдум, проведен съгласно законите на Украйна. 😀 За да бъде законен, по законите на Украйна, референдума би трябвало да е проведен на цялата територия на страната и в него да са взели участие поне 50% от гражданите на Украйна. Нищо такова не се е случило при "референдума" в Крим. Отделно, че никакъв "референдум" не може да има в условията на окупация. Тази опорка как "Крим возвратился в родную гавань", можете да си я ползвате вътрешно в РФ, но пред света ставате смешни с подобни наивни аргументи. Крим е временно окупиран и ще бъде върнат. И Донбас също. Това за Хрущов, как нарушил законите на СССР, давайки Крем на Украйна, също си го дръжте за вътрешна консумация. РФ е признала суверенитета и териториалната цялост на Украйна, включваща Крим. Нещо повече, през 1994 г. Украйна, Беларус и Казахстан се отказват от ядрените си оръжия, в замяна на гарантиране на тяхната национална сигурност и териториална цялост. Като гаранти, договора подписват РФ, USA и UK. По-късно се присъединяват Китай и Франция. Договора е препотвърден през 2009. С документа, покрай другото, РФ се задължава да уважава съществуващите граници на Украйна. Та така? Оленка. 😀
  • 80 Ами ...

    3 3 Отговор
    Ясно. До снощи заплашваха, че нещо страшно ще се случи, ако не им приемат ултиматума. И започнаха учения. 😀
  • 81 Курбанколи Пардимагомедов

    3 2 Отговор
    Русия може да провежда каквото си иска на собствената си територия.
  • 82 Ужас

    2 3 Отговор
    Света е изплашен Всички се молят Володимир да не се ядоса и излезе от Бункера
  • 83 хххх

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Точно това не ви го разбират наглите русофилски глави.Украйна също може да прави каквото си пожелае щом е в собствените им граници ! Ама за едните важи ,а за другите не ?! Така ли наглед такъв ? На всичкото отгоре Украйна си пази територията от терорист и бандит като Русия който вече открадна Крим,а за Русия няма никаква заплаха !
  • 84 Смях в

    1 0 Отговор
    залата,краварите призовават руднаците да намалят броя на военните си на собствена територия под 100хиляди,защото ги е страх. Боже какви са наглеци и тъпанари.Ох как ще ги плющи Шойгу,само да кривнат на милиметър от пътя и са длаи 100% фира и краври и хохоли и западноеврогейтаци и всякаква такава измет.
  • 85 Тъпчо

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Прагматик":

    преди да пишеш глупости прочети историята и тогава се изхождай рядко и гнусливо и безмозъчно по въпроса.
  • 86 А бе

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Прагматик":

    "умен",я посочи една чиста нация в съвременната история която е образувана само от французи,германци,англичани и тем подобни.Няма Всички са карашик и събрани от кол и въже.А ако трябва да говорим какви са всички народи ,то те са потомци на Адам и Ева и всичко друго са глупости.Тук се говори за Украйна и украинци,а не в праисторически времена кой как е произлязъл,когато е имало сравнително малко на брой етноси придошли от други земи и смесили се с вместното население населявало земите,така са въдникнали всички народи,делящи се днес на държави и население.Що се отнася до Украйна,то тя е измислена държава след ВОСР и по-точно по времето на Сталин.Краешниците са били руснаци смесени с поляци и немци,а сега се управляват от неонацисти и са подлога на американцинте с едничка цел да са близо до Русия за пъклените си планове,които няма да се случат.
  • 87 Да се обзаложим

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "непобедими":

    ли че НАТО и всичките им еврогейски кукли на конци ще клекнат пред Русия и Путин и това ще е добре за света като цяло,защото ако не клекнат по мирния начин ще го отнесат по трудния начин,лошото е,че и ние сме в кюпа.Тъпо е да си мислиш,че ще има измятане както до сега от страна на краварите долни и да си разиграват коня както те искат. Ще гледаш форверки в скоро време,това е гарантирано.САЩ и НАТО отиват на залез и изчезване.Като пример за това е случая с Турция и сваления руски самолет,когато уж трябваше да се задейства увисналия член 5,но тогава САЩ първи преди някой да ги е питал казаха,че те не участват в това,а след тях и другите пудели еврогейски се отръскаха и късо изкимтяха че и те не са и оставиха Турция да се оправя сама. Пази боже такива да те пазят,че като видят дебелия се спасяват като плъхове от потъващ кораб първи.
  • 88 Горе долу

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Еми":

    за толкова време ще се озоват на бреговете на атлантика,а на 5 ия ден ще са в пустинята Невада и на 6 иия на бреговете на Тихия океан.Или в още по лесно територията на САЩ я правят неизползваема за следващите 10000 години и няма защо да ходят там да се морят и харчат средства.
  • 89 Точно това

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Стратфорд":

    каза и Яков Кедми смеейки се на глупостите изказвани от украинци и натовци.Всичко присключва за не повече от час.
  • 90 Ами като е

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "САТЪРА НА ХАНА":

    тръгнало да си искаме и Полша и Чехия със Словакия,Сърбия.Какво вадите завоевания на Велика България,всички по изброените горе държави са потомци на Кубрат разпръснали се по голямата земя,а ние българите също сме смес от всички които са минали през нас и са си оставили семето тук. Гледайте какво е в момента и мислете за бъдещещто как да се промени към по-добро,че от над 30 години сме все н адъното на блатото и то благодарение на тези нагли американци и европейските им пудели.Бяхме някакъв фактур за времето когато бяхме под крилото на руснаците,сега с това проскубано и вонящо крело на американски лешояд сме съдържанитео в кенефа.
  • 91 Разбрахме за

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Прагматик":

    познанията ти по история от преди съществуването на Украйна,но дори и това което пишеш е в разрез с това което се опитваш да прокараш,че украинците са други,не те са същите като и живеещите в Русия,защото просто така са всички държави по света,няма чисти наций,един се опита да напави такава и има неблагоразумието да нападне Русия и завърши като прасе на коледа препечен в бункера си.
  • 92 И дядо ти

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Сашко":

    като и ти все не ставате и сет изчерпани от съдържание.Виж и на немците колите,но можеш ли да ги сравняваш с руснаците по въоръжение и при конфликт кой ще излезе победител,същото се отнася и за французи свиркаджий и за американците които са сбирщайн от крадци,затворници кукуриговци и всякаква бездарна пасмина заминала да търси приключения и лесни пари.А,дядо ти казвал ли ти е,че американската армия е платена и като таква военните искат да си получават парите и да се пенсионират и не им се мре. Сигурно е забравил да ти спомене,че са искали да си карат колите и да си харчат парите,а така война не се печели.
  • 93 ВЛАДИМИР ПУТИН

    2 1 Отговор
    Мисля утре да проведем ученията не край Украинската граница, а направо в Украйна. Коментари ?

    Коментиран от #95

  • 94 Жоро

    1 0 Отговор
    Ама какво значение има къде правят учения на тяхна територия са си! Не като САЩ да правят учения у България
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания